maanantai 5. helmikuuta 2018

The Ordinary - hyvät, "pahat" ja yksi ruma - kokemuksiani tuotteista!

The Ordinaryn ihonhoitotuotteet saivat minut heti pauloihinsa, kun näin niitä Youtubessa vuoden 2016 syksyllä. Taisin bongata merkin ensimmäisen kerran Wayne Gossin kanavalta. Olen sittemmin ehtinyt kokeilla aika montaa eri tuotetta, etenkin anti-age -kategoriasta. Ihoni on siis vanhenevan naisen kuivahko iho. Ihonhoitoni pääfokuksena on ryppyjen, juonteiden ja kuivuuden karkotus.   Mitään epäpuhtauksia tai näppylöitä ihollani ei ole näkynyt muutamaan vuoteen, mikä on ikääntymisen tuoma ainoa ilonaihe kosmeettisessa mielessä.Teen tässä pienen yhteenvedon omista suosikeistani ja niistä, jotka eivät kovin hyvin toimineet itselläni, mutta saattavat tietysti olla oikeita tuotteita jollekin toiselle. En ihan kaikkia kokeilemiani the Ordinaryn tuotteita ottanut mukaan, koska postauksesta olisi tullut pitkä kuin nälkävuosi.Hyvät

Suurin osa käyttämistäni tuotteista ovat olleet joko erittäin hyviä tai melko hyviä. Todella hyvät ovat jääneet minulla vakiokäyttöön ja niitä ovat

Advanced Retinoid 2 % - seerumi (postaus): käytän sitä jatkossa kesäisin ja muutoin käytän Advanced Retinoid 5 % in Squalane -seerumia, joka on hieman tehokkaampi versio. En ole tehnyt 5 %:sta erikseen postausta, koska se on pitkälti ihan samanlainen kuin Advanced 2 %. Retinoid-/retinol -tuotteet ovat ikääntyvän ihon hoidossa ihan kulmakivi. 

Argireline Solution 10%  (postaus): käytän sitä otsalla, silmänalusilla ja nasolabiaalijuonteissa. Mielestäni Argireline on silmin nähden ohentanut juonteita ja silottanut etenkin otsaa. Seerumi on hämäävästi ihan vedenoloista, eikä tunnu iholla miltään, mutta siitä huolimatta aivan loistotuote.

Vitamin C Suspension 30% in Silicone (postaus): C-vitamiinivoide on ihan selvästi kirkastanut ihoani ja antanut nuorekasta elävyyttä kasvoihin. Voide hieman kihelmöi iholla, mutta onneksi ohimenevästi. Koostumus on aika jähmeää, mutta tuntuu iholla mukavan sileältä. 

Niacinamide 10% + Zinc 1%  (postaus): Niacinamiden erinomaisuuden huomasin vasta pidemmän ajan kuluttua. Se onkin pitkän tähtäimen tuote. Niacinamide tasoittaa ihon värisävyä, alentaa juonteita ja supistaa ihohuokosia. Sen koostumus on hieman tuhdimpaa kuin muilla seerumeilla, mutta se levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti. Iho tuntuu sileältä ja napakalta.

EUK 134 0,1 %  (postaus): myös antioksidanttien vaikutukset huomaa pidemmän ajan kuluttua, ja toivonkin, että niiden huikeat tulokset näkyvätkin sitten eläkemuorina. Antioksidantit eivät siis korjaa mitään jo ilmenneitä vaurioita. EUK on öljymäinen seerumi, joka imeytyy mukavasti ja se tekee ihon sileän tuntuiseksi. 

Lactic Acid 5% + HA 2 %  (postaus) : ihonhoidossa tarvitaan myös kuorivia hedelmähappoja. Lactic Acid on juuri sellainen. Se tuntuu iholla hieman kuivalta, mutta ei mitenkään epämiellyttävältä. Suosittelen kuitenkin lisäkosteuttamaan ihoa, vaikka siinä onkin mukana myös hyaluronihappoa. Tätä nykyä testaan Glygolic Acidia eli glykolihapposeerumia, joka on aika paljon vanhempaa tavaraa. Sekin vaikuttaa kelpo tuotteelta."Pahat" 

"Pahoilla" tarkoitan niitä tuotteita, jotka eivät toimineet itselläni tai joista en kovin innostunut tai hyötynyt, mutta ne voivat tietysti olla ihan omiaan jollekin toiselle. Ne eivät siis ole huonoja tuotteita millään muotoa. 

