torstai 26. heinäkuuta 2018

Näin valehtelen somessa ja netissä -haaste

Sain Jonnalta kiinnostavan haasteen 'Näin valehtelen somessa ja netissä'.  Kiitos, Jonna, haasteesta! No, nyt sitten paljastuu tämäkin asia... valheet..., ei vaan totuudet!
Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan someystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.
Käyn aika harvoin missään ravintoloissa tai tapahtumissa bloggaamisen merkeissä, koska kutsuja sellaisiin tulee todella harvakseen. Hotelleissa en ole käynyt bloggaajan ominaisuudessa koskaan, ja ihmettelisin hirveästi, jos sellainen kutsu tulisi. Työn puolesta saan kyllä kutsuja em. paikkoihin aika usein, mutta en silti kovin usein niihin osallistu, koska ei vaan ole aikaa. 

Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.
Hahhah, en todellakaan! Minähän en ole sisustamisesta kiinnostunut juuri ollenkaan, kattauksista vielä vähemmän, mutta pukeutumisesta ehkä jonkin verran. En kuitenkaan koskaan pukeudu kuvia varten mitenkään erityisesti. Eikä minusta kovin paljon edes ole mitään asukuvia tms. somessa. Liekö yhtäkään....?

En ota itsestäni kuvia enkä Instastories -videoita, joissa minulla ei meikkiä.
Koska bloggaan etupäässä kosmetiikasta, minulla on aina meikkiä  kasvokuvissa, mutta jollei jostain syystä satu olemaan, niin sitten minulla on yleensä aurinkolasit päässä. En halua meikitöntä naamaani esitellä, sen myönnän.

Teen asioita ja kerron asioista blogissani, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni.
Hahhah, vai brändi, voi herran pieksut... minulla ei ole mitään brändiä, eikä takuulla tule koskaan olemaankaan. Brändi tuntuu ajatuksenakin suorastaan hullunkuriselta omalla kohdallani.

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalta.
Olen aika huono kuvaaja, enkä osaa kaunistella kuvia... en tiedä miten se edes tapahtuu. Teen vain kuvien rajausta ja valotuksen säätöä, that's it!  Joskus olen kokeillut jotain filtteriä, mutta minusta ne näyttävät aika luonnottomilta ja epäaidoilta, enkä halua sellaisia kuvia julkaista, joista näkee heti, että niille on tehty jotakin.

Kaikki esillä rikkaruohoineen päivineen. Ei silotella, ei.


Silottelen elämääni somessa.
Pidän oman elämäni omana tietonani, enkä näe syytä esitellä kaikkea omasta elämästäni somessa. Sen vuoksi ei ole mitään tarvetta silotella. Somessa on esillä elämästäni ja persoonastani vain murto-osa. 

Kadun joitakin blogiyhteistöitäni.
Olen blogin kautta saanut joitakin pr-näytteitä meikeistä ja kosmetiikasta,  mutta erittäin minimaalisesti. Mitään varsinaisia yhteistyöjuttuja minulla ei ole blogin kautta edes ollut, joten ei ole mitään kaduttavaakaan. Enkä myös ryhtyisi mihinkään harkitsemattomaan blogiini liittyen, mikä saattaisi myöhemmin kaduttaa. Näin vanha ihminen on jo oppinut elämässä yhtä ja toista, joten en usko haksahtavani mihinkään sellaiseen bloginkaan kautta, mikä kaduttaisi myöhemmin.

Bloggaajan elämä on glamouria.
Tämäkin on aika hauska väittämä. Mitähän glamourilla ylipäänsä tarkoitetaan? Koska blogini on pieni ja vaatimaton, blogielämäni on hyvin vaatimatonta ja saakin olla. Glamourista en muutenkaan erityisemmin piittaa. Jos piittaisin, olisin varmasti tehnyt muutenkin ihan erilaisia valintoja elämässäni. 

Ajattelen hetket Instagram-kuvina.
Enkä oikein ymmärrä koko väittämää. Mitkä hetket?

Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.
En tiedä mikä on Jodel, enkä koe tarvetta ottaa selvääkään. Blogiani ja blogiminääni en ole googlaillut. En näe siinä mitään pointtia.

