tiistai 8. lokakuuta 2019

Kuinka usein!

Kuinka usein -tunnustuksia on ollut blogeissa viime aikoina. Ensimmäisenä sellaisen bongasin Tiian blogista. Tällaisiakin tunnustuksia on aina jotensakin hilpeä lukea ja itsekin rustata. Tässä meikälikan kuinka usein -noloudet:

Kesää jo ikävä - siksi auringonkukka.

Vaihdat lakanat.

Kerran viikossa. Tyynyliinat toisinaan kaksi kertaa. Minulla on kerralla käytössä useampi tyyny, joita vaihtelen.


Vaihdat pyyhkeet.

Kerran viikossa, mutta tarpeen mukaan useamminkin.


Peset hiukset.

Kaksi kertaa viikossa.


Soitat isälle/äidille.

Soittelen heille Taivaan kotiin ja he ovat rukouksissani alati läsnä.

Näet vanhempiasi.

Haudalla käyn moikkaamassa muutaman kerran vuodessa. Useammin pitäisi.


Käyt leffassa.

Käyn leffassa vain silloin, kun Puolassa asuva poikani käy Suomessa. Hän haluaa aina silloin mennä myös leffaan ja lähden mielelläni leffakaveriksi.

Föönaat hiukset.

En juuri koskaan. En tykkää föönaamisesta. 


Putsaat lattiakaivot.

Kerran viikossa, kun puunaan paikat muutenkin.

Käyt metsässä.

Käyn juoksemassa metsässä kolme-neljä kertaa viikossa.

Käyt suihkussa.

Joka ilta ennen nukkumaan menoa ja jokaisen hikisen liikuntasession jälkeen eli aika monta kertaa viikossa.

Näitä kuluu.


Sanot läheisillesi, että rakastat heitä.

Lapsille muutaman kerran vuodessa, jos tilanne on otollinen. Emme harrasta erityisemmin hempeilyä. Teot merkitsevät enemmän.


Sanot miehellesi, että rakastat tätä.

Onneksi elän yksin. I'm done!

Tarkistat kuivakaapin sisällön.

Joka päivä katson, kuinka tyhjä se on. Ja hyvä niin. En osta mitään, mitä en melko pian kuluta.

Luuttuat lattiat.

Yleensä kerran viikossa, mutta toisinaan kerran kahdessa viikossa. Riippuu onko tarvetta ja jaksanko ja ehdinkö.


Peset vessan.

Joka päivä.

Puhdistat liesituulettimen. 

Noin joka toinen viikko.


Syöt noutoruokaa.

En syö noutoruokaa juuri koskaan. Viime kerrasta on jo vuosia.

Valehtelet.

En juuri koskaan, jollei oteta huomioon hyvää tarkoittavia valkoisia valheita, koska omatunto ei salli muuta. 

Riitelet suhteessa.

En koskaan.

Sheivaat.

Suunnilleen kerran viikossa.Vaihdat hammasharjan.

Käytän perinteisiä hammasharjoja, ja minulla on käytössä kaksi harjaa kerrallaan, toinen aamua ja toinen iltaa varten. Vaihdan harjat parin kuukauden välein.

Käyt kirjastossa.

Käyn työpaikkani kirjastossa suunnilleen joka päivä ainakin pikaisesti pläräämässä kirjoja ja lukemassa ammattilehtiä.

Syöt herkkuja.

Riippuu kai mitä herkulla tarkoitetaan.... Syön joka päivä jotain herkullista, mutta "herkkuja" syön yleensä viikonloppuisin.

Peset peitot ja tyynyt.

Ehkä puolen vuoden välein. En yleensä pese tyynyjä, vaan vaihdan kokonaan uusiin, jos tarve vaatii.

Soitat anopille.

En koskaan. En ole tykännyt yhdestäkään anopistani.

Peset rintsikat.

Pesen kasan rintsikoita kerran viikossa.

Leivot.