100% Plant-Derived Squalane (postaus): Squalane eli skvaleeni on ihon kosteuttaja ja kosteuden ylläpitäjä, mutta en huomannut sen tekevän iholleni yhtään mitään. Käytän mieluummin ihan tavallisia kunnon kosteusvoiteita kuin pipettipullossa olevaa skvaleenia. 

Alpha Arbutin 2 % + HA (30 ml) (postaus): alpha arbutinin luvataan vähentävän näppylöitä ja pigmenttivaurioita. Pigmenttivaurioita minulla ei juurikaan ole, eikä näppylöitä ollenkaan.  No, mitä sitä sitten turhaan käyttämään. 

Natural Moisturizing Factors + HA (postaus): the Ordinaryn kosteusvoide on mukavan tuntuinen ja hoitaa hommansa, mutta on liian tavanomainen kosteusvoide. Ihan ookoo kokemus, mutta ei välttämätön tuote minulle.  

Magnesium Ascorbyl Phosphate 10% (postaus): tämä voide on c-vitamiinivoide, mutta ei itselleni riittävän tehokas, minkä vuoksi siitä ei ollut mitään hyötyä.   

Matrixyl 10% + HA  (postaus): Matrixyl on peptidi, jonka luvataan vähentävän ryppyjä. En kokenut senkään kohdalla mitään suurta elämystä, mutta voihan olla, että käännän kelkkani joku päivä ja käytänkin sitä vaihteeksi esimerkiksi Niacinamiden sijasta. We'll see!


"Bad boy"

Ruma


Retinol 1 % -emulsiovoide (postaus): porukan "konna" on eittämättä Retinol 1 % -emulsiovoide. Voin sanoa, että elämäni karmein kosmetiikkakokemus. En päässyt tämän kaverin kanssa yhteisymmärrykseen alkuunkaan. Yritin käyttää sitä kuukausitolkulla erilaisilla frekvenseillä eli kerran, kaksi, kolme kertaa viikossa, mutta mikään ei auttanut. Jo yksi kerta viikossa tuntui olevan aivan liian usein! Olin aiemmin käyttänyt erään toisen merkin retinol-tuotteita, ja kuvittelin muitta mutkitta, että ihoni on siedättynyt riittävästi retinolille. The Ordinaryn Retinol 1 % emulsiovoide ensinnäkin kuivatti ihoa todella rajusti, ja teki punaisia, hilseileviä ja aristavia täpliä ja läikkiä kasvoihin ja kaulalle. Kaikista ikävintä oli se, että retinolin vaikutusalue ulottui sellaisillekin kasvojen alueille, joiden lähelle en sitä  edes levittänyt eli silmänympärykseni tulivat retinolin takia järkyttävän kuiviksi, hilseileviksi ja kipeiksi.

1 % retinol on todella vahvaa, suorastaan pelottavan vahvaa. Sillä saa kyllä kasvonsa skalppeerattua, jos niikseen tulee. Onneksi kipuaistimukseni on vielä olemassa, joten ihoni on vielä tallessa. Voidehan olisi varsinainen ryppyihme, kunhan vaan sitä pystyisi käyttämään. En voi suositella Retinol 1 % -emulsiovoidetta kellekään, koska sen kanssa jokainen käyttäjä todennäköisesti vain teloo itsensä, jollei omaa todella paksua nahkaa. 

Minkälaisia kokemuksia sinulla on the Ordinaryn tuotteista? Kiinnostuitko näistä?

18 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta. Mä oon jo pitemmän aikaa miettinyt mitä lähtisin The Ordinarylta testaamaan, mutta jotenkin oon ollut aika pihalla siitä, mikä olisi hyvä ja mitä tuotteet edes tekevät iholle. Tästä oli siis suuren suuri apu mulle :) Tosta 1% Retinolista oon kuullut kauhutarinoita muiltakin ja ton jätän ihan ehdottomasti ostoskorista pois! Mulla on niin älyttömän herkkä, ohut ja kuiva iho jo muutenkin, etten todellakaan uskaltaisi tollasta siihen laittaa.

