maanantai 5. helmikuuta 2018

The Ordinary - hyvät, "pahat" ja yksi ruma - kokemuksiani tuotteista!

The Ordinaryn ihonhoitotuotteet saivat minut heti pauloihinsa, kun näin niitä Youtubessa vuoden 2016 syksyllä. Taisin bongata merkin ensimmäisen kerran Wayne Gossin kanavalta. Olen sittemmin ehtinyt kokeilla aika montaa eri tuotetta, etenkin anti-age -kategoriasta. Ihoni on siis vanhenevan naisen kuivahko iho. Ihonhoitoni pääfokuksena on ryppyjen, juonteiden ja kuivuuden karkotus.   Mitään epäpuhtauksia tai näppylöitä ihollani ei ole näkynyt muutamaan vuoteen, mikä on ikääntymisen tuoma ainoa ilonaihe kosmeettisessa mielessä.Teen tässä pienen yhteenvedon omista suosikeistani ja niistä, jotka eivät kovin hyvin toimineet itselläni, mutta saattavat tietysti olla oikeita tuotteita jollekin toiselle. En ihan kaikkia kokeilemiani the Ordinaryn tuotteita ottanut mukaan, koska postauksesta olisi tullut pitkä kuin nälkävuosi.Hyvät

Suurin osa käyttämistäni tuotteista ovat olleet joko erittäin hyviä tai melko hyviä. Todella hyvät ovat jääneet minulla vakiokäyttöön ja niitä ovat

Advanced Retinoid 2 % - seerumi (postaus): käytän sitä jatkossa kesäisin ja muutoin käytän Advanced Retinoid 5 % in Squalane -seerumia, joka on hieman tehokkaampi versio. En ole tehnyt 5 %:sta erikseen postausta, koska se on pitkälti ihan samanlainen kuin Advanced 2 %. Retinoid-/retinol -tuotteet ovat ikääntyvän ihon hoidossa ihan kulmakivi. 

Argireline Solution 10%  (postaus): käytän sitä otsalla, silmänalusilla ja nasolabiaalijuonteissa. Mielestäni Argireline on silmin nähden ohentanut juonteita ja silottanut etenkin otsaa. Seerumi on hämäävästi ihan vedenoloista, eikä tunnu iholla miltään, mutta siitä huolimatta aivan loistotuote.

Vitamin C Suspension 30% in Silicone (postaus): C-vitamiinivoide on ihan selvästi kirkastanut ihoani ja antanut nuorekasta elävyyttä kasvoihin. Voide hieman kihelmöi iholla, mutta onneksi ohimenevästi. Koostumus on aika jähmeää, mutta tuntuu iholla mukavan sileältä. 

Niacinamide 10% + Zinc 1%  (postaus): Niacinamiden erinomaisuuden huomasin vasta pidemmän ajan kuluttua. Se onkin pitkän tähtäimen tuote. Niacinamide tasoittaa ihon värisävyä, alentaa juonteita ja supistaa ihohuokosia. Sen koostumus on hieman tuhdimpaa kuin muilla seerumeilla, mutta se levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti. Iho tuntuu sileältä ja napakalta.

EUK 134 0,1 %  (postaus): myös antioksidanttien vaikutukset huomaa pidemmän ajan kuluttua, ja toivonkin, että niiden huikeat tulokset näkyvätkin sitten eläkemuorina. Antioksidantit eivät siis korjaa mitään jo ilmenneitä vaurioita. EUK on öljymäinen seerumi, joka imeytyy mukavasti ja se tekee ihon sileän tuntuiseksi. 

Lactic Acid 5% + HA 2 %  (postaus) : ihonhoidossa tarvitaan myös kuorivia hedelmähappoja. Lactic Acid on juuri sellainen. Se tuntuu iholla hieman kuivalta, mutta ei mitenkään epämiellyttävältä. Suosittelen kuitenkin lisäkosteuttamaan ihoa, vaikka siinä onkin mukana myös hyaluronihappoa. Tätä nykyä testaan Glygolic Acidia eli glykolihapposeerumia, joka on aika paljon vanhempaa tavaraa. Sekin vaikuttaa kelpo tuotteelta."Pahat" 

"Pahoilla" tarkoitan niitä tuotteita, jotka eivät toimineet itselläni tai joista en kovin innostunut tai hyötynyt, mutta ne voivat tietysti olla ihan omiaan jollekin toiselle. Ne eivät siis ole huonoja tuotteita millään muotoa. 

