maanantai 12. helmikuuta 2018

20 kysymystä - Millainen bloggaaja olet?

Linda  haastoi bloggaajia minut mukaan lukien kertomaan itsestään bloggaajana. Tartun mielelläni kaikenlaisiin haasteisiin. Suoraan asiaan sitten vaan ja vastauksiin. Olkaapa hyvä!

Kuvituksena sekalaisia meikkituotekuvia ja yksi muu kuva.


1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Kosmetiikka on ollut osa elämääni niin kauan kuin muistan, mutta vuosien saatossa siitä on tullut entistä tärkeämpää minulle ja muutaman viime vuoden aikana rakas harrastus. Ryhdyin samoihin aikoihin seuramaan kosmetiikka-/kauneusblogeja ja sitä kautta innostuin pitkän itsetutkiskelun kautta sitten kokeilemaan olisiko minusta pitämään omaa blogia. Lähtöasetelmana on ollut koko ajan nöyrä mieli sekä vaatimaton  ja arkinen blogi. 

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
Runsas puolitoista vuotta. Aika on mennyt todella nopeasti.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.?
Pääasiassa olen keskittynyt kauneusjuttuihin eli kosmetiikkaan laidasta laitaan ja ikääntyvän naisen näkökulmasta. Mukana on satunnaisesti myös ei-kosmetiikkajuttuja, mutta haluan pitää blogin kosmetiikkapainotteisena. Lifestyle-blogia tuskin pystyisin pitämään, koska olen siihen liian rajallinen ihminen.

4. Kuinka usein päivität blogiasi?
Postaan kaksi kertaa viikossa. Se on minulle ihan sopiva määrä. En ehtisi työn ja muun elämän takia enempään, vaikka ehkä haluaisin. Kosmetiikka on kuitenkin ylin kiinnostuksen kohteeni, joten ajatusmaailmani pyörii sen ympärillä aika paljon, vaikken kahta kertaa useammin postaisikaan.

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?
Minusta teksti on aina tärkeämpi kuin kuvat, mutta blogimaailmassa olen huomannut selkeästii miten kuvilla on ylivalta. Olen ehkä vanhanajan ihminen, mutta minusta blogin pitäminen on etupäässä kirjallista työtä, mutta kosmetiikkagenressä kuvat ovat vääjämättä avainasemassa.


6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?
Aika paljon inspiraatiota tulee muilta bloggaajilta ja tubettajilta.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?
Yleensä bloggaan (kirjoitan postauksia) viikonloppuisin, koska arkipäivinä en hirveästi ehdi työn takia. Viikolla yleensä myös keskityn vastaamaan kommentteihin ja kommentoimaan muiden blogipostauksia. Bloggaan yleensä melko tarkkaan aamusta iltaan viikonloppuna. Kommenttihommeleita hoitelen eli luen ja kommentoin muiden bloggaajien postauksia ja vastaan omiin postauksiini tulleisiin komentteihin yleensä varhain aamulla (aamuyöstä) ja iltapäiväisin.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?
Voi kai sanoa, että teen koko ajan ainakin jotain ajatustyötä blogin suhteen, koska se pyörii taustalla koko ajan. En osaa eritellä sen tarkemmin kuinka usein. Kommentteihin vastaan sitä mukaa, kun niitä tulee ja heti, kun ehdin. Muiden blogeja luen niin usein kuin ehdin ja kommentoin yleensä aamuisin ja iltapäivisin/iltaisin. Kuvien ottaminen on itselleni bloggaamisen rasittavin puoli. En ole kovin kiinnostunut kuvaamisesta, enkä ota valokuvia siviilielämässäni juuri koskaan.

9. Luetko muiden blogeja? Minkätyylisiä?
Luen monia blogeja - en ole laskenut kuinka montaa, mutta varmaan kymmeniä. Seuraan lisäksi useampaa kymmentä Youtube-kanavaa... huh, kiirettä pitää. Seuraan etupäässä kauneus-/kosmetiikkablogeja ja Youtube-kanavia, mutta jonkin verran myös lifestyle-juttuja.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?
Eniten minua kiinnostaa edullisempi  kosmetiikka, joten minuun vetoaa sellaiset blogit, joissa keskitytään etupäässä niihin, mutta en ole rajaa mitenkään jyrkästi asioita, koska blogeissahan tulee esille myös bloggaajan oma persoona. Koen itse niin, että joihinkin blogeihin syntyy eräänlainen kiintymyssuhde, vaikkei esimerkiksi kaikki bloggaajan esittelemät tuotteet ehkä miellytäkään. Niin ei tietenkään tarvitsekaan, eikä voikaan olla. En ole itse uusien trendien aallonharjalla, joten en kovin intensiivisesti seuraisi sellaisia blogeja, joissa kerrotaan etupäässä hype-tuotteista, mutta sellaisia blogeja taitaa kuitenkin olla aika vähän.


