maanantai 17. kesäkuuta 2019

25 kysymystä ihonhoidosta

Luin Lindan blogista jälleen kiinnostavan kysymys-vastaus -postauksen, tällä kertaa ihonhoidosta. Olen muistaakseni tehnyt aiemmin samaan aihepiiriin liittyvän postauksen, mutta kysymyksissä on hieman variaatiota. Siispä tartun tähänkin, koska sanomattakin on (kai) selvää, että tykkään tällaisista jutuista kovasti.1. Mikä on ihotyyppisi?
Ihoni on normaalisti melko kuiva, mutta koska hoidan sitä antaumuksella, se on nykyään kai aika normaali. Herkkyyttä ilmenee silmäluomien alueella jonkin verran ja niitä hoidan erityisen tarkasti.

2. Käytätkö silmänympärysvoidetta? Jos käytät, minkä ikäisenä aloit sellaista käyttämään?
Käytän silmänympärysvoiteita säännöllisesti ja kuivien silmänalusten takia (ne ovat todella kuivat) käytän aina kahta eri silmänympärysvoidetta aamuin illoin. Aloitin silmänympärysvoiteiden käytön valitettavan myöhään, vasta nelikymppisenä, eli noin parikymmentä vuotta sitten.

3. Ihonhoitotuote, josta et ikinä luopuisi?
Tällä hetkellä retinol. Sen avulla yritän jarruttaa ikääntymisen merkkien näkymistä ihollani. Aika hyvin on mielestäni mennyt tähän mennessä.

4. Mikä on mielestäsi tärkein vaihe omassa ihonhoitorutiinissasi?
Puhdistus ja kosteutus.

5. Käytätkö ihonhoidossa korealaista kosmetiikkaa?
Enpä juuri. En ole kovin innostunut korealaisesta kosmetiikasta, vaikka joitakin korealaisia metodeja olenkin omaksunut, kuten kasvo- ja hoitovesien kerrostamisen. Pari-kolme vuotta sitten kokeilin joitakin korealaisia tuotteita, mutta enin osa sisälsi mielestäni liikaa silikooneja (toki niilläkin on paikkansa kosmetiikassa), enkä pidä liian liukkaista ihonhoitotuotteista. Lisäksi monet puhdistustuotteet ovat aivan liian peseviä. Kangasnaamioita en ole käyttänyt ainakaan vuoteen. Koen ne turhakkeiksi ja ekologisesti kestämättömiksi.

6. Käytätkö misellivesiä?
Käytän misellivettä enimmäkseen aamuisin puhdistustuotteen jälkeen.7. Mitä meikinpoistoainetta/-aineita käytät?
Käytän puhdistusöljyjä meikin poistamiseen kasvoilta ja merkki voi olla melkein mikä vaan. Kaikki kelpaa. Silmämeikin puhdistan aina mahdollisimman hellävaraisella silmämeikinpoistoaineella.

8. Käytätkö kasvoöljyjä? Jos käytät, mitkä ovat suosikkejasi?
Käytän yleensä ruusunmarja- ja jojobaöljyä, mutta vain talviaikaan. Merkillä ei ole niin väliä.

9. Suositko ihonhoidossa enemmän "tavallista synteettistä" kosmetikkaa vai luonnonkosmetiikkaa?
Suosin molempia tasapuolisesti, mutta ehkä tavallista synteettistä tulee käytettyä enemmän helpon saatavuuden takia, koska minulle kelpaavat hyvin myös markettituotteet.

10. Käytätkö kasvoilla aurinkosuojaa läpi vuoden?
Käytän, ehdottomasti. Olen tehnyt niin jo joitakin vuosia, koska syöpäkammoisena haluan välttyä haitallliselta uv-säteilyltä, joka on myös pahin ihon vanhentaja.

11. Kuoritko kasvojesi ihoa? Kuinka usein ja millä tuotteilla?
Kuorin ihon noin kerran viikossa, vuorotellen rakeellisella kuorintavoiteella ja happokuorinnoilla. Kuorintavoiteiden suhteen en ole merkkiuskollinen, mutta happokuorinnat ovat aina the Ordinarylta.