100% Plant-Derived Squalane (postaus): Squalane eli skvalaani on ihon kosteuttaja ja kosteuden ylläpitäjä, mutta en huomannut sen tekevän iholleni yhtään mitään. Käytän mieluummin ihan tavallisia kunnon kosteusvoiteita kuin pipettipullossa olevaa skvalaania. 

Alpha Arbutin 2 % + HA (30 ml) (postaus): alpha arbutinin luvataan vähentävän näppylöitä ja pigmenttivaurioita. Pigmenttivaurioita minulla ei juurikaan ole, eikä näppylöitä ollenkaan.  No, mitä sitä sitten turhaan käyttämään. 

Natural Moisturizing Factors + HA (postaus): the Ordinaryn kosteusvoide on mukavan tuntuinen ja hoitaa hommansa, mutta on liian tavanomainen kosteusvoide. Ihan ookoo kokemus, mutta ei välttämätön tuote minulle.  

Magnesium Ascorbyl Phosphate 10% (postaus): tämä voide on c-vitamiinivoide, mutta ei itselleni riittävän tehokas, minkä vuoksi siitä ei ollut mitään hyötyä.   

Matrixyl 10% + HA  (postaus): Matrixyl on peptidi, jonka luvataan vähentävän ryppyjä. En kokenut senkään kohdalla mitään suurta elämystä, mutta voihan olla, että käännän kelkkani joku päivä ja käytänkin sitä vaihteeksi esimerkiksi Niacinamiden sijasta. We'll see!


"Bad boy"

Ruma


Retinol 1 % -emulsiovoide (postaus): porukan "konna" on eittämättä Retinol 1 % -emulsiovoide. Voin sanoa, että elämäni karmein kosmetiikkakokemus. En päässyt tämän kaverin kanssa yhteisymmärrykseen alkuunkaan. Yritin käyttää sitä kuukausitolkulla erilaisilla frekvenseillä eli kerran, kaksi, kolme kertaa viikossa, mutta mikään ei auttanut. Jo yksi kerta viikossa tuntui olevan aivan liian usein! Olin aiemmin käyttänyt erään toisen merkin retinol-tuotteita, ja kuvittelin muitta mutkitta, että ihoni on siedättynyt riittävästi retinolille. The Ordinaryn Retinol 1 % emulsiovoide ensinnäkin kuivatti ihoa todella rajusti, ja teki punaisia, hilseileviä ja aristavia täpliä ja läikkiä kasvoihin ja kaulalle. Kaikista ikävintä oli se, että retinolin vaikutusalue ulottui sellaisillekin kasvojen alueille, joiden lähelle en sitä  edes levittänyt eli silmänympärykseni tulivat retinolin takia järkyttävän kuiviksi, hilseileviksi ja kipeiksi.

1 % retinol on todella vahvaa, suorastaan pelottavan vahvaa. Sillä saa kyllä kasvonsa skalppeerattua, jos niikseen tulee. Onneksi kipuaistimukseni on vielä olemassa, joten ihoni on vielä tallessa. Voidehan olisi varsinainen ryppyihme, kunhan vaan sitä pystyisi käyttämään. En voi suositella Retinol 1 % -emulsiovoidetta kellekään, koska sen kanssa jokainen käyttäjä todennäköisesti vain teloo itsensä, jollei omaa todella paksua nahkaa. 

Minkälaisia kokemuksia sinulla on the Ordinaryn tuotteista? Kiinnostuitko näistä?

25 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta. Mä oon jo pitemmän aikaa miettinyt mitä lähtisin The Ordinarylta testaamaan, mutta jotenkin oon ollut aika pihalla siitä, mikä olisi hyvä ja mitä tuotteet edes tekevät iholle. Tästä oli siis suuren suuri apu mulle :) Tosta 1% Retinolista oon kuullut kauhutarinoita muiltakin ja ton jätän ihan ehdottomasti ostoskorista pois! Mulla on niin älyttömän herkkä, ohut ja kuiva iho jo muutenkin, etten todellakaan uskaltaisi tollasta siihen laittaa.

