torstai 29. maaliskuuta 2018

Viisi kuvaa kuukaudesta -haaste

Sain mukavan yllätyshaasteen Kristiinan blogista.  Kerron viiden kuvan avulla mitä elämääni kuului viimeisen kuukauden aikana. 

Muutto

Viimeisen vuoden ajan elämäämme on määritellyt aika pitkälle uuden kodin rakentamisprojekti. Muutimme helmikuun puolessa välissä, ja koko maaliskuukin on vielä mennyt sisustushommissa. Hankimme myös paljon uusia huonekaluja ja niiden kokoamisen olen jättänyt suosiolla ukkelin harteille. Tässä kuvassa on meneillään sohvapöydän arvoituksen ratkominen (ei Ikea, vaan kotimaista tuotantoa).
Billnäsin ruukki

Kävin helmikuun lopulla työreissulla Billnäsin ruukissa, joka sijaitsee Uudellamaalla Raaseporissa. Billnäsin ruukilla on monivaiheinen ja erittäin kiinnostava historia aina 1600-luvulta alkaen, jolloin sinne perustettiin rautaruukki.  Nykyisin kulttuurihistoriallisesti arvokas ruukkialue toimii erilaisten yritystapahtumien ja -kokousten pitopaikkana.  Alue on todella kaunis kaikkine vanhoine rakennuksineen ja kuvauksellisine yksityiskohtineen. Vanha kyläkauppa toimii nykyisin kokoustiloina. Sinne on tehty pieni kauppanurkkaus, jossa on esillä itsellenikin hyvin tuttua esineistöä lapsuudestani. Muutenkin vanha kyläkauppamiljöö on varsin nostalginen. 


Naistenpäivä

Maaliskuussa vietettiin myös kansainvälistä naistenpäivää. Meikäläisessä pohjoismaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa naisen asema on todella loistava verrattuna suurimpaan osaan kehitysmaista. Yksi räikeimpiä epäkohtia on mielestäni nais- ja lapsikauppa, joka on yksi suurimmista rikoksista ihmisyyttä kohtaan globaalisti. Voisin paasata sen etovuudesta vaikka loppuvuoden, mutta symboloikoon kuvan ruusu arvonantoani kaikille vaikeissa oloissa tsemppaaville naisille. 
Arki

Arkeemme kuuluu aika usein kahvittelu jossain kahvilassa. Kuva on otettu jonkun huoltsikan kahviosta, josta löytyi ukkelin iloksi muutakin suolaista syötävää kuin kelmusämpylöitä, joita en voi suosittella. Lautasella on ukkelin munkkirinkulan kaverina erinomaisen maistuva juustokierre, joka hakkaa kelmusämpylät ainakin 101-0.
Minä itse

Minä ittehän olen tietysti tämän blogin "päätähti" ja oman elämäni sisäinen ja ulkoinen sankari. Kuva on otettu jostain varhaisaamun meikkaushetkestä. 
Blogihaasteen säännöt ovat tällaiset:

* Kerro postauksessa keneltä sait haasteen
* Tee postaus, jossa kerrot viidellä kuvalla kuukaudestasi
* Haasta kolme blogia mukaan
* Käy kirjoittamassa postauksesi haasteen aloittajan Maatiaiskanasen elämää -blogin 5 kuvaa kuukaudesta -haastepostauksen kommenttikenttään, niin se lisätään haasteeseen osallistuneiden listaan.

Kiitos haasteesta, Kristiina.  Haastan itse mukaan seuraavat upeat blogit:
Kivipuuteri

Hyvää pääsiäistä!

