torstai 11. tammikuuta 2018

The Ordinary - Resveratrol 3 % + Ferulic Acid 3 % ja EUK 134 0,1 % - antioksidantteja, siis!

Olen kokeillut aika liudan the Ordinaryn tuotteita viimeisen vuoden aikana. Osa on jäänyt vakituiseen käyttöön, osa on ollut vain yhden putelin tuttavuuksia. Koska kiinnostus ei ole mihinkään kaikonnut merkkiä kohtaan, vaikka kaikenlaista uutta ja ihmeellistä tulee markkinoille jatkuvasti merkiltä kuin merkiltä, päätin kokeilla kahta the Ordinaryn antioksanttituotettakin.

Kosmetiikkatuotteiden kohdalla puhutaan usein antioksidanteista. Ne auttavat kehoa vastustamaan "vapaiden radikaalien" eli kudosten ikääntymiseen vaikuttavien molekyylien vaikutusta. Antioksidantit toimivat ennaltaehkäisevästi, ne eivät korjaa jo olemassa olevia ikääntymisen merkkejä. Kaikki ikääntymisen hidastamiseen tai ehkäisemiseen liittyvät ainesosathan ovat ainakin minulle pohjimmiltaan kosmetiikan syvin olemus. Jokainen haluaa varmaankin pysyä hyvinvoivana, terveenä ja nuorekkaana.


The Ordinary -Resveratrol 3 % + Ferulic Acid 3 % (30 ml) (7,20 euroa)

The Ordinaryn Resveratrol + Ferulic Acid -antioksianttiseerumissa ("suomeksi" resveratroli ja ferulahappo) on kaksi ihonhoidon kannalta tärkeintä ja tehokkainta antioksidanttia; resveratroli ja ferulahappo, joista resveratrolia löytyy luontaisesti monista kasveista. The Ordinaryn resveratroli on peräisin japanintatarista (käsittääkseni jonkinlainen ruohokasvi). Ferulahappoa löytyy kasvisolujen seinistä. The Ordinaryn seerumin antioksidanttipitoisuus on erittäin korkea. Seerumi ei sisällä vettä, silikooneja, öljyjä, eikä alkoholia. Inci-lista on erittäin lyhyt: Propanediol, Resveratrol, Ferulic Acid.Seerumi levitetään iholle vesipitoisten seerumien jälkeen ennen öljyjä ja voiteita. Sitä voi myös sekoittaa muihin tuotteisiin, esimerkiksi kosteusvoiteeseen. Käytän seerumia ihan sellaisenaan aamuisin. 

Vaikka inci-listan mukaan resveratroli-ferulahappo –seerumissa ei ole öljyjä, se tuntuu aika öljymäiseltä, mikä on ihan mukava juttu itse asiassa. Seerumia on helppo levittää ja hieroa kasvoihin. Seerumi ei tuoksu miltään ja siinä on hieman rusehtavaa värisävyä. Seerumi imeytyy melko hyvin, vaikka siitä jää hieman nahkea ihotuntuma.

Resveratroli-ferulahappo -seerumi  on tietysti niitä tuotteita, joiden vaikutukset huomaa vasta ajan kuluessa. En ole huomannut yhden pullon käytettyäni mitään erityistä tapahtuneen kasvoillani, en oikeastaan yhtikäs mitään, mutta antioksidanttien hyödyt huomaa sitten joskus ja voi silloin onnitella itseään, että on jaksanut niitäkin käyttää sinnikkäästi. 

Resveratrol & Ferulic Acid.


The Ordinary - EUK 134 0,1 % (8,80 euroa)


The Ordinaryn EUK 134 0,1 % .... hmm... voisiko tuotteella olla yhtään scifimäisempää nimitystä? Mistä lienee nimitys peräisin. EUK 134 on joka tapauksessa antioksidantti, jolla on kyky uudistaa itsensä niin, että se pystyy toimimaan ikään kuin kellon ympäri. EUK 134 on yksi tehokkaimpia antioksidantteja, jonka pitoisuus 0,1 % on the Ordinaryn kertoman mukaan korkein saatavilla oleva. Seerumi ei sisällä vettä, silikooneja, öljyjä, eikä alkoholia. Vesi heikentää antioksidanttien tehoa. EUK:ia ei tule käyttää yhdessä C-vitamiinin kanssa (askorbiinihappo), koska vahvat hapot tuhoavat kokonaan sen vaikutukset.