11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
Tietysti aihepiiri eli kosmetiikka itsessään on parasta, sekä samanhenkiset lukijat ja muut bloggaajat. Koen, että kosmetiikkabloggaajien ja lukijoiden kesken vallitsee mukava yhteisöllisyys eli jaetaan ajatuksia ja kokemuksia yhteisestä intohimon kohteesta ja ilon aiheesta.

12. Entä kolme huonointa asiaa?
Aikapula eli en ehdi häärätä blogin parissa niin paljon kuin haluaisin, eikä ole resursseja hankkia kaikkia mahdollisia tuotteita, joita olisi kiinnostava kokeilla, sekä ehkä se miten muut ei-kosmetiikasta-kiinnostuneet-henkilöt mieltävät kosmetiikkamaailman pinnallisena ja turhanpäiväisenä - vähättelevä suhtautuminen on rasittavaa ja turhaa. Onneksi sellainen on kuitenkin vähentynyt viime vuosina.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
Vastaan mielelläni kaikkiin kommentteihin. Minusta se on aivan olennainen asia koko hommaa. Olisi aika kurjaa, jollei olisi mahdollista olla yhteydessä lukijoihin ja muihin bloggaajiin. Tämä on kuitenkin aika yhteisöllistä puuhaa, vaikka etupäässä henkilökohtainen harrastus.

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebooksivuja?
Blogini on myös Instragrammissa eli morezazaspetals. Facebookissa en enää ole yksityishenkilönä, mutta voisin ehkä tulevaisuudessa tehdä blogille oman Facebook-profiilin.

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
Minulla on yleensä 6-10 postausta valmiina. Teen mieluiten asioita muutenkin etukäteen valmiiksi, koska ei voi tietää mitä sattuu ja tapahtuu ja haluan pitää yllä säännöllistä postaustahtia eli ajastuksessa on aina noin kuukauden jutut etukäteen - paitsi loppuneet -postaus. Kirjoitan varastoon viikonloppuisin, koska se tuo turvallisuuden tunteen, että homma on hanskassa.


16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?
Bloggaamisestani tietävät vain perheeni eli mieheni ja lapseni. Olen kertonut myös siskolleni blogistani. En halua, että esimerkiksi työkaverini tietävät asiasta, koska haluan pitää bloggaamiseni täysin privaattielämääni kuuluvana asiana.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
En todellakaan hyödy  taloudellisesti. Olen saanut tähän mennessä kutsun pariin kolmeen tuotelanseeraustilaisuuteen, jossa olen saanut joitakin tuotteita. Yhden kerran minuun ollaan otettu yhteyttä, ja kysytty haluanko  kokeilla tuotteita ja tottahan toki olin kiinnostunut. I Love Me -messuilla, jonne pääsin bloggajapassilla, sain myös muutaman tuotteen testattavaksi. En ole itse ottanut yhteyttä kehenkään saadakseni tuotteita kokeiltavaksi, koska koen sellaisen jotenkin vaivaannuttavana.

18. Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
Nimi tulee mutkan kautta eräästä elokuvasta eli Ihmeellinen on elämä. Tarkemmin nimi-asiasta voi lukea blogin etusivulta kohdasta 'blogin nimi'.

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?
En osaa sanoa. Olen tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen, koska en usko, että minulla on hirveästi resursseja kehittää blogiani mihinkään kovin ihmeelliseen suuntaan, mitä se sitten tarkoittaakaan. Jos olisi enemmän vapaa-aikaa, voisin postata useamman kuin kaksi kertaa viikossa, mutta saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Lisäksi  minusta on tärkeää seurata myös muita bloggaajia ja kommentoida muiden blogeja. Minusta kuuluu asiaan, että ollaan ainakin jossain määrin yhteydessä myös bloggajakollegoihin. Haluan pitää blogini itseni näköisenä eli aika kotikutoisena. Oman itseni tuntien kokisin todennäköisesti suunnatonta suorituspainetta, jos alkaisin tavoitella jotain itseäni suurempaa tälläkin saralla, ja sehän johtaisi stressiin, enkä halua sellaista yhtään lisää.

