maanantai 19. maaliskuuta 2018

Cien meikkivoide

Lidlissä myytävän Cienin BB-voide on tullut minulle jo tutuksi (postaus), joten päätin kokeilla myös merkin meikkivoiteen (noin 4 euroa), kun kerran olen jollain tapaa äärettömän viehättänyt edullisista meikeistä.

Cienin meikkivoiteen sävyvalikoima on tutun suppea, mutta ei ihan niin suppea kuin BB-voiteen. Meikkivoiteesta löytyy peräti neljä sävyvaihtoehtoa. Valitsin kokeiluun kaksi eri sävyä, koska harvoin näin suppeasta valikoimasta yksi ja ainoa natsaa ja muutenkin tykkään sekoitella eri sävyjä keskenään olipa kyse mistä vaan meikkivoiteesta. Sävyt ovat 010 shell ja 030 nutmeg eli vaaleimman ja keskivälin sävyn  (kaksi muuta ovat 020 natural beige ja 040 soft caramel). Vaaleinkaan sävy ei ole kovin vaalea, vaan monelle luultavasti liian tumma. Lisäksi vaaleimmat sävyt ovat ainakin parista lähi-Lidlistäni aina lopussa, mikä kertoo kaiketi myös niiden suosiosta.

Cienin meikkivoide on pakattu kompaktiin ja kivan tanakan tuntuiseen pikkutuubiin, joissa tavaraa on normimäärä eli 30 ml, vaikka tuubi tuntuu hämäävästi minikokoiselta.Sekoitan eri sävyt keskenään fifty-fifty -suhteessa ja lopputulos on ihan toimiva omalle ihonsävylleni. Käytän vaihdellen erilaisia primereita - yleensä minulla on käytössä kolme erilaisiin tarpeisiin: kosteuttava, vihertävä ja kunnon silikoonijytky. Kaikki em. primerit tuntuvat toimivan Cienin meikkivoiteen kanssa suunnilleen tasaväkisesti. Olen kuitenkin huomannut myös muiden paksumpien meikkivoiteiden kohdalla, että paksu ja jähmeä silikooninen primeri ei ole järkivalinta, koska se saa ihon tuntumaan hieman raskaalta, mutta ei kuitenkaan kumma kyllä saa meikkiä päällepäin näyttämään mitenkään huonolta. Cienin meikkivoide on vesipohjainen ja silikoonit esiintyvät inci-listassa puolenvälin paikkeilla, mikä voi myös selittää sitä, että meikkivoide ei tuhdista koostumuksestaan huolimatta tunnu raskaalta iholla.

Levitän meikkivoiteen aina sormin. Cienin meikkivoide levittyy primerin kanssa vaivattomasti ja pinnan saa mukavan tasaiseksi. Minusta lopputulos on varsin onnistunut.
Cienin meikkivoide on koostumukseltaan siis melko paksua. Olen havainnut, että aika moni kaihtaa paksuja "tököttejä" meikkivoiteissa, mutta itse pidän enemmän paksummista meikkivoiteista. Minusta niiden levittäminen on hieman helpompaa ja nopeampaa kuin ohuiden meikkivoiteiden. En koe myöskään, että paksumpi meikkivoide tekisi paksun ja epämiellyttävän pakkelikerroksen.
Cienin meikkievoiteen heikkoutena pidän sen hidasta kuivumista. Siitä jää aika pitkäksi aikaa kosteuden tunne ihon pinnalle, eikä puuterointikaan tunnu heti pelastavan tilannetta. Toisaalta puuteria ei ole hyvä kovin paljon tupsutellakaan, ettei tule vahingossa vedettyä ihan överiksi, josta seuraa epämieluisa kakkuuntumisriski. Cienin meikkivoiteessa on ihan kelpo pigmentti ja se peittää ainakin minulla melko hyvin punakammatkin kohdat. Tosin niihin vaikeampiin punaisiin läikkiin ja katkenneisiin verisuoniin ei auta muu kuin kunnon peiteaine. Niitä ei lannista mikään meikkivoide. Meikkivoide tuoksuu vienosti teolliselta, mutta ei häiritsevästi. Cienin meikkivoide pysyy melko hyvännäköisenä normityöpäivän verran, mikä on minusta erinomainen saavutus tällaiselle halpistuotteelle.

24 kommenttia:

 1. Mä tykkään tosi paljon levittää paksut meikkivoiteet sormin, sormien lämpö jotenkin pehmittää ne ja mun iholle ne levittyy sit nätimmin. Biothermin mun lemppari CC on tosi paksua jankkia, mut rakastan sitä, vaikka yleensä tykkään tosi nestemäisistä tuotteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä saan sormin levittäessä meikkivoiteen paremmin kohdennettua naaman eri puolille ja sopivan tasaiseen kerrokseen. Meikkisienen ja siveltimen kanssa menee tuhertamiseksi. Etenkin paksut koostumukset tottelee sormia paremmin;) Kiva kuulla, että sullakin on omat näpit käytössä;):)

   Poista
  2. Ehdottomasti jos on paksummat koostumukset, joita mm. on luonnonkosmen BB-voiteissa niin parasta jälkeä sormin ja siis on ollut hauska huomata, et monet meikkitaitelijatkin käyttää mieluiten sormiaan pohjan levitykseen. :) Just viimeksi Bobbi Brownin meikkitaitelija kertoi suosivansa sormia, joten ne ei ole ollenkaan out. :D

   Poista
 2. Aika yes ja tämän hintaisia tuotteita erityisesti olisin kaivannut nuorena ja kun oma iho ei ollut niin vaativa. Täytyisi testiäkin enemmän Liiterin meikkejä itsekin.

