maanantai 23. heinäkuuta 2018

Minun kesäni -blogihaaste ja blogin synttäriarvonnan voittaja!

Muiden blogeista olen bongannut minun kesäni -blogihaasteen, jonka ajattelin napata myös itselleni.  Rakastan tällaisia haastepostauksia, you see!


1. Lippis vai lierihattu?
En ole oikein hattuihminen, vaan lähinnä myssymuori, mutta kesäisin lippistä tulee käytettyä jonkin verran - lähinnä kävely- ja pyöräilylenkeillä. 

2. Pehmis vai jäätelöpallo?
Jäätelöpallo, koska se on yleensä koostumukseltaan tiiviimpi ja siten siinä on enemmän syötävää kuin pehmiksessä, joka on löysempää sorttia. Jäätelöahmatille myös määrä on tärkeää. 

3. Herneet vai mansikat?
Herneet, koska en erityisemmin pidä mansikoista. Lapsena tuli seisottua mummon hernemaalla ja syötyä herneitä suoraan puskasta niin, että napa ruskasi. 

4. Palju vai järvivesi?
Paljussa en ole koskaan ollut, enkä aio mennäkään. Järvessäkään ei ole järin usein tullut uiskenneltua, koska en kovin usein muutenkaan ui. Jos pitää valita, niin ehdottomasti järvivesi.

5. Grilliherkut vai kesäkeitto?
Riippuu mitä grilliherkuilla tarkoitetaan (en syö ainakaan makkaraa koskaan), mutta valitsen ne mieluummin kuin kesäkeiton, johon liittyy traumaattisia lapsuusmuistoja - erityisesti kukkakaaliin. En saanut sitä millään kurkusta alas.6. Mökki vai teltta?
Ehdottomasti mökki. Teltassa en uskaltaisi koskaan olla yötä, koska pelkäisin jokaista ulkoa tulevaa rasahdusta - jokohan se sarjamurhaaja kohta hyökkää....

7. Varjo vai auringonpaiste?
Varjo, koska en tykkää olla auringossa. Varjo on ainoa oikea paikka tällaiselle aurinkokammoiselle.

8. Kesäsade vai kesätuuli?
Kesätuuli kuulostaa kivemmalta. Toisaalta kesäsateen jälkeen ilma tuoksuu aivan ihanalta. Molemmat siis käyvät.

9. Lavatanssit vai festarit? 
Olen ollut kerran elämässäni festareille - noin pari vuotta sitten nähdäkseni erään ulkolaisen suosikkilaulajani vuosikymmenien takaa - ja täytyy sanoa, että festarien yleismeno oli aivan mieletöntä, eikä mitenkään myönteisessä mielessä. En ole eläessäni nähnyt niin paljon kännisiä keski- ja eläkeikäisiä ihmisiä, etenkin naisia, kuin ko. festareilla. Valitsen siis lavatanssit - siellä todennäköisemmin välttyy känniläisiltä.

10. Roadtrip vai riippumatto? 
Roadtrip houkuttaisi, ja joku päivä aion sellaisen toteuttaakin. Tällä hetkellä myös riippumatto houkuttelisi kovasti, mutta sellaista ei ole ollut näköpiirissä koko kesänä.

11. Hiirenkorvat vai syreenintuoksu?
Syreenintuoksu. Uuden kotimme pihaan on istutettu tänä kesänä syreenipuskia ja toivottavasti niistä saa nauttia täydessä kukkeudessaan sitten tulevina kesinä.

12. Mato-onki vai golfmaila?
En ole koskaan onkinut, enkä golfannut. Ei taida kiinnostaa kumpikaan, mutta ehkä mato-onki sopisi käteeni paremmin kuin golfmaila. Olen hirveä rähmäkäpälä kaikissa pallopeleissä, joissa pitää husia mailalla. Ei mitään tsänssiä osua mihinkään.Semmottis kesäjuttusia tällä kertaa!