Aiemmin hyvin, hyvin harvoin. Leipomisvälit olivat vuosia, mutta nykyisin saatan pyöräyttää pellillisen sämpylöitä silloin tällöin.

Siivoat jääkaapin.

Joka viikko tarkastelen tilanteen, onko tarvetta. Myös jääkaappini on aika tyhjä, joten ei ole tarvetta koskaan ainakaan heitellä mitään ruoka-aineita roskiin. Hyllyt pyrin pyyhkimään viikoittain.

Käyt puntarilla.

Kerran viikossa.

Komennat miestäsi.

En koskaan. Onneksi ei tarvitse enää.

Yeah, right!

Syöt irtokarkkeja.

Aika harvoin nykyään. Leffaan ostan aina iso pussin irtokarkkeja ja leffassahan käyn sen pari kertaa vuodessa pojan kanssa.


Vierailet isovanhempiesi luona.

Isovanhempani ovat kaikki jo edesmenneet. Viimeisin heitti lusikan nurkkaan 1970-luvulla, jolloin olin teini. Meidän perheessä ei ollut tapana vierailla kovinkaan usein isovanhempien luona, koska välit olivat aika jäätävät. En koskaan oikein oppinut tuntemaan isovanhempianikaan muuta kuin  maineelta.


Peset pyykkiä.

Kerran pari viikossa. Yritän pestä vain täysiä koneellisia, minkä vuoksi pesuväli ainakin perusvaatteilla voi olla pidempikin. Käyttämäni vuodevaatteet ja pyyhkeet pesen joka viikko.


Imuroit kotisi.

Yksin asumisen hyviä puolia on myös se, että huusholli pysyy siistinä, kun siellä asuu vain yksi ihminen, joka on vielä kaiken lisäksi neuroottisen siisti järjestyksen ihminen. Imuroin pari kertaa viikossa, ehkä kerta riittäisi, koska pidän huushollin siistinä muutenkin.

Perheessä kinataan vaatetuksesta.

Ei koskaan. Erikoinen kysymys.

Käyt kaupassa.

Melkein joka päivä. Ostan päivittäin suunnilleen sen mitä sinä päivänä tarvitsen. Aika vähän ostan varastoon, jollei oteta lukuun puurohiutaleita, marjakeittoa tai jogurttirahkaa, joita syön joka päivä. Vähällä ruokavarastolla estää myös turhan puputtamisen, kun ei ole mistä ottaa.

Peset ikkunat.

Enintään pari kertaa vuodessa. En saa useammin aikaiseksi.

Vaihdat sukat.

Joka päivä. Minulla on työsukat ja kotisukat erikseen, ja sitten vielä jumppasukat ja juoksusukat, joten sukkia tulee vaihdettua alvariinsa.


Olet eri mieltä miehesi kanssa.

En koskaan. Enää. Milloinkaan.

Ostat uusia vaatteita.

Olen vähentänyt vaatteidenkin ostamista huomattavasti, koska vaatekaapit ovat nyt jo täynnä ihan kelpoja vaatteita. Kesäisin tulee ostettua alennusmyynneistä jonkin verran, kun halvalla saa, mutta muutoin ehkä joka kolmas kuukausi jotain, enimmäkseen sukkia, heh.

Kesä, tule pian takaisin.

Siivoat.

Jonkin verran joka päivä, ja kunnon siivouksen teen kerran viikossa.


Olet tehnyt raskaustestin.

Kolme kertaa, ja kolme kertaa oli plussalla.


Tarkistat toimiiko palovaroitin.

Aika harvoin, täytyy myöntää. Yritän muistaa petrata tässäkin asiassa.


Peset autosi.

Ei ole autoa.


Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit.

Vaatekaapit ehkä pari kertaa vuodessa, ruokakaapit tähyilen joka päivä, ja muut kaapit sitten tarpeen mukaan.

Siivoat lääkekaapin.

