torstai 21. joulukuuta 2017

Joulukoti numeroin

Ryöväsin taas loistavan idean Jonnan blogista ja tällä kertaa jouluun liittyvän.

0 jouluvalot – Tänä vuonna meillä on aika anti-joulu. Ei ole enää intoa, voimia, eikä oikein aikaakaan laittaa vanhaan taloomme normaalia jouluamme kaikkine tilpehööreineen ja härpäkkeineen. Lähdön tunnelmaa.

0 joulukalenteria – En ole hankkinut kosmetiikkajoulukalentereita, koska en halua pistää rahojani sellaisiin yllätyksiin. Suklaajoulukalenteri piti kyllä hankkia, mutta sitten unohtui koko juttu. Kalenteriton joulu.

0 porokoristetta – Meillä ei taida edes olla porokoristetta... en muista ainakaan. Jos on, niin on todella hyvässä tallessa.0 kynttilää – Oikeita kynttilöitä en uskalla polttaa, koska pelkään tulipaloa. Ledivalokynttilöitä poltamme ehkä ihan sitten aattona.

0 joulutyynyliinaa – En harrasta joulutyynyliinoja. Enkä ole sellaisista ennen kuullutkaan.

3 paketoitua lahjaa ja 1 lahjakassi – Ostan joululahjoja vain pojilleni ja miehelleni.

0 joulutähti – Joulutähti on ...sanonko suoraan...sanon... inhokkijoulukukkani. Ai niin, sitä toisenlaista tähteä ei ole sitäkään.

0 joulukuusi – Tänä vuonna meillä ei ole edes joulukuusta, jollei sitten viime hetkellä tule jokin loppukiri-inspis ja ukkeli hae joulukuusen kellarista.
0 jouluverhoa –  Lapsuudenkodissani harrastettiin jouluverhoja, ja itsekin sellaiset ripustin, kun lapset olivat pieniä, mutta ei ole enää niillekään tarvetta.

1 joulukukka – Yksi hyasintti kuuluu jouluun. Hyasintin tuoksu on minulle joulun tuoksu.

1 kynttelikkö – Joulupöydässä meillä on kynttelikkö ja yleensä kaikissa ikkunoissa, mutta ei kuitenkaan tänä jouluna. Vain siis pöytäkynttelikkö.

3 joulukirjaa – Joululomaan kuuluu myös kirjat, mutta nekin tänä vuonna typistyvät vain kolmeen kappaleeseen.

1 joululiina – Jouluaterialla on oltava pöydällä perinteinen joululiina, mutta muita joululiinoja en tänä vuonna ota esiin.Ihanaa joulua ja hyvää joulumieltä kaikille!
Pieni joulutauko on paikallaan ja
postausten pariin palaan noin viikon päästä.
Voi hyvin!

16 kommenttia:

 1. Mä niin ymmärrän sua noiden kynttilöiden palovaaran kanssa, ihmiset on oikeasti hirveän huolimattomia. Itsehän olen täysi natsi niiden kanssa. Yksi joulu pelastettiin luultavasti koko kerrostalon porukkaa, kun huomattiin leimahtanut ulkotuli, joka nuoli talon ulkoseinää. Seinä oli jo musta ja se ulkotulen liekki oli yli metriä korkea. Todella edesvastuutonta touhua naapurilta levitellä kerrostalossa ulkotulia pihalle, laittaa ne liian lähelle seinää ja jättää ne vielä vahtimatta. Tuli melkoisen tulikiven katkuista palautetta ilmoitustaululle, että meinasi tulla melkoisen musta joulu asukkaille, että antaa olla viimeinen kerta. Sen jälkeen ei ole ulkotulia laittanut, mutta silti samalla ihmisellä on pakko mielle laittaa lyhtyihin kynttilöitä tohon rapun eteen. ARGH!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä ulkotulia ei pitäisi sallia kerrostaloissa ollenkaan, koska edesvastuuttomat ihmiset vaarantaa kaikkien asukkaiden turvallisuuden, terveyden ja hengen. Silmänräpäyksessä tuli saattaa karata karmaisevalla tavalla kuten kerroit käyneen teidän talossa. En ymmärrä joittenkin ihmisten ajattelemattomuutta ja piittaamattomuutta, koska ulkotulet eivät todellakaan ole välttämättömiä, mutta turvallisuus kyllä on! Joillakin on tosiaankin melkein pakkomielle kynttilöistä ja ulkotulista, mutta ei siinä tarvita kuin muutama sekunti, niin koko huusholli voi olla tulen vallassa. Voisin paasata kynttilöiden, ulkotulien ja muuten vaan tulijuttujen vaarallisuudesta vaikka kuinka, koska olen lapsuudessa kokenut hirveän tulipalon, eikä se ollut mikään pikkujuttu. UGH!