Synttäriarvonnan voittaja on Tanja!

Voittajalle on ilmoitettu. Onnittelut Tanjalle ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille. Erityiskiitos myös mieltä lämmittävistä mukavista kommenteista!  Kivaa loppukesää!

16 kommenttia:

 1. Kesäsade vai kesätuuli oli tosi kinkkinen, mut mä valitsin sateen just se tuoksu. Lisäksi yksi mun rakkaimmista lapsuusmuistoista liittyy siihen, kun juostiin hellepäivän päätteekin taloa ympärillä pihalla lämpimässä kaatosateessa. Se oli aina yhtä hauskaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäsade on ihan omansalainen, ei ole toista sen veroista. Varsinkin lämmin kaatosade on aivan ihana:)

   Poista
 2. Näitä on ollut hauska lukea, kiva kun säkin teit tämän :) Heh, mulle tuli noista humalaisista eläkeläisistä mieleen monet ruotsinlaivareissut :D Siellä kun ne eläkeläiset tuppaavat aika monesti ottamaan vähän liiankin monta juomaa ja meno on sitten sen mukaista! Mutta jokainen tyylillään, kunhan vaan pystyy huolehtimaan itsestään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halua moralisoida, enkä diskriminoida, mutta räkäkännissä toikkaroiva ja örveltävä eläkeikäinen naisihminen ei ole mieltä ylentävä näky, mutta kuten totesit kukin tyylillään ja toivottavasti ei satu mitään haaveria ko. henkilöille.

   Poista
 3. Tämä on niin kiva haaste ja pakko myöntää, että meikäläisenkin telttailu ajat on ohi, ellei sitten heh olisi sellainen kunnon teltta ja joen varrella ja saisin katsoa vuorimaisemaa, ehkä sitten taivun vielä telttailuun.

  Ihanaa uutta viikkoa Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen telttaillut vain lapsena ja silloin sellaisessa perinteisessä keltaisessa kuplateltassa (soputeltta?), eikä uni tullut koskaan silmään, vaikka päivänvalossa ajatuksena tuntui ihan huisin hauskalta idealta. Mielikuvat telttailusta liittyy noihin lapsuuden muistikuviin: kylmää, kosteaa ja ankeaa, sekä pelottavaa;)
   Mukavaa viikkoa Tiia<3

   Poista
 4. Olipa kiva postaus :)
  Kaikissa muissa valitsisin samoin kuin sinäkin, mutta mulle mieluummin mansikoita lierihattu päässä syöden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan mahtavalta yhdistelmältä - mansikat ja lierihattu:) Mulle ei vaan mansikat maistu, eikä lierihattu pysy päässä;)

   Poista
 5. Ehdottomasti jäätelö pallona, ja ihan samat perustelut! Mä kallistun kesätuulen puoleen, joka on nyt näinä tukalina päivinä vähän helpottanut. Mutta sadettakin tarvitaan, muuten luonto kärventyy ja kuolee. Eli molempi parempi 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäätelön määrä pitää saada maksimoitua ja voi pojat, on kyllä tullut jäätelöä syötyä tänä kesänä yli oman tarpeen ja muidenkin tarpeiden;)
   Olen nyt kesällä helteestä huolimatta pyöräillyt paljon, ja kyllä on ollut aina vastatuuli, kun olen pyörän selkään hypännyt;) Sellaisesta kesätuulesta en niin välittäisi;) Joo, ja sadetta saisi tulla mun puolesta ihan rutkastikin, koska alkaa pihamaan ruohikon ja kasvien jatkuva kastelu vähän kypsyttää jo tässä vaiheessa....;)

   Poista
 6. Ihana haaste! <3 Ehkäpä mäkin voisin tarttua tähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katariina<3 Ilman muuta tartut tähän. Näitähän kesähelteellä kiva rustata ja myös lukea muiden blogeista:)

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!