maanantai 11. helmikuuta 2019

The Ordinary - Pycnogenol 5% - siis mikä?

The Ordinaryn sivuja jokin aika sitten sellaillessani huomasin, että myyntiin on tullut uusi antioksidanttituote, Pycnogenol 5%. Sen pakkauskoko on vain 15 ml normaalin 30 ml:n sijaan. Hintaa tuotteella on  9,90 euroa. Pycnogenol on taas näitä theordinarymaisia ainesosan nimen mukaan nimettyjä tuotteita, joista tavallinen kuluttaja ei todennäköisesti ole ikinä kuullutkaan. The Ordinaryn sivuilla kerrotaan, että Pycnogenol® on  Horphag Research Ltd -nimisen yrityksen rekisteröity tavaramerkki, ei siis the Ordinaryn keksintö. Pycnogenol on kasvipohjainen antioksidantti, jota saadaan Välimeren alueella kasvavan mäntypuun kaarnasta. Kaarnassa on bioflavonoideja, orgaanisia happoja ja muita ainesosia, jotka pitävät ihon nuorekkaana, sekä parantavat ihon kosteustasapainoa ja elastisuutta. Pycnogenol on voimakas antioksidantti, joka tuhoaa vapaat radikaalit ennen kuin ne aiheuttavat ”hapettumisstressiä” (mitä lieneekään...) . Pycnogenol voi myös jollain tapaa aktivoida uudestaan jo hapettunutta C-vitamiinia. Mukava juttu!
Pycnogenolin kanssa ei suositella käytettävän joitakin peptidituotteita, kuten kuparipeptidit (copper peptides). Lisäksi vesi voi heikentää minkä tahansa antioksidantin stabiiliutta jo sinänsä, minkä takia Pycnogeliakin suositellaan käytettävän vesipohjaisten seerumien jälkeen, ennen öljyjä ja voiteita.  Vaihtoehtoisesti sitä voi sekoittaa johonkin toiseen liuokseen/seerumiin. En löytänyt ohjeista mainintaa kuinka usein sitä suositellaan käytettävän (aamuin illoin vai miten....), mutta itse olen käyttänyt sitä vain iltaisin muutaman tipan. Käytön aloitin noin kolmisen viikkoa sitten. 

Pycnogenol 5 % on vedetön, alkoholiton, öljytön, silikooniton, pähkinätön, vegaaninen, gluteeniton ja eläinkokeeton. Ei siis ihme, että inci on erittäin lyhyt;  Propanediol, Pinus Pinaster Bark Extract (propanediol on liuotin, viskositeetin säätäjä). Pycnogenol 5% ei sisällä keinotekoisia väriaineita. Liuoksen tummanpunainen väri johtuu Pycnogenolin korkeasta procyanidin määrästä (älkää kysykö mitä tuo procyanid on..). Käytön jälkeen kädet on syytä pestä hyvin ja varoa koskemasta esim. vaaleisiin vaatteisiin. Punainen väri ei onneksi tartu kasvoihin, vaan liuos sulautuu ihan huomaamattomaksi.Pycnogenol % tuntuu aavistuksen öljymäiseltä seerumilta.  Onneksi se ei ole ihan vesimäistä, koska sellaisten annostelu pipetillä on mielestäni joskus vähän hankalaa, koska tuotetta helposti lurahtaa ohi maalinsa. Liuos imeytyy ihoon ihan mukavasti, mutta siitä jää ehkä aavistuksen tahmainen tuntu. En ole mitään silminnähtävää nuorentumista kasvoillani havainnut, ja tuskin mitään ihmeempää on näköpiirissäkään, mutta toivon mukaan tämä tuote auttaa estämään vapaiden radikaalien liiallisen mellastamisen ikääntyneillä kasvoillani. Sen näkee sitten joskus!

Kuulostaako Pycnogenol sinusta kiinnostavalta?

18 kommenttia:

 1. Seurailen myös The Ordinaryn uutuuksia, mutta tämä oli kyllä jäänyt huomaamatta :o kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta tuotteelta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritän pysyä kärryillä the Ordinaryn uutuuksista, koska se on mun suosikki kaikista ihonhoitomerkeistä. Mä luotan tämänkin tehoon pitkällä tähtäimellä kuten monen muunkin the Ordinaryn tuotteen:)

   Poista
 2. Mä kirjoittelin joskus vuosia sitten V10:n pycnogenol-seerumista. Käsittääkseni tätä antioksidanttia on saatavilla ihan tabuinakin sisäiseen käyttöön :) Antioksidanttituotteiden testailu on ainakin blogin kannalta tosi tylsää, kun periaatteessa ne vaikutukset voi nähdä iholla vasta sitten vuosien päästä. Ja sitten ei ole enää vertailukohtaa, niin pitäisiköhän levitellä vaan toiselle puolelle naamaa? Rankkaa pohdintaa näin maanatai-aamusta 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin mä osasin odottaakin, että sulla on tästä ainesosasta jo kokemusta;) Tableteista en ole kuullutkaan. Vau, kaikkea sitä keksitäänkin!
   Antioksidantit ja jotkut muutkin ainesosat on pitkän tähtämäinen juttuja. Ei passaa olla liian hätäinen tulosten kanssa. Eikä oikein uskalla ruveta puolikkaalle naamalle testailemaan;)