  Ihanaa uutta viikkoa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä:) The Ordinaryn valikoimasta on aika haastava löytää heti itselle sopivia tuotteita, koska tuotekuvaukset (nimetkin jo) ovat niin tieteellisesti kirjoitettu, ettei niistä maallikko ota selvää. Mua eniten hämää ne prosettilukemat, joita melkein kaikissa tuotteissa on eli onkos esim. ne argireline-prosentit nyt hyvin kohdillaan...;) Suosittelen kuitenkin testaamaan pienimuotoisesti jollakin neutraalilla tuotteella kuten hyaluronihappo. Sen kanssa ei varmaan mene ihan metsään. Huomasin just, etten ottanut sitä tuohon listaan ollenkaan... Ihan ookooo tuote sekin on. Suosittelen kiertämään retinol-voiteen kaukaa;)

   Poista
 2. Tähän tekstiin voinkin sitten myöhemmin palata, jos innostun tekemään uutta tilausta. Olen jo pari tuotetta kirjoittanut ylös, koska edellisen ostokerran jälkeen on tullut kivoja uutuuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kiinnostaa eniten anti-age -tuotteet, mutta the Ordinarylla on paljon muitakin esim. jos on tarvetta hoitaa epäpuhtauksia, aknea tms., niin niistä minulla ei ole kokemusta. Kiva, jos näistä mun jutuista on hyötyä, jos joskus päätätkin testata jonkun tuotteen:)

   Poista
 3. Kiitos tästä, tiedän vähän mitä Ordinarylta kannattaa ostaa, koen että tykätään kuitenkin aika samantyyppisistä tuotteista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä:) Mä luulen kans, että meillä on molemmilla on aika herkkä iho, joka reagoi nopeasti, jos tuotteessa on jotain epäsopivaa ainesosaa. Ja mieltymykset muutenkin viitttaisivat samaan suuntaan:)

   Poista
 4. Tästä kirjoituksesta onkin aika paljon apua kun yritän pähkäillä mitä Ordinarylta kannattaa tilata :) Olen jo pitkään halunnut heidän tuotteitaan testata mutta on tosi vaikea päättää mitä tuotteita kannattaa testata ja mitkä yleensäkin sopii omalle iholle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin kannattaa tietysti miettiä mitä tarpeita on ja sitten alkaa pikkuhiljaa kokeilla, miten tuotteet sopii ja saako niistä mitään irti. Yrityksen ja erehdyksen tie. Varmaankin hyaluronihappo on monelle turvallinen ensikokeilu ja ehkä jokin hedelmähappokuorinta, sekä kasvoöljy. Multa jäi luettelematta öljyt kokonaan... Caffeine on myös hyvin suosittu - itse en ole kokeillut - ja sitä käytetään silmäalusille peittämään tummuutta ja hoitamaan turvotusta.
   The Ordinaryn tuotteiden hinnat on onneksi kohtuulliset tai melkeinpä halvat, niin ei ehkä harmita ihan mahdottomasti, jos tuote ei olekaan ihan nappiin.

   Poista
 5. Samat fiilikset tuosta Retinolista. Mulla on vielä melkein tuubillinen jäljellä, kun en ole pystynyt käyttämään sitä kuin muutaman kerran. Hullun tehokasta tuotetta, mutta vähempikin teho riittäisi. Täytyy varmaan koittaa käyttää dekolteella loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni kaulakin ihan raadellun näköiseksi, kun yritin tuuppia ylijääneet retinol-voiteet sinne suunnalle. En suosittele;) Voi olla, että menee dekolteekin aika ikävän näköiseksi!

   Poista
 6. Ihana postaus! Ja jos suinkin aan jaksat, niin tee ihmeessä vaikka sellainen pikainen briiffauspostaus niistä tuotteista, mitä ei tässä näkynyt :) Mä nimittäin sain hyviä tärppejä mahdollista tilausta varten tuolta hyvät -listalta :)

  Tuo ruma-listan retinoli kuulostaa pelottavalta! Mäkin muuten huomaan, että vaikka retinolia ei levittäisikään sy-iholle, niin kummasti se vaan yön aikana sinne tiensä löytää. En tiedä, hieronko naamaa sitten niin tyynyä vasten vai mitä tapahtuu, mutta huomaan retinolia käyttäessäni sy-ihon olevan paljon kuivemman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täytyy varmaan yrittää tehdä jokin keräilyerä-postaus.
   Retinol on tosiaankin "ihmevoide": vaikka olisin levittänyt sitä vain tipan esim. leuan alle, niin sen vaikutus säteili silmänympäryksille ja tulos oli ihan hirveä! Onneksi tajusin päästää mokomasta irti!

