maanantai 19. kesäkuuta 2017

Max Factor Pan Stik

Max Factor Pan Stik on memory lane -kamaa. Max Factorin Pan Stikiä käytin nuorena aika usein, mutta sitten se jäi jonnekin taka-alalle, ja jonkin ajan päästä unohtui kokonaan. Jos oikein muistan Pan Stikiä ei tainnut edes olla myynnissä muutamaan vuoteen, en ainakaan itse muista sitä nähneeni missään myymälässä vuosikausiin ellei peräti vuosikymmeniin. Tässä iässä voi puhua jo vuosikymmenistä. 

Jokin aika sitten jonkin blogipostauksen hoksauttamani innostuin uudestaan tästä ihmepuikosta, jota nuorena antaumuksella vetelin kasvoille. Harrastin nuorempana erittäin peittäviä meikkipohjia, siis todella kunnolla peittäviä, ja Pan Stikillähän peittävyyttä sai rutkasti karttuisalla kädellä. Ostin Max Factorin Pan Stikin Emotinista tarjoushintaan (muistaakseni) 7,90 euroa. Sävy on 12 True Beige, mikä on aivan nappisävy minulle. Pan Stik sopii normaalille ja kuivalle iholle. Sen koostumus on kermainen, mutta ei liian paksu. En tiedä ovatko käyttötottumukseni muuttuneet, aika kullannut muistot vai Pan Stikin koostumus muuttunut, mutta nyt se ei levity paksuksi pakkeliksi, vaan meikkivoide tuntuu yllättävän notkealta ja ohuelta.

Pan Stikiä on vaivatonta levittää kasvoille ja se blendaatuu pehmeästi joko sormin levittämällä tai siveltimellä.  Pan Stik tekee melko sileää jälkeä, mutta vaati alleen hyvän huokosia häivyttävän primerin, muutoin ainakin minulla nenänpielet  ja poskipäät näyttävät  jotensakin epäedustavilta.


Seurasin jokin aika sitten YouTubessa  kauneustubettaja Thataylaan '15 Days of Foundation '- postaussarjaa, jossa hän testasi viidentoista päivän ajan meikkivoiteita. Max Factorin Pan Stik sai Taylorilta (Thataylaa) varsin hyvän arvion (video).  Taylor tekee 15 päivän meikkivoidepostaussarjan muutaman kerran vuodessa ja testaukset ovat ainakin minulle olleet erittäin hyödyllisiä, vaikkei ihotyyppini ole ollenkaan samanlainen kuin Taylorilla (hänellä rasvoittuva akneiho ja minulla kuiva ja ikääntyvä).

Pan Stikin suhteen kokemukset menevät kyllä ristiin. Minusta Pan Stikin hyvä puoli on sen näppärä käytettävyys, mutta sillä ei saa niin hyvää ja pysyvää peittoa kuin itse toivoisin. Päivän mittaan meikkivoide ikään kuin liukuu alta pois ja jättää kasvoille outoja himmeitä läikkiä. Pan Stik sopii käytettäväksi kotioloissa, mutta ihmisten ilmoille en sen kanssa ilkeä lähteä.

Oletko käyttänyt Pan Stikiä? Nouseeko nostalgiafiilis?

14 kommenttia:

 1. En ole koskaan edes kokeillut kun mua pelottaa kovin peittävä meikkipohja. Sen sijaan käytin vuosia Max Factorin Lasting Performance- ja Miracle touch Foundation-meikkivoiteita. Tykkäsin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorempana tarvitsin peittävyyttä finnien ja näppylöiden takia ja Pan Stik oli oiva peli siihen hommaan. Nyt peittävyyttä tarvitsee, että saa katkenneet verisuonet ja couperosan piiloon;) Aina on jotain peitettävää, mutta nyt tuli näytettyä toteen, että Pan Stik ei toimi siinä hommassa:)

   Poista
 2. Mä olen käyttänyt tätä ehkä kymmenisen vuotta sitten ja tuntuu, että sain juuri sellainen pakkelinaaman. En tiedä olisiko lopputulos nyt luonnollisempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En saanut nyt edes pakkelinaamaa aikaiseksi, vaikka hieman siihen suuntaan yritinkin;) Voide ei vaan pysynyt aloillaan, vaan lähti liikkelle omia aikojaan puuteroinnista huolimatta. Eikä näyttänyt kovin luonnolliselta;)

   Poista
 3. Aah, tää tuote on niin klassikko, tulee kieltämättä oma teini-ikä tästä aina mieleen. En kyllä silloin käyttänyt koko kasvoilla vaan lähinnä peitevoiteen tapaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisin, että Pan Stik ei oikein toimi peiteaineenakaan. Yritetty on. Ehkä ihoni vaan on sellainen, ettei se puhu samaa kieltä Pan Stikin kanssa;) Jollakin varmaan toimii moitteetta.

   Poista
 4. Oon tästä kuullut monet kerrat, mutta itsellä toi ei oo koskaan päässyt testiin. Eikä varmasti pääsekään, ainakaan tän sun postauksen myötä :) Itse vaadin meikkipohjan tuotteilta ehdottomasti sitä, että ne pysyy koko päivän paikoillaan, joten toi tuskin täyttäisi mun odotuksiani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, että meikkivoiteen pitää pysy aloillaan, eikä liukua alta pois. Voisin kyllä kokeilla jotain muuta merkkiä, koska stickiä on aika vaivatonta käyttää. Mufen vastaava voisi toimiakin:)

   Poista
 5. Äitini on käyttänyt Pan Stikiä (eli "pänstikkiä") koko olemassa olemiseni ajan. Käytin sitä itsekin jossain vaiheessa, ja nimenomaan aika ronskilla otteella. Muistaakseni sillä sai aikaan oikein miellyttävän vitivalkoisen kuolema-lookin..:D Eli tuote on ollut kaupassa koko ajan. Tuoksu on minulle äärettömän nostalginen, ja nuuhkin äidin puikkoa aika usein. Siinä on sellainen ihana vanhan ajan meikkien tuoksu.

  Täytyypä sipaista iholle tänään ja kokeilla, miltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuoksu on pysynyt samana vuosikymmenet. Kumma, etten rekisteröinyt Pan Stikiä vuosikausiin missään kaupassa. Oon onnistunut sulkemaan sen havaintokentästäni täysin, jos sitä kerran on koko ajan ollut myynnissä;)

   Poista
 6. On tullut joskus vuosia sitten käytettyä, joten jonkinlaiset nostalgiat pukkaa pintaan ;) Tällä hetkellä ei ihan ensimmäisenä tulisi mieleen hommata. Hieman epäileväinen olen ollut näiden suhteen, voivatko muka toimia. Todella kiva oli lukea sinun kokemuksia ja saada vähän vahvistusta tälle ajattelulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä jonkun muun merkin stick-muotoinen meikkivoide voisi toimiakin, jos koostumus on oikea ja sopiva:) Täytyy ottaa selvää. Max Factorin Pan Stickiä en suosittele;)

   Poista
 7. Mä vierastan puikkomaisia meikkivoiteita ja siksi on tullut jätettyä myös toi Pan Stik kauppaan. Pitäisi joskus ehkä antaa mahdollisuus, mutta jotenkin koen ne kuiviksi :D Ihanat kynnet sulle muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Pan Stik ei tuntunut kovin kuivalta, mutta varmaan kuiviakin puikkomeikkivoiteita on. Mua kiinnostaisi kokeilla jotain muuta merkkiä, niin näkis toimiiko.

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!