maanantai 10. syyskuuta 2018

The Ordinary Caffeine Solution - silmäalusten täsmähoitoa!

The Ordinaryn ihonhoitotuotteet ovat heittämällä suosikkejani täsmätuotteiden osalta. Olen kokeillut monia merkin tuotteita, joista osasta on tullut osa päivittäistä rutiiniani. The Ordinarylle on ajan myötä tullut myös uusia tuotteita, mutta en ole rynnistänyt niitä kaikkia oitis kokeilemaan, koska olen löytänyt jo hyvin toimivat tuotteet itselleni. Kaikista parhaimmat niistä ovat Retinol in Squalane ja Argireline. Ne ovat saaneet aikaan ihan näkyviäkin tuloksia, eikä vain mielikuvia. 

Päätin kuitenkin kokeilla myös Caffeine Solution 5% + EGCG -nimistä tuotetta, josta olen lukenut muiden bloggaajien hyviä kokemuksia. Kyseessähän on silmänympärysten tummuutta ja turvotusta eli silmäpusseja vähentävä aine. Minulla ei oikeastaan ole suurempaa ongelmaa kummastakaan, mutta vanhemmittain silmäympärykset tuppaavat kuitenkin ”ränsistymään” entisestään, jollei pidä varaansa.The Ordinaryn Caffeine –liuos sisältää 5 % kofeiinia ja epigallokatekiinigallaattia (Epigallocatechin Gallatyl Glucoside - EGCG), joka on vihreän teen johdannainen. Tutkimusten mukaan kofeeinin ja EGCG:n paikallinen käyttö voi edesauttaa turvotuksen vähenemistä ja tummien silmänalusten häivyttymistä. Liuoksessa on myös kosteuttavaa glyseriiniä ja hyaluronihappoa, jotka ovat itselleni välttämättömiä ainesosia myös silmänympärystuotteissa. Hyvin hoidettu silmänympärysiho on kasvojen yleisilmeen kannaltakin olennaista.

Kofeiiniliuosta levitetään tippa silmänympäryksille aamuin illoin. Liuos on hieman kellertävää, paksuhkoa ja öljymäistä. Se imeytyy kuitenkin todella nopeasti, eikä jätä paksua jälkituntua, vaikka ensin niin epäilin, joten koostumus ei hankaloita silmien meikkaamista millään muotoa.

Olen käyttänyt kofeiiniliuosta nyt joitakin viikkoja. Sen koostumus on erittäin miellyttävä ja tuntuma iholla vallan mukava. Silmänaluseni ovat saanet entistäkin enemmän kosteutusta, mikä on vaan hyvä juttu, koska näin vanhalla naisella juonteet tarvitsevat todellakin rutkasti "oikaisuhoitoa" ja kaikki konstit ovat tarpeen. Koska silmänaluseni eivät muutenkaan ole hälyyttävän tummat, niin sen puoleen en ole havainnut mitään radikaalia muutosta, mutta ehkä aavistus parempaan suuntaan senkin suhteen. Turvotusta ei muutenkaan juuri ilmene, joten sen suhteen tulos on plus-miinus-nolla.Inci-lista (kopioitu täältä):

Aqua (Water), Caffeine, Maltodextrin, Glycerin, Propanediol, Epigallocatechin Gallatyl Glucoside, Gallyl Glucoside, Hyaluronic Acid, Oxidized Glutathione, Melanin, Glycine Soja (Soybean) Seed Extract, Urea, Pentylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Polyacrylate Crosspolymer-6, Xanthan gum, Lactic Acid, Dehydroacetic Acid, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Propyl Gallate, Dimethyl Isosorbide, Benzyl Alcohol, 1,2-Hexanediol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol.

Kofeeiniliuos (30 ml) maksaa 6,70 euroa Deciemin verkkokaupassa eli sekin on naurettavan edullinen tuote.

Onko sinulla kokemusta tästä tuotteesta tai muuten kofeiinista ihonhoidossa?

30 kommenttia:

 1. Kofeiinia sisältävillä tuotteilla en muista saaneeni mitään kovin näkyvää tulosta aikaiseksi. Kofeiini on mielenkiintoinen raaka-aine, mutta käsittääkseni kaikki tutkimukset on asteella "saattaa vaikuttaa" :) Noh, ainakin sisäisesti nautitun kofeiinin vaikutuksen huomaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, "saattaa" vaikuttaa tuntuu olevan aika tyypillinen tutkimustulos, mutta joillakin kofeiiniliuos on tuntunut auttaneen ainakin tummiin silmänalusiin. Itselläni se ei ole niin suuri ongelma, mutta mukavasti tuo lisäkosteutusta tai siltä ainakin tuntuu:)

   Kofeeini sisäisesti nautittuna on mun juttu;) Ei päivää ilman kofeiinia!