EUK 134:a levitetään kasvoille yksistään tai vesipohjaisten seerumien jälkeen ennen öljyjä ja voiteita. EUK:n voi myös sekoittaa johonkin toiseen tuotteeseen esimerkiksi kosteusvoiteeseen. EUK on väritykseltään samankaltaista kuin soijaöljy, hyvin tummaa. Myös EUK tuntuu iholla öljymäiseltä, vaikkei siinä ole öljyjä. Ihotuntuma on mukavan sileä. Käytän EUK:ia aamuisin. Inci-lista kuulostaa tällaiselta: Propanediol, Ethylbisiminomethylguaiacol manganese chloride. (Opettelenpa sanomaan nuo nopeasti...)

EUK

The Ordinary suosittelee käyttämään antioksidanttituotteita vain yhtä kerrallaan, koska ne tehoavat yksinään parhaiten.  Itse käytin ensi pullollisen EUK:ia ja sitten siirryin resveratroli-ferulahappoon. Jatkossa käytän mieluummin EUK:ia, koska se on valmistajan mukaan tehokkaampi, ja tykkään siitä aavistuksen enemmän myös värin takia. On mukava, etteivät kaikki seerumit ole vedenvärisiä. Soijan värinen seerumi on porukan väripilkku!

Minkälaisia antioksidanttituotteita sinä suosit?

20 kommenttia:

 1. En ole ymmärtääkseni koskaan testannut antioksidanttituotteita :p Olen halunnut kyllä The Ordinaryn tuotteita testata jo pidemmän aikaa, mutta vielä en ole uskaltanut mitään hankkia testiin. Niiden nimet ja ainesosat on tosi erikoisia ja outoja ainakin itselle ja minulla ei ole mitään käsitystä mikä tuote minun sitten lopulta pitäisi testata ja mikä sopisi omalle iholle parhaiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tietääkseni esim. C-vitamiini on antioksidantti ja sitä on tullut käytettyä voiteen muodossa jo melko kauan. Monissa voiteissa on jonkin verran C-vitamiinia ja sitten on varsinaisia C-vitamiinivoiteita ja muita valmisteita. The Ordinary ei ole vaivautunut keksimään tuotteilleen nimiä, vaan käyttää niminä niiden vaikuttavia aineita;)
   Kokeilemalla olen oppinut eniten, ja katsomalla sopiiko ko. tuote minun ikäiselleni tms.

   Poista
 2. The Ordinaryllä taitaa nykyään olla niin paljon tuotteita, etten tietäisi mistä aloittaa ja mitä kannattaisi käyttää. Edellisestä tilauksesta on vieläkin yksi tuubi avaamatta :D. Ainakin parissa blogissa vilkkunut glycolic toner kiinnostaisi kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The Ordinarylta tulee aika usein uusia tuotteita ja uusia lanseerauksia on vissiin tulossa, ainakin joitakin hyaluronihappotuotteita. Tosin musta tuntuu, että Niod on nykyisin innovatiivisin Deciemin yhtiöistä.
   Mulla on iso pullo sitä glycolic toneria, mutta se on niin vahvaa mun iholle, etten sitä uskalla alvariinsa käyttää, enkä osaa sanoa onko se juuri vaikuttanut erityisesti vai jotkin muut aineet;)

   Poista
 3. EUK (haha tää nimi) vaikuttaa tosi kiinnostavalta, laitan ylös sen puh.muistiin hankittavien listalle. :)

  VastaaPoista
 4. Olisi kiva lukea sinun top listasi the ordinaryn tuotteista, koska varmaan sinulla on aika kattava kokemus. Myös hudit voisi laittaa mukaan. Siis pyydän the ordinary postausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksesta! Olenkin miettinyt tekeväni hitti ja huti -tyylisen postauksen käyttämistäni Ordinaryn tuotteista, koska aika montaa (ainakin) anti-age -tuotetta on tullut kokeiltua. Tulossa on!

   Poista
 5. Edelleen nuo Ordinaryn tuotteet kiinnostaa, mutta huonolla kielipäällä noi sivut ei oo mulle luodut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Deciemin sivuilla kaikki asiat on kerrottu niin tieteellisesti ja ammattitermein, että kielitaitoisenkin on vaikea saada tolkkua. Katselen aika paljon Youtubesta sellaisia kauneuskanavia (tosin englanninkielisiä), joissa kerrotaan selkeästi mm. the Ordinaryn tuotteista ilman kemistijargonia.