  Ihanaa uutta viikkoa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä:) The Ordinaryn valikoimasta on aika haastava löytää heti itselle sopivia tuotteita, koska tuotekuvaukset (nimetkin jo) ovat niin tieteellisesti kirjoitettu, ettei niistä maallikko ota selvää. Mua eniten hämää ne prosettilukemat, joita melkein kaikissa tuotteissa on eli onkos esim. ne argireline-prosentit nyt hyvin kohdillaan...;) Suosittelen kuitenkin testaamaan pienimuotoisesti jollakin neutraalilla tuotteella kuten hyaluronihappo. Sen kanssa ei varmaan mene ihan metsään. Huomasin just, etten ottanut sitä tuohon listaan ollenkaan... Ihan ookooo tuote sekin on. Suosittelen kiertämään retinol-voiteen kaukaa;)

   Poista
 2. Tähän tekstiin voinkin sitten myöhemmin palata, jos innostun tekemään uutta tilausta. Olen jo pari tuotetta kirjoittanut ylös, koska edellisen ostokerran jälkeen on tullut kivoja uutuuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kiinnostaa eniten anti-age -tuotteet, mutta the Ordinarylla on paljon muitakin esim. jos on tarvetta hoitaa epäpuhtauksia, aknea tms., niin niistä minulla ei ole kokemusta. Kiva, jos näistä mun jutuista on hyötyä, jos joskus päätätkin testata jonkun tuotteen:)

   Poista
 3. Kiitos tästä, tiedän vähän mitä Ordinarylta kannattaa ostaa, koen että tykätään kuitenkin aika samantyyppisistä tuotteista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä:) Mä luulen kans, että meillä on molemmilla on aika herkkä iho, joka reagoi nopeasti, jos tuotteessa on jotain epäsopivaa ainesosaa. Ja mieltymykset muutenkin viitttaisivat samaan suuntaan:)

   Poista
 4. Tästä kirjoituksesta onkin aika paljon apua kun yritän pähkäillä mitä Ordinarylta kannattaa tilata :) Olen jo pitkään halunnut heidän tuotteitaan testata mutta on tosi vaikea päättää mitä tuotteita kannattaa testata ja mitkä yleensäkin sopii omalle iholle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin kannattaa tietysti miettiä mitä tarpeita on ja sitten alkaa pikkuhiljaa kokeilla, miten tuotteet sopii ja saako niistä mitään irti. Yrityksen ja erehdyksen tie. Varmaankin hyaluronihappo on monelle turvallinen ensikokeilu ja ehkä jokin hedelmähappokuorinta, sekä kasvoöljy. Multa jäi luettelematta öljyt kokonaan... Caffeine on myös hyvin suosittu - itse en ole kokeillut - ja sitä käytetään silmäalusille peittämään tummuutta ja hoitamaan turvotusta.
   The Ordinaryn tuotteiden hinnat on onneksi kohtuulliset tai melkeinpä halvat, niin ei ehkä harmita ihan mahdottomasti, jos tuote ei olekaan ihan nappiin.

   Poista
 5. Samat fiilikset tuosta Retinolista. Mulla on vielä melkein tuubillinen jäljellä, kun en ole pystynyt käyttämään sitä kuin muutaman kerran. Hullun tehokasta tuotetta, mutta vähempikin teho riittäisi. Täytyy varmaan koittaa käyttää dekolteella loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni kaulakin ihan raadellun näköiseksi, kun yritin tuuppia ylijääneet retinol-voiteet sinne suunnalle. En suosittele;) Voi olla, että menee dekolteekin aika ikävän näköiseksi!

   Poista
 6. Ihana postaus! Ja jos suinkin aan jaksat, niin tee ihmeessä vaikka sellainen pikainen briiffauspostaus niistä tuotteista, mitä ei tässä näkynyt :) Mä nimittäin sain hyviä tärppejä mahdollista tilausta varten tuolta hyvät -listalta :)

  Tuo ruma-listan retinoli kuulostaa pelottavalta! Mäkin muuten huomaan, että vaikka retinolia ei levittäisikään sy-iholle, niin kummasti se vaan yön aikana sinne tiensä löytää. En tiedä, hieronko naamaa sitten niin tyynyä vasten vai mitä tapahtuu, mutta huomaan retinolia käyttäessäni sy-ihon olevan paljon kuivemman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täytyy varmaan yrittää tehdä jokin keräilyerä-postaus.
   Retinol on tosiaankin "ihmevoide": vaikka olisin levittänyt sitä vain tipan esim. leuan alle, niin sen vaikutus säteili silmänympäryksille ja tulos oli ihan hirveä! Onneksi tajusin päästää mokomasta irti!