   Poista
 2. Ei ole tästä tuotteesta kokemuksia, mutta joissakin mulla olleissa sy-voiteissa on ollut kofeiinia, mutta mulla on niin vaan aavistuksen tummemmat silmänaluset etten ole huomannut mitään eroa, ehkä koen, että se on enemmän virkistävä ainesosa kuin mitään muuta. :)

  Ihanaa viikkoa Sari. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä eli silmänalusten tummuus ei ole ongelmien kärkipäässä, niinpä ei mainittavia huomioita sen suhteen. Hyvä tuote sinänsä, mutta ei mulle välttämätön!
   Ihanaa viikkoa sinullekin<3

   Poista
 3. Taidanpa laittaa tämän ostoslistalle, luulen että tykkäisin tästä ☺ Jotain kofeiinia sisältäviä sy-tuotteita oon käyttänyt mutta en tähän hätään muista, mitä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että innostuit tästä. Kannattaa kokeilla, eihän sitä tiedä ennen kuin kokeilee;) Hintakaan ei ole paha:)

   Poista
 4. Oi oi oi, nysse löytyi! Menen kyllä heti tilaamaan tuon, kun ongelmana ovat silmäpussit, nesteen aiheuttamat...plaah. Koklasin kallista Clarinsin tuotetta, ja ei...ei se toiminut niinkuin toivoin. Ja on myös geelimäistä, joten tuon sinun tuotteen ihanuus on se kosteuttava juttu samalla! Kiitos vinkistä mahtavuus!

  Ihanaa viikkoa Sari <3 mä meen shoppailee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tästä olen lukenut hyviä arvioita joistakin muista blogeista ja myös Youtubesta vissiin olen kuullut pelkkää hyvää nimenomaan tummuuteen ja turvotukseen silmänalusilla. Toivottavasti löydät tästä toimivan tuotteen itsellesi ja vielä edulliseen hintaan:)
   Kivaa uutta viikkoa Maarit<3

   Poista
 5. Ei taida mikään silmänympärysten tummuuteen auttaa, jo pienenä niistä kärsitty ja sainkin joulahjaksi kalanmaksaäöljyä, hih, no ei ollut apua siitäkään. Nyt omistan vihdoin yhden seerumin kyseisestä sarjasta, josta en vielä osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta sinä olet herättänyt kiinnostuksen sarjaan.

  Mukavaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen kans, ettei tämän liuoksen avulla mitään ratkaista, mutta ehkä vähän jelppaa kuitenkin tummien silmänalusten kanssa, toivotaan ainakin niin, koska hyviä tuloksia ovat jotkut saaneet. Kaikki on tietenkin suhteellista ja yksilöllistä.
   The Ordinaryn tuotteet on niin edullisia, että olen päätynyt niiden kanssa ylisuureen omaan jemmavarastoon... pahan päivän ja kaiken varalta;)

   Kivaa viikko sinnekin<3

   Poista
 6. Mä käytin tätä pullollisen reilu puol vuotta sitten ja tykkäsin kovasti, meinasin nyt ostaa uuden pullon :) Eihän se vienyt tummuutta pois, silmäpusseja mulla ei juurikaan ole, mutta lisäkosteutus on aina poikaa! Vanheneminen näkyy mulla juurikin silmien ympärillä :) Kivaa maanantaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu mulla eli eniten auttoi tuomalla lisäkosteutusta silmänalusparoilleni, joista näkyy kauas, ettei olla enää mitään tyttösiä... ei sitä muuten kyllä huomaakaan, hehheh!
   Kivaa viikonalkua sinnekin<3

   Poista
 7. Oo tätä täytyy ehdottomasti testata! Mulla ei turvotusta pahemmin sy-alueella ole, mutta sitä tummuutta sitten senkin edestä. Ja sy-iho kuivuu myös hurjan herkästi, joten mikään extrakosteutus ei taatusti ole mullekaan pahitteeksi. Kiitos vinkistä, tämä tuli tosiaan tarpeeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että kiinnostuit. Ekstrakosteutus ei minun mielestäni ole koskaan pahitteeksi. Ja toivottavasti saat tästä apua myös tummuuteen:) Kerrohan sitten miten kävi!

   Poista
 8. Tämän tuotteen kohdalla (kuten myös joidenkin muiden The Ordinaryn valikoiman kohdalla) heräsi kysymys että onkohan tämä enemmänkin seerumi silmänympäryksille vai pitääkö laittaa vielä voidetta päälle. Joskus tuntuu, että The Ordinaryn tuotteiden käyttämiseen pitää perehtyä tosi tarkkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä on enemmän seerumi (eräänlainen "lisäravinne") ainakin koostumuksen ja käyttötarkoituksensa puolesta. Laitan itse päälle vielä sy-voiteet, koska omille silmänalusilleni tämä ei kuitenkaan riitä (tai sitten on vaan muodostunut sellainen tapa). En äkkiseltään löytänyt the Ordinaryn sivuilta tietoa, mutta luulen, että se riippuu ihan omista tarpeista ja mieltymyksistä haluaako vielä laittaa erikseen sy-voidetta.