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?
Kannattaa miettiä motiiveja bloggaamiselle eli miksi bloggaa, mikä siinä on tärkeätä itselle ja mitä sillä tavoittelee. Niin bloggaamisessa kuin missä tahansa asiassa kannattaa kuunnella sydämensä ääntä ja toimia sen mukaan. Ja olla oma itsensä, mikä kuulostaa ehkä banaalilta hokemalta, mutta se on ainoa pohja, miltä voi ponnistaa. Jos toimii toisin, se kyllä kostautuu ajan myötä tavalla tai toisella. Aika kovaa tekstiä, mutta bloggaamisen pitäisi etupäässä olla mukavaa ja hyvää mieltä tuovaa puuhaa, ei ryppyotsaista pakertamista.

Tällainen bloggaaja täällä! 

28 kommenttia:

 1. Oi miten hienot vastaukset!Sinulla on kiva blogi ja luen sitä säännöllisesti💕💕Mukavaa alkavaa viikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina ja samat sanat; sulla on mukava blogi, jota luen mielelläni ja säännöllisesti<3
   Kivaa uutta viikkoa<3

   Poista
 2. Olipa kiva lukea kaikki nämä. Nyt on pakko sanoa, ettei blogisi ole arkinen, sinulla on ihan ammattilaisen ote miten kuvaat ja testaat tuotteita. <3

  Ymmärrän muuten tuon vaivaannuttavuuden pyytää tuotteita testiin blogia varten, luulen ettei siitä ikinä pääse, vaikka olenkin pyytänyt, niin aina se vaivaannuttaa, tyyliin olen kohta 50vee ja voisin ostaa itsekin. Mutta monien pr-ihmisten kanssa on syntynyt ja sellainen blogiyhteistyöystävyys ja olen saanut sitäkin kautta kivoja ihmisiä elämääni, joten lämmöllä suosittelen.

  Samaa mieltä, bloggaamisessa kannattaa pyrkiä olemaan omin aito itsensä, vaikka ei itsestään edes bloggaisikaan ja se ettei matki muita, vaan tekee omaa juttua.

  Ihanaa päivää sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia<3 Sun sanat lämmittää mieltäni kovasti:)
   En tiedä mistä johtuu, mutta on aika vaikea lähestyä jotain maahantuojaa tai pr-toimistoa. Sitä kokee olevansa jotenkin aloittelijan saappaissa ja liian tavallinen ja tylsä, että joku kiinnostuisi. Toisaalta tykkään ollakin ihan tavallinen ja tällainen vaan... kuuttakymppiä lähestyvä ikäihminen, hih;) Kaikki pr-ihmiset ja maahantuojien edustajat yms., joita olen tavannut, ovat olleet todella miellyttäviä ja asiallisia. Kaikki bloggaajat, joita olen tavannut ovat niin ikään oikein mukavia ja helposti lähestyttäviä. Ja hyvän kamunkin olen löytänyt bloggaajakolleegasta. Niin, ja omana itsenä oleminen on ihan parasta:)
   Kivaa maanantai-iltaa:)

   Poista
 3. Aivan ihana bloggaaja ja blogi :) Ihanaa viikkoa sinne <3 Mielenkiintoinen kysely muuten, tulee mietittyä omaakin blogiaan. Hmm....jospa ihan vaikka luvalla taasen pöllisin tämän kyselyn.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Maarit<3 Teepä sinäkin tämä postaus. Olisi erittäin kiinnostava lukea miten olet lähtenyt blogimaailmaan mukaan ja mistä tulee inspiraatio, kun sulla on aina persoonalliset ja kiinnostavat jutut:) Siis kehotan pöllimään tämän kyselyn;)

   Poista
 4. Mäkin kirjoitan nykyään sen pari kertaa viikossa, koska se tuntuu sopivan maltilliselta määrältä. Muuten blogista voisi tulla liian raskas pitää ja into katoaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei rahkeet millään riittäisi enempään kuin kahteen kertaan viikossa. Nostan hattua niille, jotka pystyy bloggaamaan viisikin kertaa viikossa. Se on aivan mieletön tahti, mutta ymmärrän, että joillakin kirjoitussuoni pulppuaa eri tavalla kuin esim. meikälikalla. Voisi aiheetkin loppua, jos yrittäisi vääntää useammin viikossa. Omalla tahdilla homma pysyy mielekkäänä:)

