torstai 11. lokakuuta 2018

The Ordinary - Amino Acids + B5 - jotain mistä en ollut ennen kuullutkaan!

Olin päättänyt, etten tilaile vähän aikaan The Ordinaryn tuotteita, koska the Ordinary -varastoni on ollut aika piripinnassa vakiotuotteistani (joskin jonkinlaista hupenemista on havaittavissa), mutta sitten minun rupesi tekemään mieli kokeilla merkin uusimpia tulokkaita. Tilasin  Deciemin verkkokaupasta Amino Acids + B5 -nimisen tuotteen (30 ml) (6,80 euroa) ja yhden toisen tuotteen, josta kerron myöhemmin.

Deciemin sivulla ei ole kovin paljoa tuotetietoa tästä "seerumista" (kutsun sitä seerumiksi, koska sellainen se lähinnä on), vaikka Deciemin sivuilla käytetäänkin nimitystä 'solution' (liuos).


Kyseessä on siis seerumi, jossa on nimensä mukaisesti aminohappoja ja B5-vitamiinia. En ole niin tietävä, että osaisin sanoa miten nuo kaksi pääelementtiä sopivat yhteen tai miten niiden voisi odottaa toimivan yhdessä.  Seerumin käyttötarkoitus on ilmeisesti buustata kosteutta ja sellaiselta se on minusta tuntunutkin. Oman maallikon kokemukseni mukaan se muistuttaa jollain tapaa hyaluronihappoa toimivuutensa kannalta eli auttaa kosteuttavia tuotteita toimimaan paremmin. Deciemin sivuilla ei ole juurikaan tarkempaa tietoa tästä tuotteesta vaan lupaus "Additional information coming soon". Eipä ole näkynyt, eikä kuulunut lisäinfoa vielä  muutamaan kuukauteen, mutta ehkä tulee jossain vaiheessa.

Inci-lista näyttää tällaiselta:

Aqua (Water), Propanediol, Betaine, Sodium PCA, Panthenol, Sodium Lactate, Arginine, PCA, Aspartic Acid, Glycine, Alanine, Serine, Threonine, Valine, Proline, Isoleucine, Lysine HCl, Histidine, Phenylalanine, Glutamic Acid, Citric Acid, Dimethyl Isosorbide, Polysorbate 20, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol.Amico Acids + B5 -seerumia levitetään muutama tippa kasvoille aamuin illoin ennen voiteita. Valmistajan mukaan seerumi saattaa aiheuttaa pistelyä iholla heti levittämisen jälkeen. Jos näin käy, voi seerumin sekoittaa voiteeseen tai johonkin toiseen seerumiin. Itse en ole huomannut minkäänlaista pistelyä tai ylipäänsä mitään tuntemuksia, kun olen tätä käyttänyt. Seerumi näyttää ihan vedeltä, mutta se ei ole yhtä ohutta kuin vesi, vaan siinä on hieman seerumimaista "substanssia", tosin hyvin ohutta sellaista. Iholla se ei myöskään tunnu yhtään vesimäiseltä, vaan ihan kunnon tavaralta. Seerumi imeytyy ihoon nopeasti ja tuntuu kaikin puolin miellyttävältä. Itse käytän sitä vain aamuisin ja mielestäni kasvoni ovat tuntuneet mukavan kosteutetulta ja napakalta, jonka laitan sumeilematta tämän uuden tuttavuuden piikkiin. Voisin kuvitella käyttäväni Amino Acids + B5 -seerumia varsinkin talvella, kun iho alkaa kuivua pakkasten ja koneellisen ilmastoinnin vuoksi. 

Amico Acids + B5 on alkoholiton, öljytön, silikooniton, gluteeniton, vegaani ja eläinkokeeton.

Miltä tämä tuote sinusta vaikuttaa? Kiinnostuitko vai tuntuuko turhakkeelta?

22 kommenttia:

 1. Tiäkkö, mä oon nyt niin ulalla kaikista Ordinaryn jutuista, hyvällä tavalla :D Kuulostaa ihan kemiallisilta kokeilta, nimien perusteella, mutta kun selvennät ihanan selkeästi niin avot! Jo ymmärrän. Kuulostaa taasen mielenkiintoiselta, ja kun olen saanut pari muuta tuotette loppumispisteeseen niin ehken... onko siis yhtä vahvaa kun tuo retinoli? Treeneissä aminohapot ainakin auttavan ;D
  Ihanaa päivää Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihan samaa mieltä sun kanssa. Pitäisi varmaan käydä joku kemian kurssi, että pysyisi paremmin kärryillä tai edes pääsisi niille kärryille noitten ainesosien kanssa. Onneksi Deciemin sivuilla kyllä kerrotaan hyvinkin seikkaperäisesti kemian juttuja, mutta silti maallikko on vähän haavi auki, jos ei ole hirveästi pohjatietoa. Omista alkeellisistakin kemianopinnoista on yli 40 v., että siltä pohjalta ponnistetaan;) Toisaalta samat ainesosat tulee vastaa aika monen tuotteen kanssa, mutta muilla tuotteilla ei ole noin kinkkisiä nimiä;)
   Tämä seerumi ei ole lähellekään retinolin tapaista, lähinnä apuväline lisäkosteutuksen saamiseksi. Retinolilla on ihan toinen käyttötarkoitus.
   Ihanaa iltaa Maarit <3

   Poista
 2. Menemättä asiaan mitenkään syvemmälle, se on tiedossa, että aminohapot vaikuttavat topikaalisesti ihon kosteustasapainoon ja jotkut jopa toimivat antioksidantteina. Kuulin jostakin (olikohan hyvä ystävättäreni, joka on dermatologi), että joidenkin tutkimuksien mukaan synteettiset aminohapot toimisivat jopa eläinperäisiä paremmin tässä asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että sulla on vankka tietämys tämänkin seerumin ainesosien merkityksestä:)

   Poista
 3. Niin, ja onhan tuossa betaiinia ja pantenolia, jotka molemmat kosteuttavat hyvin ihoa. Betaiini voi jopa vaalentaa hyperpigmentaatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin todennut, että tämä on todella toimivan tuntuinen tuote ja tuntuu iholla erittäin mukavalta.