   Poista
  2. Missà vaiheessa laitat sen Argirelinen? Mà olen laittanut sità alle, tàtà pààlle ja sitten vielà sy-voide, meneekòhàn oikein? Mulla on vasta viikon ollut tàmà kofeiiniseerumi kàytòssà, etten osaa vielà sanoa mità mieltà olen. Ei mullakaan ole kovin tummia silmànalusia, mutta ryppyjà on ja joinain aamuina vàhàn turvotusta. t.anne

   Poista
  3. Mä laitan Argirelinen ensimmäiseksi heti puhdistustuotteiden jälkeen (joskus suihkuttelen jotain kosteuttavaa kasvosuihketta alle, jos sellaista sattuu olemaan käsillä) ja laitan Argirelineä siis silmänalusille, nasolabiaalijuonteille, ja otsalle. Sen jälkeen laitan silmänalusille tätä kofeiiniliuosta, minkä jälkeen vielä hetken päästä silmänympärysvoidetta. Laitan yleensä kahta eri sy-voidetta, joista toinen on ohutta geelimäistä ja toinen paksumpaa voidemaista, mutta kosteuttavia molemmat. Näilllä konsteilla saan vanhan ihon pysymään kuosissa, eikä näy pahemmin juonteita silmänalusilla tai ympärillä, ja iho pysyy kosteutettuna.
   Eli mun järjestys on sama kuin sulla:) En tiedä onko se varsinaisesti oikea tapa, mutta toimiva kuitenkin. Ajattelen niin, että ne hoitavimmat aineet alle ja päälle sitten normikosteutusaineet (sy-voiteet).

   Poista
 9. Mulla on ollut tämä käytössä epäsäännöllisesti jo pidemmän aikaa. Tähän tulee tartuttua aina kun käytössä on ollut ns. kevyempi/heikompi sy-voide eli varsinaisen voiteen alle tehostamaan. On kyllä riittoisa tuote kun on saman kokoisessa pullossa kuin kasvoseerumitkin! Kerrallaan tarvii pisaran. En kärsi erityisen tummista silmänympäryksistä, joten vaikutusta ei pysty siihen kertomaan. Turvotus on ajoittaista, joten siihenkään en osaa sanoa, että onko vaikutusta, sillä käyttö ollut epäsäännöllistä. Imeytyy hyvin ja kosteuttaa hyvin. Lisäkosteuttajana siis loistava tuote sy-voiteen alle. Ja halpa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hyvin kiteytetty, kiitos Tiia:) Tätä ei tosiaankaan tarvitse kuin sen yhden tipan. Se on jopa minulle riittävä määrä;) Tällä saa lisätehoa kosteutukseen normisilmänympärysvoiteen kanssa. Se on ainakin oma pääkäyttötarkoitukseni, mutta tietysti sitä toivoo, että pidemmän päälle vaalentaa rinkuloita silmien alla ja jos tulee turvotusta, niin auttaa siihenkin:)

   Poista
 10. Tämä oli mulle vähän turha tuote, kun ei ole silmänympärysten kanssa kummempia ongelmia, joten en huomannut mitään muutosta mihinkään suuntaan. Mutta varmasti joku enemmän silmänympärysongelmainen saa hyvinkin apua, kosteuttavahan tämä tosiaan on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä minullekaan välttämätön tuote ole, koska ongelmakohtani on lähinnä silmänalusten kuivuus, ja siihen löytyy lukematon määrä eri tuotteita. Oli kuitenkin mukava kokeilla tapahtuuko mitään erityisempää. Vielä on pullossa tavaraa, joten ehkä loppua kohti voi jotain ilmetäkin.

   Poista
 11. Mulla on tämä odottamassa kokeilua ja täytyykin ottaa nyt oikeesti tää käyttöön. Nyt kun iho taas kuivuu enemmän, niin juonteetkin pukkaavat näkyviin entistä ehompina:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön, koska kohtahan kuiva huoneilma ja kovat pakkaset (eihän semmoisia tietenkääb ole tulossa...) tekee pahojaan itse kunkin iholla. Kuivuus saa tosiaankin ne juonteet lävähtämään esille kaikessa komeudessaan;) Sitä estämään tämä on hyvä apuväline!

   Poista
 12. Mulla on myös ollut kofeiini-sy-voide joskus eri merkiltä. Tykkäsin, vaikka varsinaisia nuorennuksia ei tapahtunut. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taisi olla mun eka kofeniinia sisältävä tuote, eikä nuorennusta ainakaan sen ansiosta ole mullekaan ilmaantunut;) :D

   Poista
 13. Tuo kofeiini ihonhoidossa on minulle ihan uusi juttu. En ole aiemmin siitä kuullutkaan, joten tämä oli kyllä mielenkiintoista luettavaa. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kofeeini ole mullekaan ollut kovin tuttu ennen tätä the Ordinary kofeeiniliuosta. Enpä olisi uskonut muutama vuosi sitten, että käytän kofeiinia ihonhoidossa;)
   Kivaa viikkoa Tiiu<3

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!