   Poista
 5. Oli tosi mukavaa lukea mietteitäsi bloggaamisesta, olethan yksi lempparibloggaajistani! <3 Olisin itsekin halunnut pitää bloggaamisen salassa ex-työkavereiltani ja se onnistuikin yllättävän pitkään, mutta sitten "jäin kiinni" ja kaikki saivat tietää. :D No eipä se mua oikeastaan enää pahemmin haittaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna, onpa ihanasta sanottu<3 Samat sanat, olet ollut yksi mun suosikeista ihan siitä saakka, kun sun blogin löysin:)
   Mä haluan pitää visusti bloggaamiseni yksityiselämääni kuuluvana. Onneksi kosmetiikka on sellainen alue, että harva työkavereistani tai tuttavapiiristäni on siitä kiinnostunut siinä määrin, että seuraisi blogeja. Toivon, että saan blogata edelleen "rauhassa";)

   Poista
 6. Mukava kuulla sinusta enemmän :) Minä tykkään myös että blogini pysyy kotikutoisena, minunnäköisenä enkä edes osaisin kovasti sitä muuttaa. Tykkään kyllä kovasti tyylistäsi kirjoittaa ja blogisi on selkeä ja kuvat kauniita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omannäköistä blogia itsekin tavoittelen, enkä pystyisikään muuhun, koska se ei olisi silloin enää minä, joka siellä kirjoittelee, vaan joku muu tyyppi minun saappaissa, heh;) En jaksaisi esittää mitään, vaan niillä taidoilla ja eväillä mennään, mitä itsestä löytyy. Kiitos, minäkin tykkään sun blogista:) Sun postauksista ja instakuvista välittyy lämminhenkinen perhe ja koti<3 Ruoka- ja leivontareseptit on ihania<3

   Poista
 7. Mäkään en ole ottanut maahantuojiin tms yhteyttä tuotteiden saamisen toivossa, muuten kun viimeksi blogisynttäreiden vuoksi. Itselle tuotteiden pyytäminen testiin on jotenkin vaikeampaa kuin se, että haluaa antaa tuotteet jollekin muulle kokeiltavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se varmaan onkin, että itselle pyytäminen tuntuu ihan eri jutulta kuin toiselle pyytäminen. Mä olen varmaan jotenkin vanhanaikainen tms., mutta sitä on tottunut siihen, että kaikki mitä saa, pitää ansaita ja pitää olla vieläpä jotain erityisiä perusteita pyynnöille... en tiedä osaanko selittää, mutta vaikeata on pyytäminen;)

   Poista
 8. Tää on todella kiva haasta ja mielenkiintoista lukea ihmisten vastauksia, joten ehdottomasti toteutan tämän itsekin jossain vaiheessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jään odottelemaan sun vastauksia. Tällaisia postauksia on niin mielettömän kiinnostavaa lukea:)

   Poista
 9. Olipas kiva lukea sun vastaukset näihin :)

  Muakin itseäni harmittaa suuresti se, ettei päivätyöltä ehdi kirjoittelemaan niin paljon tekstejä, kuin haluaisi. Harrastuksen takia on kuitenkin turha stressata :)

  Meillä on hyvin eri tyyliset ihot ja tuotemieltymykset, mutta musta on silti aivan ihana lukea sun tekstejä ja on kiva olla toisten bloggaajien kanssa vuorovaikutuksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta välillä tuntuu, että työ häiritsee pahasti harrastukseen paneutumista, mutta toisaalta on hyvä, että harrastus pysyykin "sivuhommana".
   Voi kiitos, Ida, minä tykkään sun teksteistä, koska niistä oppii aina uutta, kun sulla on paljon pohjatietoa kosmetiikasta ja hyvät perustelut omille näkemyksillesi. Olet luotettava asiantuntija.

   Poista
 10. Näitä on kyllä kivaa lukea :) Mullakin menee aika lailla viikonloput blogitekstien, ideoiden ja muiden blogeja lueskellen. Jotenkin arkailen vielä kommentoinnin kanssa, vaikka sunkin blogia säännöllisesti luen <3
  -Fanny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin viikonloput menee blogihommissa, kun sitä kuitenkin haluaa pysyä kärryillä missä mennään, lukea muiden blogeja ja katsella Youtubea, sekä kirjoitella itse....mutta hauskaa hommaa kaiken kaikkiaan. Mukavaa, että luet mun blogia säännöllisesti, olen aivan otettu, ihanaa<3 Mäkin alkuun arkailin kommentointia, mutta nykyisin ei ole mitään arkuusongelmaa, kommentointi on mukavaa ja sitä kautta jollain tasolla tutustuu bloggaajakollegoihin, mikäs se mukavampaa:) Kannustan siihen kaikkia:)

   Poista
 11. Oikein sympaattinen esittely!