   Poista
 3. Voi apua...mä putosin just kemian tunneille ja aivan pihalla :D Ei siis ollut mun vahvin ala..hmm...kuulostaa kiinnostavalta ja niinkuin aina: saat järkeä näihin tuotteisiin tänne päähän :)

  Tuo on kyllä oma lajinsa, The Ordinary ja lisää näin mielenkiintoa kyllä siihen, Myönnän, että itse olen sen verran laiska että täältä lueskelen sitten ohjeita, kun tuntuu että viheltää mennessään firman sivuilla... :D

  Ihanaa viikkoa ihanuus- Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kans ihan ulalla kaikkien kemiallisten juttujen kanssa, mutta sujuvasti osaan ottaa selvää ja toivoa, että ymmärsin oikein mitä viisaammat ovat todenneet.
   Mä olen niin innoissani the Ordinarysta, että jaksan (ainakin tiettyyn rajaan saakka) lukea englanninkielisiä selostuksia tuotteista. On myös joitakin ulkolaisia kauneustubettajia, jotka arvioi juurikin the Ordinaryn tuotteita, niin sitäkin kautta on saanut selkokielistä infoa.
   Ihanaa uutta viikkoa Maarit<3

   Poista
 4. Propanedioli myös kosteuttaa ihoa ja helpottaa muiden aineiden imeytyvyyttä. Prosyaniidit ovat taas flavanoleja, siis antioksidantteja: http://luontainenterveys.fi/index.php/tuotteet/pyknogenoli/

  Kuulostaa mielenkiintoiselta tuotteelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dzinni, tiesin myös sen, että sulta saa aina valaistusta kaikkiin erittäin vieraisiin ainesosayksityiskohtiin, joita maallikkona en ymmärrä, enkä osaa välttämättä ottaa edes selvää.
   Tämä vaikuttaa kiinnostavalta ja toivottavasti myös ajan mittaan tehokkaalta tuotteelta.

   Poista
 5. Mä olen käyttänyt V10 Plussalta seerumia, jossa tää on raaka-aineena, tykkäsin kyllä. Ilmeisesti pycnogenol-tuotteita suositellaan varsinkin heille, jotka viettävä ulkona paljon aikaansa. Just hyvä aurinkovoiteen alle aamulla. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aha, tuo aurinkojuttu oli uutta mulle. No, mähän läträän muutenkin aurinkosuojavoiteiden kanssa kesät talvet, joten tulee luonnostaan se homma ainakin.

   Poista
 6. No tottakai kuulostaa :D Mä tilasin sarjan tuotteita juuri eilen ja nyt innolla odotan pakettia, jotta pääsen tätä suuren suosion saanutta sarjaa testailemaan.
  Mukavaa maanantaita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet innostunut tilaamaan the Ordinaryn tuotteita. Toivottavasti tykkäät ja kerrot sitten blogisi puolella miten toimivat.
   Kivaa uutta viikkoa Maikku<3

   Poista
 7. Mulle Pycnogenol on myös tuttu V10Plus-sarjan kautta, tosin siitä on jo varmaan 5 vuotta, kun testasin sarjan seerumia ja kirjoittelin siitä blogiinkin alkuaikoina :D Silloin totesin, että en ollut vielä tarpeeksi vanha huomaamaan seerumin vaikutuksia, mutta nyt reiluna kolmekymppisenä varmasti jo olisin, haha. Tosi kivat kuvat oot ottanut, Sari! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle Pycnogenol on ihan uusi tuttavuus, enkä ollut koko sanaakaan ennen kuullut, joten aika jännä, että on kuitenkin jo vanha juttu;) En ole tiennyt, että V10Plus-sarjassa on myös Pycnogenol. Nyt tuli sekin tietoisuuteeni;) Tosiaankin, ei näy tulokset varmaankaan kellään heti, mutta jos lupaukset pitävät paikkansa, niin hyvinkin sitten vanhempana!
   Kiitos kuvakehusta, Mia, olen otettu<3

   Poista
 8. Näin tuon tuotteen nimen ja ensimmäisenä tuli mänty mieleen, selkeästi olen siis törmännyt tähän jossain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, siltä vahvasti vaikuttaa, koska tuota ainettahan saadaan männyn kaarnasta:)
   Mulle ihan uusi tuttavuus, mutta näin sitä oppii uutta koko ajan;)

   Poista
 9. Nämä sun Ordinary postaukset on aina ihan mahtavia tietopaketteja! Kiitos tästäkin, oli mulle uusi tuote, kuulostaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mari<3 Onpa ihanaa, että tykkäät näistä:) Välillä tuntuu itsestä, että olenkohan jäänyt paikoilleen jurramaan, mutta aivan mahtava, että mun the Ordinary-jutut kiinnostaa muitakin kuin mua itseä:)

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!