12. Suositko ihonhoitotuotteiden osalta enemmän edullista markettikosmetiikkaa, kalliimpaa selektiivistä kosmetiikkaa vai jotain siltä väliltä?
Käytän erittäin harvoin selektiivistä kosmetiikkaa, joten käytän enimmäkseen markettikosmetiikkaa ja netistä tilattua drugstore-kosmetiikkaa tai luonnonkosmetiikkaa.13. Kuinka usein käytät kasvonaamioita?
Käytän kasvonaamioita kaksi kerta viikossa, ja aina voidemaisia kasvonaamioita. Kuten yllä totesin, en käytä kangasnaamioita.

14. Viisi suosikkibrändiäsi ihonhoitoon liittyen?
The Ordinary, Olivia Klein, CeraVe, EkoPharma. Centifolia

15. Kuinka monta tuotetta keskimäärin kuuluu aamun ihonhoitorutiiniisi?
Siinä 10-11 kappaletta (putsari, misellivesi, kasvosuihke, Argireline, 2 sy-voidetta, 2 seerumia, hoitovoide silmän liikkuvalle luomelle, päivävoide, ja hoitovoide katkenneille verisuonille nenänpielessä).

16. Kuinka monta tuotetta keskimäärin kuuluu illan ihonhoitorutiiniisi?
Näyttää olevan 13 kappaletta (silmämeikin poistoaine, voideputsari, kasvovesi, kasvosuihke, hoitoneste, Argireline, 2 sy-voidetta, retinol, yksi muu seerumi (jollei ole happokuorintapäivä), hoitovoide silmän liikkuvalle luomelle, yövoide, ja hoitovoide katkenneille verisuonille nenänpielessä).

17. Käytätkö erillisiä naamioita esimerkiksi huulille tai silmänalusiholle?
En käytä kumpaakaan. Joskus olen kokeillut silmäalusnaamiota, mutta en kokenut niitä toimiviksi. Ja nekin ovat turhia roskantuottajia. Moralisti minussa on tuohtunut, lol!

18. Käytkö kosmetologilla kasvohoidoissa? Jos käyt niin kuinka usein?
Käyn kasvohoidoissa tällä hetkellä neljännesvuosittain eli 3-4 kertaa vuodessa.19. Menetkö koskaan nukkumaan meikit naamassa?
En ikinä, ei tule kuulonkaan!

20. Suosikkiseerumisi tällä hetkellä?
Jos ei oteta lukuun the Ordinaryn tuotteita, niin Centifolian ”taateliseerumi” ihanan tuoksun ja maitomaisen koostumuksen ansiosta.

21. Pahin moka, minkä ihonhoidossa voi mielestäsi tehdä?
Jättää aurinkosuojatuotteet käyttämättä.

22. Kärsitkö jostain sellaisesta iho-ongelmasta, mikä sinun pitää ottaa huomioon ihonhoitotuotteita valitessasi?
Ainoastaan silmänympärysten kanssa pitää olla tarkkana, ettei sinne lykkää mitään liian ”hienoja” tuotteita, koska ne ärsyttävät silmiäni takuuvarmasti.

23. Pidätkö kangasnaamioista?
En todellakaan!

24. Reagoiko ihosi koskaan uusiin tuotteisiin esim. ärsyyntymällä, näppylöillä tai muulla tavoin?
Vanhana konkarina olen hyvin sisäistänyt mitkä ainesosat ja tuotteet sopivat minulle, niin harvemmin mitään reagointiylläreitä pääse tulemaan. Koputetaan kuitenkin päätä!

25. Vaihtuvatko ihonhoitotuotteesi vuodenajan mukaan?
Talvella käytän kasvoöljyjä, mutta en kesäisin. Se taitaa olla ainoa merkittävä ero, muutoin mennään tuoteryhmien suhteen aika tavalla samaan malliin, mutta koostumukset voivat hieman kevyempiä kesäisin.

Onko näissä jotain samoja kuin sinulla?