   Poista
 7. Voi hitsi, kirjoitin piiitkän kommentin/kysymyksen tähän ja se hävisi :D . Mutta tiivistettynä se tähän seuraavaan lauseeseen.. milloin mitäkin tuotetta käytät (aamu/ilta) ja missä järjestyksessä :) ? Jos vielä vinkkaat käytätkö muita tuotteita :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle käy aika usein niin, että onnistun kadottamaan suurella vaivalla pusaamani kommentin...;)

   Tällä hetkellä käytän:
   aamulla puhdistuksen jälkeen laitan otsalle, silmänalusille ja nasolabiaaleille Argirelineä muutaman tipan. Sitten Niacinamidea ja EUK:ia koko kasvoille. Sitten ihan normipäivävoide ja sy-voide.
   Illalla laitan puhdistuksen jälkeen taas Argirelineä kuten aamuisinkin. Sitten Granative Retinoid 5 % in Squalane (olen aloittelemassa kohta Retinol 0.2% in Squalanea ja kerron myöhemmin miten sen kanssa menee) ja sen jälkeen kunhan on asettunut, laitan hyaluronihapposeerumia - tällä hetkellä Lumenelta. Sitten vielä Vitamin C in Squalane ja sen päälle yövoide ja kasvoöljy, joskus yönaamio. Ja tietysti ihan normi sy-voidetta kuten aamuisinkin.
   Glycolic Acidia käytän 1-2 kertaa viikossa ja taputtelen sitä vanulapun kanssa kasvoille heti puhdistuksen jälkeen. Muita em. Ordinaryn tuotteita otan pipetillä muutaman tipan hyppysiini ja levitän/taputtelen kasvoille.

   Toivottavasti näistä on apua!

   Poista
  2. Tulen jatkuvasti lukemaan uudelleen tàtà postaustasi, niin hyvà ja tarpeellinen se on. Ostin tàmàn johdosta Argigelinen ja nyt tilasin jo toisen ja kaverille kanssa, todellakin siloittaa otsaryppyjà!
   Kàytàtkò siis vain aamuisin Niacinamidea ja Eukia? Odotatko tuotteiden vàlillà ettà kuivahtavat vai làtkitkò vain yksi toisensa perààn? Retinoidia kàytàt joka ilta? Ja sen pààlle vielà C-vitamiini, joka ilta? Teetkò vielà erillisià naamio-iltoja nàiden lisàksi? Retinoidin kanssa pitàà kait olla varovainen ettei sekoittele liikaa muiden seerumeiden kanssa. t.anne

   Poista
  3. Kiva tietää, että mun Ordinary-jutuista on hyötyä:)
   Argireline on mun suosikki retinoidin/retinolin ohella. Se tosiaankin on siloittanut mun otsaryppyjä ja nasolabiaalijuonteita. Laitan sitä myös silmänalusille, mutta sinne tulee laitettua normisilmänympärysvoiteitakin, joten en tiedä mikä on vaikuttanut juonteisiin eniten. Ihmettelen, ettei Argirelinestä pidetä enempää ääntä, koska se tutkitustikin silottaa juonteita tehokkaasti!
   Käytän Argirelineä aamuin illoin em. tavalla. Käytän Niacinamidea tällä hetkellä vain aamuisin. EUK:ia ja C-vitamiinia käytän iltaisin vuoroiltoina, koska luin jostakin (tai olikohan se joku kauneustubekanava, josta kuulin), että niitä ei olisi hyvä käyttää samalla kertaa. Retinoidia käytän joka ilta. Minulla on nyt käytössä erään toisen valmistajan retinol-seerumi, ja teen siitä postausta jossain vaiheessa. Vertailen vähän miten toimii verrattuna the Ordinaryn retinoid/retinol-tuotteisiin.
   Luin jostakin, että tuotteet voisi lätkiä päällekkäin odottelematta edellisen imeytymistä. Silloin ne kuulemma toimivat parhaiten. En ole huomannut mitään eroa, joten levitä tuotteita kasvoille vähän miten milloinkin;)