Bloggaajista puhuminen ja juorujen keksiminen netissä on ihan sallittua, koska itsehän ovat vapaaehtoisesti esillä.
En tunne tuollaista maailmaa, enkä seuraa juoruja, jos sellaisia jossakin on. Enkä tiedä kenestä mahdollisesti juorutaan. Outoja väittämiä sinänsä, koska juoruaminen on kurjaa ja typerää.
Bloggaaminen on helppoa kuin heinänteko ja lisäksi bloggaajat saavat hirveät määrät tavaraa (ellei rahaakin) tästä turhakkeesta. 
Bloggaaminenhan on joillekin työ ja elinkeino, minkä vuoksi minusta on ihan ookoo, että siitä saa kohtuullisen korvauksen tai palkan niin kuin mistä tahansa työstä. Kuka vaan voi yrittää bloggaamista ja katsoa miten siinä pärjää, saako tuloja ja mitä kaikkea tällainen "turhake" vaatii. Itse olen vain harrastelijabloggaaja, enkä havittele tällä mitään tuloja, mutta tiedän jo omasta vaatimattomasta kokemuksestani, ettei bloggaaminen ole todellakaan helppoa ja vaivatonta, vaan vaatii todella tietoa, taitoa, luovuutta ja aikaa. 

Bloggaaja keksii otsikon hakusanat mielessään.
Mitkä ihmeen hakusanat? Laitan otsikoksi  sen mistä on kyse sen enempää taktikoimatta hakusanoja. Olen kai vähän tyhmä, mutta I don't care!

Oma kysymys: Onko sinulla jokin Instasta omaksuttu ulkonäköjuttu, esimerkiksi Insta-kulmakarvat (selkeästi the first world question...)?
Minulta meni suoraan sanottuna aika kauan sisäistää mitä tarkoitetaan Instagram-kulmakarvoilla tai muilla vastaavilla lähinnä ulkonäköön liittyvillä Instagram-jutuilla. En poimi Instagramista mitään älyttömiä meikkausideoita, enkä ulkonäköön liittyviä vinkkejä juurikaan, vaan pitäydyn ihan maatiaisminälleni sopivissa tyyleissä. Kulmakarvat ovat vain kulmakarvoja, ei sen enempää.

Haasteen "säännöt":
Kerro keneltä sait haasteen.
Vastaa väittämiin.
Lisää listaan yksi bloggaamista koskeva väittämä lisää ja vastaa myös siihen itse.

Haastan mukaan Salkan, Maaritin ja Maicun (jolleivät ole jo tarttuneet haasteeseen muuta kautta), ja tietysti kuka vaan voi napata haasteen niin halutessaan!

20 kommenttia:

 1. Kääk mikä on insta kulmakarvat, Jodel ja hih moni muu tai ne hakusanat postaukseen, jotta se nousisi googlessa, en vaan vieläkään tiedä. Oishan se ehkä kivaa olla vaikka kuinka iso, mutta jos alkaisi laskelmoimaan, niin henkilökohtaisesti katoaisi se bloggaamisen ilo, joka perustuu kaikkinensa vapaaehtoisuuteen, vaikka paljon paloa ja työtä se vaatiikin.

  Ihanaa päivää Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh, en minäkään tiedä noista kulmakarvoista, insta- tai muistakaan, vaikka välillä tuntuu varsinkin ulkolaisia kauneustubettajien videoita katsellessa, että miten kulmakarvojen laittaminen saattaa ollakin suunnilleen elämää suurempi kysymys;) Hakusanat on samaten mulle ihan mysteeri, mutta jääköön myös sellaiseksi, kun vaan jaksa paneutua;) Juu, ja laskelmointi voi käydä aika rasittavaksi ja työlääksi, ja sitä myöten katoaa bloggaamisen viehätys. Bloggaamisen ja some-hommien pitäisi olla juurikin vapaaehtoista ja mukavaa puuhaa, vaikka vaatiikin paljon, mutta antaa myös:)
   Ihanaa torstaita Tiia<3

   Poista
 2. Mulle sulla on selvä brändi tai siis millaiseksi selkeästi miellän sun blogisi, koen että tää on blogi josta saan ikääntyvälle iholle loistavia edullisia ihonhoitotuote- ja meikkivinkkejä. ;) Kivointa on, että säkin teet näitä haasteita niin niiden avulla musta on alkanut tuntumaan, että tunnen sutkin paremmin, vaikka ei olla vielä ikinä livenä törmätty, olen kuitenkin varma, että vielä jossain vaiheessa törmätään joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikääntyvän naisen kosmetiikka ja meikit on luonnollisesti lähinnä minua itseäni ja kumpuaa omasta kokemusmaailmastani. En osaisi varmaan muusta juuri kirjoittakaan. Kaikenlaisia haastepostauksia on mukava tehdä myös siksi, että tulee vaihtelua ja elävyytytä postauksiin ja voi tuoda omaa persoonaa esille ainakin jossain määrin. Itseäni kiinnostaa kovasti muiden bloggaajien vastavaat "tällainen olen ihmisenä" -tyyppiset postaukset, ja siksi sun monet postaukset ovat todella ihania niiden avoimuuden, rehellisyyden ja ihmisläheisyyden vuoksi. Ja varmasti sulla on myös luovimmat ja kekseliäimmät omakohtaiset postaukset sekä syvemmistä että kevyemmästä aiheista. Alat tuntua jo ihan tutulta, vaikkei tosiaankaan olla vielä tavattu, mutta uskon kans, että se päivä vielä tulee<3
   Ihanaa päivää Jonna<3