20 kommenttia:

 1. Kiva, kun osallistuit tähän haasteeseen <3 Olipas kivoja hetkiä ja tunnelmia :) Onnea uuteen kotiin! Olet muuten tosi kaunis! Kivaa pääsiäistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi:) Oli oikein kiinnostava päästä mukaan tällaiseen vähän erilaiseen haasteeseen ja haastesysteemiin;) Kiitos myös toivotuksista ja kauniista sanoista; oma koti kullan kallis:)

   Poista
 2. Olipas kiva haaste, kiitos siitä teen tän ilomielin 😊 Ja oli kiva lukea ja katsella sun kuluneen kuukauden kuvia 😊 Teillä näyttää olevan kauniit ikkunat 😍 Ja se sisustaminen kyllä vie niin aikaa, kuin rahaa 🤣 Me säästetään seuraaviin isompiin hankintoihin, niitä sitten jossain vaiheessa hankitaan 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä ja jäänpä sitten odottelemaan kuvakertomusta sun jostakin kuukaudesta:)
   Ikkunat on iso ja vievät seinätilaa aika hurjasti olohuone-/ruokahuoneesta, mutta antavat valoa yllin kyllin. Minähän inhoan pimeässä oleilua;) Sisutushommat on meillläkin vielä vaiheessa, kun ei kaikkea pysty keralla hahmottamaan. Pihatyötkin ovat vielä edessä..kääk!

   Poista
 3. Kiva haaste ja paljon onnea uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva haaste! Viidellä kuvalla saikin yllättävän kattavasti kerrottua kuukauden puuhista :)

  Oikein mukavaa loppuviikkoa ja pääsiäistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nena Sofia:) Viidellä kuvalla pystyy kertomaan jo monta tuhatta asiaa vai miten se sanonta menikään...? :)
   Kivaa loppuviikkoa sinullekin ja hyvää pääsiäistä<3

   Poista
 5. Oi kiva kun otit haasteen vastaan. Teillä on kaunis koti..varmasti ihanaa saada uusia huonekaluja yms. Oikein rentouttavaa ja mukavaa pääsiäistä teille. p.s näytät tosi hyvältä tuosss kuvassa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina<3 Uudet mööpelit ovat aina ihania ja muutenkin kodin laittaminen on mukavaa puuhaa:)
   Anteeksi, että kommenttiisi vastaaminen venähti. Olen jotenkin onnistunut missaamaan sen...
   Ihanaa uutta viikkoa...lunta senkun tupruttaa...:)

   Poista
 6. Olipa kiva haaste! :) Paljon onnea uuteen kotiin ja ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Ihania tapahtumia ihanuus! <3 Onpa teitin olkkarikin ihanan valoisa. Ja niinkuin sinä itse :) Vähän oli taukoa täällä, kun tili kaapattiin ja sitten yritin toista pitää, ja ja ja huh! Vähän vähissä kommentoinnikin, kun olin aivan piipussa. Nyt oma blogi on taas hallussa ja jeee, kotona. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit-ihanuus<3
   Aivan hirvittävää ja raivostuttavaa tuollaiset tilien kaappaamiset, arggh:( Varmasti on ollut todella stressaavaa sulla, mutta onneksi olet ollut sinnikäs:( Respect! Olisin itse varmaan vaipunut ihan epätoivoon ja lamaannukseen samassa tilanteessa. Hyvä, että selvisit, jee<3

   Poista
 8. Tämä olisi hauska toteuttaa vaikka kulunut kuukausi e ole ollut kovin tapahturikas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sitä aina erityisempää tapahdukaa:) Viisi kuvaa on kuitenkin aika paljon, kun itselläkin elämä on vaan perusarkea;)

   Poista
 9. Aika kiva idea, sulla on kivoja tapahtumia ollut :) Pitäis ehtiä omakin julkaisu tekemään vaikka aika rauhallista eloa onkin ollut. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu<3 Aika rauhallista normiarkea itselläkin on enimmäkseen, mutta se on kyllä parasta...tasainen meno:)
   Kivaa pääsiäistä<3

   Poista
 10. Kiitos haasteesta! Täytyypä toteuttaa tämä pian :)

  VastaaPoista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!