   Poista
 7. Voi hitsi, kirjoitin piiitkän kommentin/kysymyksen tähän ja se hävisi :D . Mutta tiivistettynä se tähän seuraavaan lauseeseen.. milloin mitäkin tuotetta käytät (aamu/ilta) ja missä järjestyksessä :) ? Jos vielä vinkkaat käytätkö muita tuotteita :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle käy aika usein niin, että onnistun kadottamaan suurella vaivalla pusaamani kommentin...;)

   Tällä hetkellä käytän:
   aamulla puhdistuksen jälkeen laitan otsalle, silmänalusille ja nasolabiaaleille Argirelineä muutaman tipan. Sitten Niacinamidea ja EUK:ia koko kasvoille. Sitten ihan normipäivävoide ja sy-voide.
   Illalla laitan puhdistuksen jälkeen taas Argirelineä kuten aamuisinkin. Sitten Granative Retinoid 5 % in Squalane (olen aloittelemassa kohta Retinol 0.2% in Squalanea ja kerron myöhemmin miten sen kanssa menee) ja sen jälkeen kunhan on asettunut, laitan hyaluronihapposeerumia - tällä hetkellä Lumenelta. Sitten vielä Vitamin C in Squalane ja sen päälle yövoide ja kasvoöljy, joskus yönaamio. Ja tietysti ihan normi sy-voidetta kuten aamuisinkin.
   Glycolic Acidia käytän 1-2 kertaa viikossa ja taputtelen sitä vanulapun kanssa kasvoille heti puhdistuksen jälkeen. Muita em. Ordinaryn tuotteita otan pipetillä muutaman tipan hyppysiini ja levitän/taputtelen kasvoille.

   Toivottavasti näistä on apua!

   Poista
 8. Todella hyvä postaus! En ole vielä testannut Ordianarya, mutta tästä postauksesta tulee olemaan apua, jos (ja kun) joskus tilaan heiltä.

  VastaaPoista
 9. Mulle tuli himotus saada tuo ruma-listattu retinol 1 % emulsiovoide.Olisi kiinnostava kokeilla varovasti ;) Mulla on semmoinen ongelma The Ordinaryn tuotteiden kanssa,että mulla on niitä läjä,mutta kun pitää hoitaa ihoa niin en juuri silloin jaksa tutkia mikä minkäkin kanssa sopii ja en halua käsiäni likaisiksi niin en halua näppiksiin koskea.Siis kun levitän ihonhoitotuotteita ihan käsin.Joo ja silti haluan tilata lisää.Tarvis varmaan tulostaa se the ordinaryn sivuilla oleva ohjetaulukko pikemmiten eikä vaan valittaa.
  Mitä toi Argireline oikein on? Mä olen tilannut the ordinarya ASOSislta ja LookFantasticista,mutta kun siellä ei ole noita kaikkia.Pitäisi kai suoraan the ordinaryn sivuilta tilata niin saisi kaikkea mahdollista ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retinol-voide on vahvaa, mutta jos oikein varovasti aloittaa esim. alkuun vain kerran viikossa ja sitten kuulostolee miltä vaikuttaa, voi ehkä päästä ilman suurempia takapakkeja. Itse en retinol-voiteeseen enää koske. Yritin kaikkeni, mutta se on mun kuivalle iholle liian tymäkkää. Reagointi on tietysti yksilöllistä, joten saattaa toimia sulla paremmin. Toivotaan niin:) Olen ehkä turhan skeptinen;)
   Mä olen opetellut the Ordinaryn "regimen guiden" pohjalta ihan kokeilemalla mitkä sopii omiin tarpeisiin, mutta kannattaa kuitenkin opetella jotkut nyrkkisäännät, esim. nesteet ensin ja voiteet lopuksi. Ohjeläpyskän tulostaminen on ihan järkevää.
   Argireline on peptidiyhdiste, joka tehoaa (kuulemma) erittäin hyvin juonteisiin silmänympäryksillä ja otsalla. Käytän sitä myös nasolabiaalialueelle eli suun ympärillä oleviin juonteisiin. Argireline on mun mielestä yksi parhaista the Ordinaryn tuotteista, mutta kokeilemalla selviää miten toimii omalla kohdalla.
   Mä tilaan the Ordinaryn tuotteet merkin omasta nettikaupasta (saa kaikkia tuotteita ja paljon muutakin emoyrityksen, Deciemin tuotemerkkejä), sekä Victoria Health -nimisestä brittiläisestä verkkokaupasta. The Ordinaryn toimitusaika on toisinaan aika pitkä, koska siellä tuntuu olevan monesti ruuhkaa. VH:n toimitusaika on hieman lyhyempi.
   Toivottavasti löydät itsellesi hyvin toimivat tuotteet:)

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!