16 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista kuulla muiden ihonhoitorutiineista. Huomasin, että käytät hoitovoidetta aamuin illoin myös silmän liikkuvalla luomella; mitä voidetta? Itse olen saanut tässä tarkoituksessa toimimaan vain Clarinsin Super restorative-voiteen -- toimii hyvin myös meikin alla! -- mutta hintaahan tällä on niin reippaasti, että vinkit vaihtoehtoisista tuotteista otetaan ilolla vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, jos tykkäsit:)
   Olen käyttänyt jo vuosia silmän liikkuvalla luomella apteekista saatavaa Bevita-voidetta. Silmäni ovat aika arat ja jotain pitää laittaa myös koko luomelle ja olen todennut Bevitan erittäin hyväksi voiteeksi. Se jollain tapaa vahvistaa ohutta ihoa (ainakin siltä tuntuu), eikä sen koomin ole ollut suurempia ongelmia silmäluomilla. Varsinaiset sy-voiteet on sitten erikseen, mutta niitäkin käytän aina kahta erilaista. Vanhat silmät tarvitsee kunnon voitelun;)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen juttu! Aika paljon samoja :) Olen ollut myös tosi huono kangasnaamioiden kanssa.. ja E- Korea..hmm... en ole lähtenyt mukaan. Oma mieltymys menee J- beutyyn...jotenkin liikaa omaan makuun ja muutama moraalinen (hahaa, on niitäkin vaikka villi lapsi!) juttu liittyy E- Koreaan.. naisten liiallinen paine kauneuteen, kun kulttuuri ja tulevaisuus riippuu täydellisestä ihosta. Ja olen laiska. :D Olen "sun syytä" koukussa the ordinaryb hydrauliikka- happoon...rakkaan lapsen lempinimi sille täällä :) se 2% illalla on vaan niin mahtavaa iholle! Muutoin se takuuvarma lempimerkki on vieläkin Malu Wilz <3 Hmm..pitäisköhän tehdä tämä myös....:)

  Ihanaa viikkoa ihanuus- pakkaus!!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit<3 Mukavaa, jos tykkäsit<3
   Korealainen kosmetiikka ei ole mua ihan hirveästi säväyttänyt, eikä varsinkaan kangasnaamiot. Ne on mun mielestä inhottavia pitää, enkä ole huomannut niistä oikein mitään hyötyä. Ja kalliitahan ne loppujen lopuksi on, jos säännöllisesti käyttää.
   Myöskään aasialainen mentaliteetti naisen roolista ja asemasta ei muakaan erityisemmin innosta. Siinä on liikaa myös kilpailun makua, että säilytetään "markkina-arvo" ulkoisilla eväillä. Siltä ainakin tuntuu.
   Hydrauliikkahappo on ihan loistava ilmaus. Sitähän sen oikeastaan on. Eikä maksa paljon. Malu Wilziä olen joskus kokeillut ja hyvät fiilikset siitä. Aika harvassa paikassa sitä tosin myydään.
   Teepä postaus, niin yritän tulla kommentoimaan... on ollut jotenkin takki tavallistakin tyhjempi viime kuukausina, mutta ehkä tästä vielä noustaan uuteen kukoistuukseen, heh;)

   Ihanaa viikkoa Maarit ja voi hyvin<3

   Poista
 3. Kiva postaus! :) Nyt on pakko udella, että mikä on merkiltään tuo hoitovoide katkenneille suonille? Ja ootko kokenut, että siitä on ollut hyötyä? oon kokeillut kaikenlaista samaan vaivaan, mutta ei ole ollut hääppöiset tulokset. Kokeilin sitten nenässä olevaan spideriin KTP-laseria ja sillä lähti! Tuli tosi hyvä lopputulos, mutta harmillisesti nyt reilun puolen vuoden jälkeen on palannut hieman katkenneita suonia, mutta edelleen lopputulos on about 70% parempi verrattuna lähtötilanteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jusu, kiva kuulla<3
   Kyseinen voide on apteekista saatava Avene Antirougeurs forte, mutta se ei ole mun mielestä niin hyvä kuin Dermalexin vastaava, jota käytin aiemmin. Dermalex oli aina maahantuojalta lopussa, enkä jaksanut juosta sitä metsästämässä, joten tyydyin Aveneen. Olisihan se ihan mahtavaa, jos voiteella selviäisi inhottavista verisuonista nenän ympärillä (Petteri Punakuono), mutta näin vanhalla kääkällä ei taida olla enää toivoa päästä niistä eroon;) Ohhoh, oot siis kokeillut ihan laseria, vau! Jos noi mun suonet alkaa ihan hirveästi leviämään, niin sitten pitää harkita laseria tai vetää entistä enemmän pakkelia nenän ympäri, heh!