   Kuorin ihon kuorintavoiteella vain noin joka toinen tai kolmas viikko, koska en koe tarvetta useammin sitä tehdä, enkä kuivan ihoni takia muutenkaan viitsi useammin kuoria. Käytän vielä (en tainnut mainita the Ordinary-postauksissani) noin pari kertaa viikossa iltaisin the Ordinaryn Glycolic Acidia eli hedelmähappokuorintanestettä. Se sopii myös kuivaihoiselle, mutta vain max. kaksi kertaa viikossa itselleni. Se on myös suositeltava tuote.
   Naamioita käytän pari kertaa viikossa. Suosin kosteuttavia voidenaamioita. Kangasnaamioita aika harvoin, koska en oikein ole niistä innostunut.

   Retinolin kanssa kannattaa olla varovainen, ainakin 1 % retinolin. Siitä ei kannata ainakaan aloittaa tutustumista retinol-/retinoid -tuotteisiin. 1 % Retinol-voidetta ei tosin enää myydä the Ordinaryn sivuilla, joten lienee muutkin todenneet, että sen ikävät sivuoireet on hyötyjä suuremmat. The Ordinaryn Retinol 1 % in Squalane on sopinut minulle ilman mitään ikäviä sivuoireita.

   Poista
  4. Pieni täsmennys: siis levitän itse tuotteita kasvoille vähän miten milloinkin. Tuli imperatiivi-muoto vahingossa;) Jokainen voi tietysti tehdä kuten itse parhaalta tuntuu:)

   Poista
 8. Todella hyvä postaus! En ole vielä testannut Ordianarya, mutta tästä postauksesta tulee olemaan apua, jos (ja kun) joskus tilaan heiltä.

  VastaaPoista
 9. Mulle tuli himotus saada tuo ruma-listattu retinol 1 % emulsiovoide.Olisi kiinnostava kokeilla varovasti ;) Mulla on semmoinen ongelma The Ordinaryn tuotteiden kanssa,että mulla on niitä läjä,mutta kun pitää hoitaa ihoa niin en juuri silloin jaksa tutkia mikä minkäkin kanssa sopii ja en halua käsiäni likaisiksi niin en halua näppiksiin koskea.Siis kun levitän ihonhoitotuotteita ihan käsin.Joo ja silti haluan tilata lisää.Tarvis varmaan tulostaa se the ordinaryn sivuilla oleva ohjetaulukko pikemmiten eikä vaan valittaa.
  Mitä toi Argireline oikein on? Mä olen tilannut the ordinarya ASOSislta ja LookFantasticista,mutta kun siellä ei ole noita kaikkia.Pitäisi kai suoraan the ordinaryn sivuilta tilata niin saisi kaikkea mahdollista ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retinol-voide on vahvaa, mutta jos oikein varovasti aloittaa esim. alkuun vain kerran viikossa ja sitten kuulostolee miltä vaikuttaa, voi ehkä päästä ilman suurempia takapakkeja. Itse en retinol-voiteeseen enää koske. Yritin kaikkeni, mutta se on mun kuivalle iholle liian tymäkkää. Reagointi on tietysti yksilöllistä, joten saattaa toimia sulla paremmin. Toivotaan niin:) Olen ehkä turhan skeptinen;)
   Mä olen opetellut the Ordinaryn "regimen guiden" pohjalta ihan kokeilemalla mitkä sopii omiin tarpeisiin, mutta kannattaa kuitenkin opetella jotkut nyrkkisäännät, esim. nesteet ensin ja voiteet lopuksi. Ohjeläpyskän tulostaminen on ihan järkevää.
   Argireline on peptidiyhdiste, joka tehoaa (kuulemma) erittäin hyvin juonteisiin silmänympäryksillä ja otsalla. Käytän sitä myös nasolabiaalialueelle eli suun ympärillä oleviin juonteisiin. Argireline on mun mielestä yksi parhaista the Ordinaryn tuotteista, mutta kokeilemalla selviää miten toimii omalla kohdalla.
   Mä tilaan the Ordinaryn tuotteet merkin omasta nettikaupasta (saa kaikkia tuotteita ja paljon muutakin emoyrityksen, Deciemin tuotemerkkejä), sekä Victoria Health -nimisestä brittiläisestä verkkokaupasta. The Ordinaryn toimitusaika on toisinaan aika pitkä, koska siellä tuntuu olevan monesti ruuhkaa. VH:n toimitusaika on hieman lyhyempi.
   Toivottavasti löydät itsellesi hyvin toimivat tuotteet:)