   Poista
 2. Olipa kiva postaus :) Oikein rauhallista joulua ♥

  VastaaPoista
 3. Lähdön tunnelma kuvaa omaakin jouluani, enkä ole koristanut kotia mitenkään. Enkä kyllä muutenkaan ole jouluhössöttäjä, ja minua suorastaan harmittaa ihmiset, jotka joulustressaavat lahjojen, ruoan ja vaikka siivouksen suhteen. Kyllä sitä rennomminkin saa joulutunnelman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en erityisemmin ole vuosikausiin ottanut mitään paineita joulusta. Kun lapset olivat pieniä, joululla oli ihan eri merkitys kuin nyt. Meillä ukkeli on enemmän jouluihminen, mutta tänä vuonna on molemmilla muuta tärkeämpää ajateltavaa ja tehtävää, että joulu mennään matalalla profiililla. Juu, joulun saa vähemmälläkin touhotuksella:)

   Poista
 4. Näitä on kiva lukea! Minä tykkään poltella kynttilöitä mutta olen todella tarkkana niiden sammuttamisessa ja siinä etteivät ne ole liian lähellä mitään syttyvää, tänä vuonna jopa tein itse soijavahakynttilöitä :)
  Rauhallista Joulunaikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tykkään kyllä kynttilänvalosta, mutta mulle riittää ihan sähkökynttilät, tai sellaiset ledivalojutut. Soijavahakynttilöistä en ole kuullutkaan. Varmaan vähän erilainen kokemus:)

   Poista
 5. Hyvää ja rauhaisaa joulua❤❤Ihanalle blogiemännälle ja läheisille❤Levätään ja nautitaan kiireettömyydestä🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina<3 Samoin sinulle ja läheisillesi ihanaa joulua<3

   Poista
 6. Hauska joulupostaus - ja kiva on myös kurkkia toisten nurkkiin;)
  Kivaa - ja lohdullista, sillä välillä tämä joulun hössöttäminen jo lokakuun lopulta alkaen alkaa ahdistaa tällaista ladya, joka laittaa mitä laittaa ihan viimetipassa.
  Joulukuusi on parvekkeella, sillä sisällä ei voi tyttären kisun takia pitää - samoin ei kisun meillä ollessa poltella kynttilöitä. Ja hyasintitkin ovat parvekkeella, sillä tuoksuallergikkona en niitä pysty sisällä pitämään.
  Onnellista ja levollista joulunaikaa, Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lady<3 Toisten joulutohinoita on ihan kiva seurata vierestä, ja ihailla sitä energisyyttä ja intoa:) Jos on perhettä ympärillä ,joulu on pakostakin vähän eloisampi, mutta olemme ukkelin kanssa ensimmäistä kertaa kaksin, kun molempien jälkikasvu on joko maailmalla tai sitten työn ääressä koko joulun:)
   Mukavaa ja leppoisaa joulua<3

   Poista
 7. Tosi kiva postaus, mullakin noita nollia olisi riittänyt melkoisen monta :D Mä tykkäisin polttaa kynttilöitä, mutta harvoin niitä tulee poltettua kissojen takia. En todellakaan halua ottaa sitä riskiä, että kissa vahingossa kaataa palavan kynttilän tai syttyy itse tuleen siitä. Toki ne luonnostaan varmasti sitä tulta pelkäävät, mutta kun ne kuitenkin riehuu ja juoksee välillä ihan päättöminä sisällä niin vahinkoja voi aina sattua.

  Hyvää joulua Sari<3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Linda<3 Heh, mulla oli tänä vuonna melkein nollavuosi:D
   Ymmärrän hyvin, ettei kissat ja kynttilät ole oikein hyvä yhtälö. Riskitön joulu on paras kaikkien kannalta. Ei tarvi pitää vahtia, vaan voi keskittyä leppoisaan yhdessäoloon:)
   Ihanaa joulua, Linda<3

   Poista
 8. Tämä oli kiva, sydämellistä joulua Sari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia<3 Ihanaa ja sydämellistä joulua, Tiia<3<3

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!