   Poista
 4. Olipa kiva postaus, taidan tehdä tämän jossain vaiheessa itsekin. Muistelinkin, että ollaan molemmat valitettavasti myöhäisheränneitä noiden sy-voiteiden suhteen. Mä olin reilu 30v, kun heräsin niihin. Ostin niitä aiemminkin silloin tällöin, mutta seisoivat kaapissa aina käyttämättöminä. Nythän välillä luistan taas, laiskuuttani, kun monia mun käyttämiä seerumeita tai voiteta voi käyttää myös sy-iholla, niin laitan sitten niitä. Mutta tolloin aiemmin, en laittanut sy-iholle ikinä mitään. :D Kaduttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, jos sinäkin teet tämän. Näitä on hauska lukea ja aina löytää uusia puolia toisista bloggaajista:)
   Mua harmittaa, etten älynnyt ruveta käyttämään sy-voiteita aikoinaan vähän pontevammin. Yksi syy on se, että sain eräästä sy-voiteesta aikoinaan ihan hirveän allergisen reaktion, minkä takia luovutin kaikkien sy-voiteiden suhteen parin muun merkin jälkeen, jotka oli nekin epäsopivia. OLisi pitänyt pyytää ammattiapua, heh. Ei mahda enää mitään.

   Poista
 5. Olipa kiva lukea sun vastaukset näihin<3 Oppi taas paljon uutta susta, vaikka osan jo toki tiesikin :) Jotenkin osasin myös arvata sen, että pahin moka ihonhoidon suhteen sun mielestä on juuri toi aurinkosuojan käyttämättäjättäminen :D Ja ettet ikinä menisi meikit naamassa nukkumaan! Se on kyllä jotain mitä en itse voi koskaan ymmärtää, enkä itse ikinä pystyisi nukkumaan pakkelit naamassa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi loistavasta postausideasta<3
   Heh, mun mielestä ihon suojaaminen aurinkosäteiltä on tosiaankin ihan ykkösjuttu, eikä meikit naamassa nukuta, ehei! Ajatuskin puistattaa ja kuvottaa;)

   Poista
 6. Ai että, tää onkin kiva 25 kyssäriä! Pitää itsekin vastata näihin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lindaa on kiittäminen kivoista kyssäripostauksista:) Ilman muuta nyt sinäkin kirjoittamaan vastauksia näihin:)

   Poista
 7. Tosi kiva postaus :). Itse aloitin silmänympärysvoiteen käytön noin 20-vuotiaana, ja se taitaa olla edelleen ihonhoitoni tärkein tuote. Tykkään käyttää voidenaamioita, mutta myös kangasnaamioita. Oli myös hauska lukea, kuinka paljon ihonhoitotuotteita tarvitaan päivän aikana, eli niillä kaikilla kylpyhuoneen kaapista löytyvillä purkeilla ja pulloilla on joku käyttötarkoitus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että tykkäät<3 No, sinä olet ollut todella järkevä sy-voiteiden käytön aloittamisen kanssa. Juuri noinhan se pitäisikin tehdä. Harmittaa itseäni, että en ollut riittävän valveutunut/sinnikäs aikoinaan.
   Juu, tosiaankin purkeilla ja purnukoilla on tarkoituksensa, ei niitä turhaan ostella, heh;) Suurin piirtein kaikki tulee käytettyä, jollei sitten satu käymään niin ikävästi, että tuote ei kerta kaikkiaan sovi, mutta harvemmin niin käy enää näillä ikävuosilla;) :)

   Poista
 8. Tää oli niin kiva, että taidanpa napata omaankin blogiin :) Kivaa päivää, Sari! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa ihmeessä, tässä on todella mainiot kysymykset:)

   Mukavaa päivää Mia<3

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!