  VastaaPoista
 12. Oli kiva oppia sinusta taas lisää 😊 Ja ymmärrän tuon tunteen, se tuotteiden testiin pyytäminen ei ole helppoa. Mutta joskus kannattaa rohkaistua ja esim. mikrovaikuttaminenhan on päivän sana 😀 Toki jos innostuu pyytämään tuotteita testiin/tarjotaan testimahdollisuutta niin kannattaa tarttua sellaisiin, joista oikeasti voisi ajatella kirjoittavansa. Vaikka mitään kirjoituspakkoahan ei ole, niin itse huomaan tavallaan arvottavani pr-tuotteiden arvon suhteessa "isommaksi" kuin jos olisin ostanut tuotteen itse 😀

  Mutta olen niin iloinen, että olen saanut tutustua sinuun ja vaikka meillä onkin osittain erilaisia mieltymyksiä, niin sun blogi on mun yks lemppareista, sulla on sanan säilä mahtavasti hallussa 😗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S <3 Niin kuin totesin, bloggaamisen parhaita puolia on bloggaajakolleegat lukijoiden ohella, enkä ilman blogia olisi sinuunkaan tutustunut, superihana kamuni<3 Sinun kautta on myös muutenkin kosmetiikkamaailma avartunut ja on kiva ihan face-face höpistä kosmetiikasta ja maailmanmenosta muutenkin samanhenkisen ihmisen kanssa<3

   Ehkä jossain vaiheessa rohkaistun enemmän ottamaan kontaktia maahantuojiin, pr-ihmisiin ja kosmetiikkafirmoihin mitä niitä kaikkea onkaan. Mikrovaikuttaminen on uusi termi mulle. Pitääpä ottaa selkoa;)
   Kivaa uutta päivää S <3

   Poista
 13. Ihanaa kun vastailit näihin ja vieläpä näin perusteellisesti! Tosta yhteisöllisyydestä olen ihan samaa mieltä ja se tekee tästä puuhasta myös hurjasti hauskempaa :) Siitkin oon samaa mieltä, että teksti on kuvia tärkeämpää. Toki molempiin haluan itsekin blogissani panostaa, mutta mulle itselleni on silti tärkeämpää, että esimerkiksi tuotearviota kirjoitettaessa siitä tuotteesta on oikeasti kerrottu kattavasti eikä vaan lätkitty kymmentä kuvaa peräkkäin ja kirjoitettu parilla lauseella. Ymmärrän toki senkin, ettei se tekstin tuottaminen ole kaikkien juttu, mutta mun mielestä kosmetiikkablogissa se on kuitenkin melko oleellinen asia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, kun haastoit<3 Unohdin näemmä kirjoittaa kiitokseni tuohon tekstiin...voi sentään.
   Minut ainakin yhteisöllisyys yllätti positiivisesti. En tiedä muunlaisista blogiyhteisöistä, mutta koen ainakin itse, että kosmetiikkabloggaajien kesken sellaista on.
   Minulle itselleni teksti on aina ollut ykkönen olipa kyse jostain työjutusta tai opiskeluista. Minusta postaus, jossa on paljon isoja kuvia ja muutama rivi tekstiä, ei oikein anna riittävästi informaatiota, mutta kukin tyylillään. Sun blogia on miellyttävä lukea, koska kerrot esim. tuotteista seikkaperäisesti, monipuolisesti ja elävästi, niin saa selkeä käsityksen millaisesta tuotteesta on kyse ja sopiiko se mahdollisesti itselle. Ja kaiken lisäksi kuvatkin on aina todella kauniita<3

   Poista
 14. Kiva, että säkin teit tämän haasteen! Oli oikein mielenkiintoista luettavaa :) Olen aika kateellinen sulle siitä, että saat postauksia tehtyä myös varastoon! Itse elän niin hetkessä, että varastopostausten kasaan saaminen tuntuu suorastaan mahdottomalta tehtävältä :D

  Ihanaa viikonloppua Sari! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Mä olen ennakoiva ja myös helposti stressaava tyyppi, joten mulle on helpomi, jos postauksia on varastossa;) Olen myös hidas kirjoittaja, enkä pysty ex tempore kirjoittamaan mitään kelvollista, joten parempi tehdä hiljaa hissukseen juttuja varastoon odottamaan. Kukin tyylillään:)
   Kivaa loppuviikkoa Nena Sofia <3

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!