torstai 20. syyskuuta 2018

Elämäni kirjaimet

Olen nähnyt joissakin blogeissa, ainakin Jonnan blogissa 'elämäni kirjaimet' -postauksia joskus taannoin. Päätin jo aika päivää sitten rustata oman versioni, mutta rustaaminen venähtikin aiottua myöhemmäksi, koska elämän kirjaimet ei ollutkan ihan helppo rasti. Niitä piti pohtia tavallista enemmän, enkä tiedä sainko siltikään koottua kaikki olennaisimmat The Elämäni Kirjaimet! Tässä kuitenkin rustaamiseni tulokset!A – aamut; ne ovat minusta vuorokauden parasta aikaa. Herään aikaisin aamulla myös viikonloppuisin, jotta saan tehdä aamutoimet rauhalliseen tahtiin ja omilla ehdoillani. Inhoan aamukiirettä.

B – balanssi; tasapaino, kultainen keskitie, harkinta ovat mielestäni hyvän elämänasenteen peruspilareita. En ole itse mikään ääripäiden ihminen elämänasenteeltani, koska harmaan sävyjä on kuitenkin aina enemmän kuin mustan ja valkoisen sävyjä. Tosin ihmissuhteissa olen aika ehdoton.

C – C-vitamiini; tärkeä vitamiini sekä ulkoisesti että sisäisesti. C-vitamiini pitää muuan muassa vapaat radikaalit ojennuksessa ja siitähän meitsi tykkää!

D – duuri; iloiset sävelmät ovat aina mukavampia kuin mollivoittoiset. Jos kuuntelisin enemmän musiikkia kuin mitä kuuntelen, valitsisin duurin.

E – elämä; Eppu Normaalin mukaan "elämän tarkoitus on murheen karkoitus". Aika hyvin kiteytetty!
F – foinikialaiset. Ei tule nyt muuta mieleen, mutta koulun historian tunneilla puhuttiin joistakin "muinaisista foinikialaisista".

G – guru; monenlaisiin "beauty guruihin" on  tullut virtuaalisesti tutustuttua Youtubea töllötellessä. Olen vähentänyt huomattavasti gurujen töllöttämistä, koska samat asiat toistuvat jokaisen gurun kanavalla viikosta toiseen. Täytyy varmaan etsiä uusia guruja.

H – halpa; tykkään erityisesti edullisesta kosmetiikasta eli halvoista hinnoista eli markettikosmetiikka on minun intohimoni.

I – ihonhoito; erittäin tärkeä osa elämääni, varsinkin aamu ja iltoja. Niin väsynyt tai kipeä en ole, että jättäisin jokapäiväiset ihonhoitorutiinini tekemättä.

J  – Jumala; uskonasia.K – kahvi, elämäneliksiiri, rakastan kahvia, ja sillä moponi käynnistyy joka aamu. Aamu (sekä päivä) ei ole mitään ilman kahvia.

L – lapset; minulla on kaksi poikaa, nyt aikuisia  miehiä. Silti lapset ovat aina lapsia ja tärkeimmät ihmiset elämässäni.

M – maanantai; viikon kamalin päivä. Ei kai tarvitse perustella?

N – Namibia; ainoa Afrikan maa, jossa olen käynyt. Juuri mitään afrikkalaista en siellä kokenut, koska istuin kokoustelemassa konferenssihallissa aamusta iltaan parisen viikkoa. Mahtavaa! Konferenssimatkailu avartaa!

O – omena; suosikkihedelmäni. Syön omenoita joka päivä.

P – pettymykset; niitä on ollut elämän varrella runsaasti. Enää en jaksa kovin paljoa murehtia menneistä, ja siihen pääseminen on vaatinut aikamoisen syväluotauksen koko elämänkaareen. Nykyisin pystyn jo kohauttelemaan olkapäitä…Mitä välii?Q – Quantum of Solace; Bond-leffa ja olen nähnyt kaikki Bond-leffat muutamaan kertaan, mikä kertoo varmaankin mitä niistä ajattelen.