   Poista
 6. Totta kirjoitat että jokainen haluaa pysyä hyvinvoivana ja nuorekkaana. Ordinaryn tuotteisiin olen törmännyt useinkin mutta kokeillut vain pari krt. Mukavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tärkeämpää on hyvinvoivana, nuorekkaana ja freessinä pysyminen:) Nuorempana en hirveästi miettinyt sellaisia juttuja - luonnollisestikaan - mutta viimeiset 30 vuotta on kulunut luvattoman nopeasti ja tarkkana saa olla, että pysyisi nuorekkaana seuraavat vuosikymmenet;)
   The Ordinary on mun suosikkimerkki täsmätuotteissa, ja käytän niitä niin kauan kunnes kyllästyn tai löydän parempia:)
   Kivaa viikonloppua<3

   Poista
 7. EUK 134 :D The Ordinary ei ole kyllä ihan helpoin tuotemerkki tutustua, kun tuotteiden nimet on tuota luokkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on noi nimet vähän rasittavia, mutta istuu brändin imagoon ja haluavat silläkin tavalla pitää asiat pelkistettyinä - tuotteilla ei ole edes kunnon nimiä;)

   Poista
 8. Hei Sari! Kertoisitko mistä the Ordinary newbien olisi helppo ihastua? Olen kokeillut saman valmistajan NIOD sarjaa ja en ollut ihan 100% vakuuttunut kun seassa oli sen verran huteja parin hitin lisäksi. En ole sen takia kamalasti jaksanut kiinnostua the Ordinarystä, varsinkin kun yleensä haluan kosmetiikaltani sitä "jotain" maagista ja luksusta. :) Mutta HALUAISIN innostua jostain heidän tuotteestaan, sillä yksittäiset antioksidantit tai kosteuttavat tuotteet voivat olla hyvä lisä kauneushirmun rutiiniin. Vinkkejä?

  xx Laura / Laurantaina Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Laura! Myös The Ordinaryssä on varmasti hittejä ja huteja. Tuotteiden sopivuuteen liittyy tietysti käyttäjän ikä, ihotyyppi, onko jokin tietty "ongelma", johon hakee ratkaisua yms. Itse käytän enimmäkseen anti-age -tuotteita, koska olen vanha täti;) Teen tässä lähiaikoina jonkinlaisen yhteenvetopostauksen omista suosikeistani ja ei-niin-suosikeista, mutta tietysti täysin subjektiiviselta kannalta. Jokin minulle epäsopiva voi olla toiselle ihan nappiin. Mielestäni kaikkien kannattaa kuitenkin käyttää hyaluronihappovalmisteita (Hyaluronic Acid), antioksidantteja (esim. tässä postauksessa mainitut tuotteet), C-vitamiinituotteita (esim. Vitamin C Suspension in Silicone) ja kuorintoja (esim. Lactic Acid tai Glygolic Acid), sekä aurinkosuojatuotteita.
   Toivottavasti näistä pikkuvinkeistä on hyötyä:)
   Kivaa päivää:)

   Poista
 9. Noo Ordinaryn tuotteiden nimet on mahtavia :D Antioksidantit on tuttuja ja niitä tykkäänkin käyttää niin sisäisesti kuin ulkoisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin? ;) Juu, antioksidantit pitää kurissa vapaat radikaalit:)

   Poista
 10. Nuo tuotteiden nimet kuulostaa kyllä ihan joltain heprealta tai lääketeollisuuden termeiltä :D Tää sarja on kiinnostanut jo pidempään, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä varsinkin noi prosenttiluvut on jotenkin hilpeitä;) Ehkä ne kertoo kosmetiikkakemiaan vihkiytyneille heti, että minkä tason tuotteesta on kyse, mutta itseäni ne sekä ärsyttää että huvittaa;)
   Suosittelen kokeilemaan the Ordinarya tai ainakin käymään kurkkaamassa Deciemin sivuja, koska Deciemillä on paljon muitakin merkkejä, joista saattaisit innostua (ei kuitenkaan luonnonkosmetiikkaa).

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!