   Poista
 10. Pieni korjaus tuohon skvaleeniin; squalane on skvalaani, ei siis skvaleeni, joka voi tukkia ihoa eli aiheuttaa näppyjä. Kyseinen The Ordinaryn tuote on siis sitä parempaa eli skvalaania. Itsekin aikoinani sekoitin nämä, koska vain parin kirjaimen ero. Ne jotka tietää lukiokemiasta päätteet -aani ja -eeni hiiliyhdisteistä, muistavat varmaan, että -aani päätteiset ovat yksisidoksisia ja -eeni päätteiset kaksoisidoksillisia ja siten myös niiden kemialliset ominaisuudet poikkeavat toisistaan. Skvalaania on monissa tuotteissa kosteuttamisen lisäksi siksi, että se auttaa muita aineita imeytymään paremmin ihoon.

  Skvalaania on ihossa luonnostaan ja se vähenee iän myötä, jolloin iho menettää nuorekkuuttaan ja kykyä sitoa kosteutta itseensä. Hyaluronihappoon yhdistettynä se on oiva ikääntyneen ja myös nuoremmankin ihon kosteuttaja. Skvalaani saattaa pilata pohjameikin, jos se ei kerkeä imeytymään kunnolla eikä pohjaa puuteroida tarpeeksi hyvin. Se laittaa meikin "irtoamaan" ihosta ja efekti on sama kuin huonolaatuisella meikkivoiteella kestävyyden kanssa. Se siis kannattaa laittaa yöksi.

  Retinolituotteet voivat tosiaan olla tottumattomalle iholle liian vahvoja, mutta A-vitamiinijohdannaisia on muitakin ja miedompina, jolloin ihoa voi aloittaa totuttamaan asteittain. Retinoli on tällä hetkellä yksi niistä harvoista ihoa nuorentavista aineista, jota tukee tieteellinen tutkimuskin. Ihon täytyy muuntaa A-vitamiinijohdannaiset kylläkin retinolihapoksi ennen kuin se pääsee lopulliseen tehoonsa. Lääkärin määrämänä voi saada esim. Avitcid-voidetta jossa on synteettistä retinolihappoa, jota ihon ei tarvitse jälkikäteen enää muuntaa, mutta se on aika raju aine ja täytyy miedommasta aloittaa siinäkin ja esim. pestä pois iltaisin kunnes iho tottuu, että voi jättää yöksi ilman sen pesemistä. Yleensä sitä määrätään akneen, mutta ovat sitä kai monet saaneet ihotautilääkäriltä "ihon hoitoon", mutta reseptiin ei kirjata "nuorennushoitoa", vaikka lääkäriin meniskin ihon vanhenemisen vuoksi. Itselleni se on sellainen tuote, etten voi elää ilman, mutta vaatii tottumiskauden, jonka jälkeen ei ole ongelmia. Retinolien kanssa olisi hyvä, että aurinkosuojaa tai sitä sisältäviä voiteita käyttää joka ainut kerta kun altistuu päivänvalolle (peittämättömien ikkunoiden läpi tulee myös UV-säteilyä.) Tämä ei ole ollenkaan vainoharhaista, vaan tieteenkin valossa kaikista pahin ihon ikäännyttäjä tupakan ja muiden päihdemyrkkyjen rinnalla on auringonvalon UV-säteily. Tämä on tietysti ikävää rusketuksen rakastajille. Itse lopetin auringonvalossa kylpemiset, suojakerroin 50 on päivittäin käytössä eikä iho ole voinut koskaan paremmin. Pitää vain hyväksyä oman ihon luontainen pigmentti tai pigmentittömyys ilman, että sitä yrittää radikaalisti muuntaa suuntaan tai toiseen. Ellei sitten halua mahdollisimman vanhentuneen ihon ja tieten tahtoen lisätä melanooman riskiä. Toki aurinkovoiteissakin on kiistanalaisia aineita, mutta niistäkin täytyy löytää se omaan ihoon ja elämäntyyliin sopiva.

  VastaaPoista
 11. Kannattaa tosiaan vaihtaa tuo skvaleeni -> skvalaani itse tekstiinkin ettei tule lukijalle väärä käsitys.

  VastaaPoista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!