   Poista
 3. Ah mahtavuus, hymyilin täällä kyllä suorille vastauksillesi, niin totuuden torvia ja aitoja! Ja aivan pihalla nuista jodelie- mikä lie- jutuista. Otsikko tuulesta temmattu ja kirjootus perään. Vastaukset kyllä niin mahtavia, kuten koko lady! Ja tadaa! Nappaan kiinni haasteesta intoa piukassa! <3

  Mahtavaa päivää Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit<3 Kyllä oot mahtava pakkaus sinäkin<3 Tuntuu, että some-maailmassa on niin paljon kaikenlaisia joddle ja joodleja ja mitä lie, että silmissä vilisee;) Onneksi ei kaikkea todellakaan tarvitse tietää, saatika hallita.
   Jäänpä odottelemaan sun vastauksia:)
   Ihanaa päivää Maarit<3

   Poista
 4. Sun vastaukset on ehdottomasti yhdet parhaimmista, mitä oon tästä haasteesta lukenut! Ihanan rehellistä, nousi hymy huulille näitä lukiessa :) Jodelit sun muut jätän mäkin välistä. Ei mua kiinnosta pätkääkään lukea juoruja tuntemattomista ihmisistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Linda, ihanasti sanottu ja olen aivan otettu:)
   Jodelit ja juorut ei kiinnosta, ei, ei!
   Ihanaa päivää Linda:)

   Poista
 5. Olisi mielenkiintoista lukea kuinka ammattilaisbloggaaja vastaisi kysymyksiin. Itsestänikin on kiva laittaa kauniita kuvia instaan, mutta en kuitenkaan ole kamera kädessä koko ajan miettien mitä laitan tänään tai huomenna instaan, jotta ne tukisivat brändiäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ehkä ammattilaisbloggaaja näkee asiat vähän toisesta näkövinkkelistä kuin tällainen harrastelija kuten meitsi. Mun mielestä olisi aika rasittavaa, jos kuvaamisenkin kanssa pitäisi jotenkin taktikoida, mutta oletettavasti ammattilaisille kuvienkin suunnitteleminen on ihan luontevaa brändin rakentamista ja ylläpitoa, eikä siten tunnu mitenkään poikkeukselliselta.

   Poista
 6. Hei ihana, kiitos haasteesta ja toki sen otan vastaan😊Tämä oli kiva lukea, aika samalla asenteella ja ajatuksella omen kyin sinäkin❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu:) Jään odottelemaan sunkin vastauksia uteliaana:)
   Ihanaa päivää ja iltaa Maiccu<3

   Poista
 7. Ja sori kirjoitusvirheet. ..ne huomasin vasta kun jo klikkasin viestin menemään 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nou hätä, mullahan niitä kirjoitusvirheitä vasta tuleekin;) Melkein jokaisessa mun viestissä on joku kämmi;)

   Poista
 8. Mulla on susta käsitys rehtinä konstailemattomana ihmisenä, ja nämä vastaukset tuki sitä käsitystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli<3 Samanlainen mielikuva sinustakin on tullut blogikommenttien yms. perusteella:)

   Poista
 9. Kiitos haasteesta, tartun tähän ilomielin 😊

  VastaaPoista
 10. Ihana postaus, sitä oli hauskaa lukea :)
  Varmasti ammattinloggaajan vastaukset olisi monessa kohtaa jotakin ihan muuta. Varmaan osittain siksikin minusta on mukavampaa seurata ja lukea pienempiä harrastelijablogeja, jotenkin niissä on aidompi ja mukavan rosoinen fiilis :)

  Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maitta<3 Itsekin luen vain harrastelijabloggaajien blogeja ja ihan samasta syystä kuin sinäkin. En osaa edes suoralta kädeltä luetella ketään ammattibloggaajaa....
   Mukavaa sunnuntaita:)

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!