  Mukavaa maanantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, ei ollut silloin vaihtoehtoja niin kuin on nyt. Liiterin meikit on vähän hit-miss -osastoa. Toiset on ihan hyviä ja toiset sitten taas ei niinkään hyviä;)
   Kivaa maanantaita<3

   Poista
 3. Hmm, en ole uskaltautunut koklaamaan tuota Cienin meikkivoidetta ja olipa ihana lukea koklaisuasi. Olen vähän fifti- sixty sen suhteen, haluanko nyt peittävää tahi läpikuultavaa..tuo mahdollistaa kyllä hintansa puolesta sen, että ainakin mahdollisuuden voisi antaa! Hmm.... Kiitos ihanuus, kun testasit :) Ihanaa maanataita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on mennyt joitakin vuosia ennen kuin ostin meikkivoiteen kokeiluun. Ei se ole yhtään pöllömpi, mutta ei neljällä eurolla mitään huikeuksia voi oikein odottakaan. Tykkään halvoista meikeistä, niin pakkohan niitä on kokeilla ja käyttää. Ihanaa maanantaita sinnekin ja voihan hyvin <3

   Poista
 4. Meikkivoiteen hintahan on aivan loistava💜💙Kivaa viikonalkua 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintataso miellyttää mua kovasti, koska olen aika kova ostelemaan meikkejä ja kosmetiikkaa. Ei tule konkurssi ihan heti;)
   Mukavaa uutta viikkoa<3

   Poista
 5. Mä en meikkivoiteissa just pidä paksusta koostumuksesta, koska ne ovat yleensä liian hoitavia ja kiiltäviä. BB-voiteissa on usein tälläinen koostumus, joka on tosin kivan nopea levittää kasvoille ilman meikkisientä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aha, enpä ole ajatellutkaan paksua koostumusta hoitavuuden kannalta, mutta saattaapa olla niinkin. Ehkä tietämättäni tykkäänkin niistä myös sen takia:) Hyvä huomio:)

   Poista
 6. Mä olen aina tosi skeptinen Lidlin tai monen muunkin halpoja meikkivoiteita kohtaan vaikka mieli tekisikin kokeilla! Nestemäiset meikkivoitteet on ehdottomasti mun juttu. Harmi ettei tästäkään ole ihan vaaleille sävyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaan ihan hyväkin olla hieman skeptinen, mutta toisinaan voi yllättyä iloisesti. Essencellähän on myös joitakin tosi hyviä meikkivoiteita ja suunnilleen samaan hintaan kuin Lidillä. No, ehkä Essencen laatu on hieman korkeampi kuin Cienin. :)

   Poista
 7. Mä luulen, että tässä sävy on itselleni liian tumma ja sitten toisekseen tykkään ohuemmista koostumuksista 😊.Sormin minäkin levitän meikkivoiteen kuin meikkivoiteenkin, niin saa vaan parhaimman lopputuloksen 😀 Mutta ihanaa, että Lidlistäkin löytää hyviä meikkejä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen joskus yrittänyt opetella siveltimellä levittää meikkivoiteen, mutta liian räpiköivää, hyvän lopputuloksen saamiseksi menee tuhottomasti aikaa. Ei ehdi millään;)
   Mä itse tykkään Cienin BB-voiteesta ja tästä meikkvoiteesta, mutta vähemmän muista mitä olen kokeillut, vaikka ripsiväri oli aika semi-hyvä, muistaakseni;)

   Poista
 8. Minäkin levitän meikkivoiteen sormin, nyt ja tulevaisuudessa :)
  Ehkäpä pitäisi testata tämä meikkivoide jollain aikaa, ei tuossa paljon rahaa menetä jos onkin omalle iholle huti.
  Ainakin se yksi kausimyynnissä ollut Lidlin meikkivoide oli tosi hyvä, hintaa taisi olla saman verran kuin tälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, niin minäkin! Mua harmittaa, että missasin sen Lidlin kausimeikkivoiteen. Ne myytiin loppuun niin äkkiä ainakin niistä Lidleistä missä yleensä käyn. Hintahan Cienin meikeissä ei ole yhtään paha, joten ei tule niin suuri poru, jos onkin ihan susi;)

   Poista
 9. Aina on kiva, jos löytää toimivia ja edullisia tuotteita :) Mun rasvoittuva iho on sen verran vaativa, että en taida uskaltaa edes kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että Cienin meikkivoide ei ole ihan omiaan rasvaisemmalle iholle, koska ainakin omalla kuivalla ihollani vörkki vallan mainiosti. Edulliset meikit on mun juttu;)

   Poista
 10. Kiva kuulla kokeilustasi. Tällä toinen joka suosii sormia meikkivoiteen levittämisessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, etten ole ainoa, joka tykkään levittää meikkivoiteensa sormin. Meitähän näyttää olevan monta!

   Poista
 11. Olipa kiva kun kirjoittelit tästä meikkivoiteesta! Jotenkin pelkään, ettei toi vaaleinkaan sävy olisi mulle riittävän vaalea ainakaan tähän vuodenaikaan. Muuten olisi ollut hauska ostaa itsekin testiin tämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Vaaleinkaan sävy ei käy kovin vaalealle hipiälle, valitettavasti. Näissä halvoissa merkeissä on harmittavan suppea sävyvalikoima, mikä on kuluttajan kannalta ratkkaiseva tekijä ostopäätöksessä.

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!