R – rakkaus; usko, toivo, rakkaus, mutta suurin niistä on rakkaus. Rakkaus on ikuista, kohteet vaan vaihtuvat.

S – Sari; minä itse. Elämäni kirjain. Nimi on osa identiteettiä. Tuntuu aina jollain tapaa pahalta, jos joku puhuttelee väärällä nimellä. Heippa, Satu, mitä sulle kuuluu?

T – Turku; ykköskaupunkini maailmassa. Alku ja loppu. 

U – unettomuus; olen kärsinyt siitä vuosikymmeniä, jo lapsena olin huono nukkuja. Mitenkä nukkuminen voikin olla niin vaikeata?

V – vapaus; se on ehkä tärkein asia ihmiselämässä loppujen lopuksi. Ajattelen tässä lähinnä sellaista tilannetta, että joku muu määrittelisi yksilön elämisen raamit, eikä pystyisi itse tekemään valintoja ja päätöksiä omissa asioissaan. Tietenkään yhteiskunta ei toimi ilman tietynlaisia rajoitteita ja pakotteita yhteisen hyvän vuoksi ja ettei valahdettaisi oman käden oikeuden ja anarkian puolelle. Yksilönvapaus on kuitenkin yksittäisen ihmisen kannalta kaiken perusta.

W - well-done; syön pihvini aina läpipaistettuna! En syö veristä, enkä raakaa lihaa!X – xylofoni; sitä tuli joskus pikkutyttönä soiteltua koulun musiikkitunneilla… voi, kauhistus, olen täysin epämusikaalinen, mutta xylofoni antoi paljon anteeksi.

Y – yksinolo; viihdyn helkkarin hyvin yksin ja mitä vanhemmaksi tulen, sitä paremmin yksinolo sujuu.

Z – zloty; Puolan rahayksikkö. Koska vanhempi poikani asuu Puolassa, myös minulle Puola on tullut tutuksi ainakin jossain määrin ja tietysti myös zlotyt.

Å – Åbo; Turku on rakas paikka molemmilla kotimaisilla.

Ä – äiti; äiti -sanasta minulla tulee mieleen myös kohtaus elokuvasta Pojat, jossa Vesa-Matti Loirin esittämä Jake juoksi junan perässä, jossa hänen äitinsä oli matkustamassa pois. Jaken riipaiseva huuto: "äiti, älä jätä" on syöpynyt tajuntaani ikuisiksi ajoiksi.

Ö – öylätti; ehtoollisleipä eli hostia. Maistuu (alkoholittoman) viinin kanssa.


16 kommenttia:

 1. Tässä oli monta kohtaa, jota voisin kommentoida. Mutta beauty guruista tulee heti mieleen ne järjettömät "pr unboxing"-videot, joissa reilu puoli tuntia availlaan laatikoita ja ihmettelen vain miten kukaan ehtii ikinä edes kokeilla murto-osaa niistä tuotteista. Toki moni tuote lähtee suoraan kiertoon ja jää testaamatta tarkoituksella, mutta silti saan niistä ähkyn (ja silti katson niitä) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös kyllästynyt juuri pr unboxing -videoihin. Ne on mun mielestä menneet jo täysin liiallisuuksiin ja hipovat mauttomuutta. Aluksi ne jollain tapaa tyydyttivät uteliaisuutta, mutta nyt on aika jo ajanut niiden ohi, mun mielestä. Tuntuu jotenkin suorastaan typerältä, että jollekin yksittäiselle beautygurulle lähetetään jonkin uuden meikkivoidelanseerauksen yhteydessä kaikki mahdolliset sävyt, noin 40 eri sävyä tai sitä luokkaa, joita ko. henkilö ei todellakaan tarvitse, eikä pysty käyttämään. Ja vastaavia pr-pakkauksia saattaa olla kymmeniä avattavana;)