Eipä ole juuri siivottavaa, koska minulla ei ole lääkekaappia, eikä mitään turhia lääkkeitäkään. Minulla on vain perusreseptilääkkeeni, joita käytän säännöllisesti. Säilytän niitä lipaston laatikossa.

Puhdistat hiukset harjasta.

Aina, kun olen harjannut hiukset.

19 kommenttia:

 1. Heh, näitä on hauska lukea :) Mietin miten parisuhteessa voi olla riitelemättä, miten se yhteiselo sujuu auvoisasti? Tuntuu että molemmilla on niin kova stressi kun asutaan isojen remonttien keskellä. Sit mulla on työpaineita ja vtutusta sen suhteen. Ei me riidellä mutta ainakin minä tiuskin usein ja se harmittaa. Mietin miten sitä voisi "olla riitelemättä" kun molemmat on niin stressaantuneita ja tulisia luonteita :D ei me siis paiskota kattiloita ja huudeta naama punaisena mutta pientä kinaa ja tiuskimista. Sekään ei ole kivaa kun se lisää stressaantunutta ilmapiiriä ja kumpikaan ei tykkää tapella. Onko olemassa parisuhdetta jossa ei ikinä riidellä?

  Mulla on tällä hetkellä mukava anoppi. On mulla ollut joskus aikoinaankin mutta sitä seuraavaa en sietänyt. Tämänhetkinen on mukava kun hän ei tungettele liikaa mutta on ystävällinen ja tullaan hyvin toimeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ymmärrän pointin tuon riitelyn suhteen ja olen samaa mieltä. Aika mahdotonta on elää saman katon alla (tai vaikka eri katon alla), ettei tulisi ainakin jotain sanomista puolin ja toisin. Stressaavat tilanteet tekevät riitelyn melkein automaattiseksi. Sekin kuuluu elämään ja osoittaa vaan asioiden merkityksellisyyden. Itse olen nyt omalta kannalta erittäin onnellisessa tilanteessa, että elän yksin, eikä tarvitse ajatella kuin itseään! Jess, miten upea juttu!
   Mä en ole ollut sinänsä huonoissa väleissä anoppieni kanssa, en muuten vaan ole heistä erityisemmin tykännyt. Yhteydenpitokin oli hyvin vähäistä puolin ja toisin.

   Poista
 2. Sinä olet hyvin siisti ihminen.
  Mieleltäni olen minäkin, mutta kun on eläimiä niin on pakko antaa jossain määrin periksi.
  Mä olen taas taantunut pesemään hiukset päivittäin. Välillä pesuväli on ollut pitempikin, mutta aina viimeistään kesän kuumien päivien myötä on pakko pestä päivittäin koska en kestä sitä hikilettiä.
  Näitä on aina yhtä mielenkiintoista lukea, koska kyllä nämä ihmisen persoonaa aina jossain määrin avaa lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä tälläisistä tunnustuksista paistaa persoona läpi... huomasin itse, että taidan edelleenkin olla hieman neuroottinen siivouksen ja siisteyden suhteen, mutta en niin pahasti kuin joskus aiemmin. Moni juttu on lapsuudenkodin peruja, koska siellä oltiin yltiösiistejä ja siivoushulluja;) Tietyt tavat jäivät itsellekin normiksi.
   Aikoinaan, kun mulla oli koiria, olin aviossa supersiistin miehen kanssa, joka piti huolta omalta osaltaan, että huusholli oli moitteettoman siisti koirista huolimatta;)

   Poista
 3. Huh, olen vaikuttunut liesituulettimesta. Muutenkin sulla tuntuu olevan kaikki tiptop elämässä:) Näitä on kyllä kiva lukea, tää oli näköjään pikkuisen erilainen versio kuin se, minkä itse tein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mulla on kai neuroottinen tulipalopelko, minkä takia olen saanut päähäni myös, että koko liesisysteemi pitää olla supersiisti.... koska kuin ihmeenkaupalla voi syttyä tulipalo jostain rasvaroiskeesta tms. Ihan totta!