   Poista
 4. The Ordinaryn tuotteissa on minusta se ongelma, ettei kaikista tuotteista aina hoksaa juuri mihin tarkoitukseen se on. Mutta haluaisin silti tehdä tilauksen ja kokeilla esim. kuorivia seerumeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin, että pitää ensi plarata tuotetietoja aika tarkkaan, että pääsee jyvälle mitä mikin the Ordinaryn tuote oikein pitää sisällään ja onko ko. tuotteesta itselle mahdollisesti hyötyä. Aina ei jaksa lukea kovin innolla englanninkielistä asiatekstiä, joka maailma on muutenkin aika vieras, mutta kyllä parin vuoden aikana oon jo aika hyvin päässyt jyvälle ainakin niistä omista lemppareista.
   Mun mielestä the Ordinary Glycolic Acid Toning Lotion on toiminut mulla ihan hyvin, kun käytän sitä max. kerran viikossa. Jos ei ole kovin kuivaihoinen, niin voi käyttää varmaan useammin.

   Poista
 5. Ei todellakaan kuulosta turhakkeelta. Tässähän on vaikka kuinka paljon hyviä raaka-aineita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut kyllä yllättävän hyvä tuote. Ihanan tuntuinen iholla ja toimii melkein kuin unelma:)

   Poista
 6. Oon kiinnostunut sarjasta sinun kertomasi myötä ja vaikuttaa oikein kivalta. Olis kiva päästä kokeilemaan testereitä. Mukavaa loppuviikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The Ordinaryllä ei ole valitettavasti testereitä, mun tietääkseni. Ei ole ainakaan tullut vastaan missään;)
   Kivaa loppuviikkoa Maiccu:)

   Poista
 7. Mitàhàn tuolla Deciemissa taas tapahtuu. Sivut suljettu ja omistaja taas julkaissut outoja juttuja toissapàivànà, tyyliin ettà sulkee koko yrityksen. Toivottavasti ei. -anne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä näin Instassa johonkin lakijuttuun liityviä dokumentteja... en jaksanut perehtyä tarkemmin, mutta jotain outoa on nyt meneillään...voi, sentään, toivottavasti eivät sulje putiikkia kokonaan. The Ordinaryn tuotteet on ainakin ihan huippuja:)

   Poista
 8. Aminohapoista on kyllä alettu viime aikoina puhumaan paljon enemmän ja tuntuu, että niitä mainostetaankin enemmän ihonhoitotuotteissa :) Mitä The Ordinaryyn tulee, usko tai älä, niin en ole vielä yhtään tuotetta sarjalta testannut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt saman havainnon, että aminohapot ovat nosteessa. Ihan hyvä vaan, että tulee uusia toimivia ainesosia meidän ihonhoidosta kiinnostuneiden iloksi:)
   The Ordinary on mun lemppari ihonhoitomerkki ja toivon totisesti, että se pysyy markkinoilla pitkään, vaikka kummia kuuluukin. Toivotaan, että sinäkin innostut kokeilemaan!

   Poista
 9. Mä vihdoin sain ostettua itsellenikin pari The Ordinaryn tuotetta ja into piukeena tutustunut tuotteisiin! Näihin sun Ordinary postauksiin on aina kiva klikata, kun aina saa tietää uusia tuotteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi, ihana kuulla, että tykkäät näistä postauksista. Ja toivottavasti tykkäät myös tuotteista. Toivotaan vielä oikein kovasti, että saadaan jatkossakin hankittua the Ordinaryn tuotteita, eikä tapahtuisi mitään ikävää jatkossa... vähän huolestuttaa Deciemin tilanne, sen mitä olen somesta seurannut:(

   Poista
  2. Toivottavasti! Vähän kyllä ikävää seurata tilannetta somen kautta. Onneksi Elevenillä on Ordinarya myynnissä vaikka ei kyllä niin paljoa, kun niiden omilla sivuilla. Toivotaan, että edes Eleven saa pidettyä tuotteet myynnissä ja sitä ettei homma riistäydy ihan käsistä!

   Poista
  3. Näin juuri. Mua kyllä ketuttaisi suuresti, jos kävisi niin, ettei the Ordinarya sitten kohta saisikaan mistään:( Argh, että ottaa päähän!

   Poista
 10. Mun tekisi kovasti mieli taas pitkästä aikaa tilata The Ordinaryn juttuja, mutta erinäisten sekoilujen vuoksi en halua tukea yritystä, jonka CEO tuntuu olevan ihan hairahtunut :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaankin harmillista, että yhden henkilön sekoilut saattaa viedä koko yrityksen turmioon. Toivottavasti niin ei kuitenkaan käy, vaan asialle löytyy joku hyvä ratkaisu. Liian kauan on kuitenkin annettu asioiden mennä aina vaan huonommalle tolalle. Iso huokaus!

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!