   Poista
 2. Olipas kivaa luettavaa, taas opin sinusta paljon uutta ♥ Taidampa tehdä itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu<3 Näitä on hauska rustata, ja hauska on myös lukea muiden vastaavia. Odottelenkin mitä sun kirjaimet kertoo<3

   Poista
 3. Olipas kiva postaus, ja vaikka oonkin saanut kunnian tutustua suhun ja tiesin osan vastauksista, Bondit tuli yllärinä 😊 Mä oon vasta ihan viime vuosina alkanut tykätä Bondeista sitten lapsuusvuosien, varsinkin nää uusimmat Bondit ovat olleet mieleeni! Mutta mä taidankin napata tän haasteen itselleni ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salka <3 Bond-leffat on ollut mun suosikkeja jo ammoisista ajoista (tykkään myös Tom Cruisen Mission Impossible -leffoista, vaikken ko. näyttelijää fanitakaan erityisemmin). Bondit on ihan klassikkokamaa omassa genressään ja on hauska katsella niitä vanhempia 60-luvun leffoja, ne on jotenkin naiiveja ja kökköjä, mutta mahdottoman hyviä silti;)
   Nappaa ihmeessä tämä ja sun kirjaimia odotellessa, ihanaa viikonloppua<3

   Poista
 4. Sulla on Sari ihan mahtava ulosanti! Ja kuinka hyvin oot saanut keksittyä kaikkiin kirjaimiin eei vastauksen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Viivi, olen ihan otettu noista sanoista<3 Tätä postausta ei ollut ihan helppo tehdä, ja menikin aika kauan aikaa, koska noita kirjaimia on aika paljon, heh;)
   Ihanaa viikonloppua, Viivi<3

   Poista
 5. Tämä oli kiva ja kahvipa tietenkin. <3 Äiti on vahva sana, jota sodan tantereellakin pojat ovat huutaneet tuskissaan.

  Halpa nuuskamuikkunen täälläkin, mutta sitten pienellä ripauksella luxusta. <3

  Ihanaa päivää Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia<3 Äiti on sellainen sana, johon on latautuneena paljon tunteita, enimmäkseen kai hyviä, mutta myös joskus muunkinlaisia, niin myös minulla.
   Halvat tuotteet on mun kiikarissa ollut tänäänkin, kun kolusin Tokmannia nurkasta nurkkaan;) Ja luksusta pitää olla siinä kyytipoikana, sehän tuo ihan oman vivahteensa elämään muutenkin, sellainen pieni ekstra:)
   Ihanaa päivää <3

   Poista
 6. Kiva postaus ja oh! Bond! Tykkään erityisesti näistä uusimmista Daniel Craigin Bondeista. En sen takia että ukkeli olisi minusta mitenkään erityisen komea mutta tykkään siitä että niissä Bond on jotenkin inhimillisempi, rujompi ja elämä jättää häneen jälkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maitta :) Sama täällä Bondien suhteen; olen ruvennut tykkäämään Daniel Craigin Bondista yhä enemmän, kun elokuvia on tullut lisää. Hänessä on juuri sitä rujouttu ja inhimillisyyttä, mitä tuollaiselta hahmolta voi odottaa. Ei täysin yli-ihminen, vaikka aika uskomattomista tilanteista selviääkin. Saa nähdä millainen on seuraava Bond-leffa ja kuka mahdollisesti on seuraava Bond, jos Craig jossain vaiheessa ei enää tee uusia Bond-leffoja.

   Poista
  2. Huhujen mukaan seuraava Bond olisi Henry Cavill (nykyinen Teräsmies). En. Ole kovin innoissani tästä, onhan hän varmasti monien mielestä komea ja lihaksikas mutta minusta täysin epäkarismaattinen eikä näyttelijänlahjatkaan häikäise...

   Poista
  3. Aha, enpä ole tuota huhua kuullutkaan;) Idris Elbaa on veikattu myös, enkä panisi hanttiin ollenkaan, jos hänet valittaisiin;)

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!