   Poista
 4. Tätä oli hauska lukea. Taidan kopsata omaan (kituuttelevaan) blogiini. :D

  En ymmärrä, miten joku ei vaihda lakanoitaan kerran viikossa. Joskus kun on kiire, kaksi viikkoa on just ja just ymmärrettävä väli. Mutta sitä kauemmin, hyi yök. :D Puhtaat sänkyvaatteet best!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset postausideat on kivoja ja auttaa silloin, kun ei muuta keksi;) Ai, sielläkin kituutellaan... sama fiilis itselläkin oman blogin suhteen;)
   Puhtaat lakanat on mulle ihan normijuttu, ja viikon päästä ne pitää ehdottomasti vaihtaa, eihän ne muuten ole enää puhtaat! Ihan best!

   Poista
 5. Ihan samat tahdit siisteyshommeleissa. Rapeat kahisevat lakanat best. <3 Kiva oli tätä lukea, vaikka en tiennyt, että en ole nyt varma, ukkelia ei enää ole tai ette vain asu yhdessä. Toivottavasti kaikki hyvin. <3 Lämpimiä ajatuksia täältä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhtaat lakanat on aina ollut, ihan lapsesta saakka superihania. Erityisihanat on ulkona kuivuneet lakanat, aah sitä tuoksua, yhtä suloinen kuin pienen vauvan tuoksu<3
   Otin uuden suunnan elämässäni, ja elelen nyt yksin onnellisempana kuin vuosiin<3 Elämä heittelee, mutta hyvään suuntaan. Lämpimiä ajatuksia sinullekin<3

   Poista
 6. Oletpa sä siisti! Ihanan avointa ja rehellistä luettavaa, mutta yksi asia jäi mietityttämään..miksi aamuun ja iltaan eri hammasharjat?

  Tuo onkin hyvä tapa, että kun ei osta turhaa kaapintäytettä, ei ole myöskään tarve syödä turhaan.

  Mukavaa viikon jatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Maiccu<3 Suoraan sanottuna enää muista minkä takia mulla on aamu- ja iltahammasharjat... taustalla on varmaan taas joku itse keksimäni outo sääntö, että harjoja pitää hygieniasyistä vaihdella...;)

   Jos mulla on jotain ylimääräistä puputettavaa, jotain mikä vähänkin vivahtaa "herkulta", niin en voi pitää näppejäni erossa siitä. Sen vuoksi on parempi jättää suosiolla esim "vierasvarat" kauppaan;)

   Kivaa loppuviikon alkua Maikku<3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Heh, siivoaminen on jonkinlainen harrastus ja elämäntäyte, tosin nykyään siivoan ja jynssään harvemmin kuin joskus aiemmin. Olen antanut vähän periksi, hah;)

   Kivaa loppuviikkoa Kristiina<3

   Poista
 8. Toi harjajuttu kuten kävit mullekin kommentoimassa on niin must. En vaan tajua miten jotkut voi olla putsaamatta ja mainisemasi rasvaiset ja likaiset kammat, YÖH. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, myös kammat ja harjat pitää ehdottomasti pestä ja huoltaa.... yäk törkykammoille ja -harjoille, ihan puisttaa ajatuskin;)

   Poista
 9. Olipa hauska lukea tätä, mä haluaisin olla yhtä siivousintoilija kuin sinä mutta myönnetään, aina ei vaan jaksa :D Tietysti jos asuisi yksin, voisi koti olla hyvinkin erilainen. Olen iloinen siitä, että mulla on mutkattomat välit omaan anoppiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas siivousintoilu liittyy omaan kotiin myös henkisesti; oman pesän pitäminen tiptop kai kuvastaa myös oman mielen tiptop pitämisyrityksenä...tai jotain sellaista, heh;)
   Yksin asuessa saa just sitä mitä haluaakin. Anopit ja minä; siinä ei oikein henget kohtaa;)

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!