maanantai 15. toukokuuta 2017

Ystäväkirja - bloggaajan versio

Keyword Loven Jonnalta bongattu Ystäväkirja-postaus. Mennään heti asiaan!


Nimeni on ... Sari

Jotkut kutsuvat minua ... ei miksikään erityiseksi. Etunimeni on itsessään jo niin lyhyt, että siitä ei sen ihmeemmin ole mitään väännöksiä tehty. Lapsena isäni kutsui minua Mänkiksi*. Oi, miten herttaista. 

Olen syntynyt ... Turussa Heidekenillä ja olen aina sielultani turkulainen. Siellä on syntymäkotini, sisareni, sekä suoritettu erinäisiä opintoja ja eletty ikimuistoisia aikoja niin hyvässä kuin pahassa. Turku on myös loppusijoituspaikkani sitten joskus.

Nuorena olin ihan varma, että minusta tulee ... opettaja. Opettajan ammatti on jonkinlainen sukurasite meillä. Suurin osa suvusta on jonkin sortin opettajia. Meinasin lähteä samoille urille, mutta onneksi tulin järkiini ja jätin siihen kohtaloon johtavat opinnot kesken. Suuntasin opiskeluintoni ihan muihin juttuihin.

Mutta minusta tulikin ... toimiston täti. Back office on mun paikkani.

Kolme parasta piirrettä minussa ... luotettavuus, tunnollisuus, vastuunkanto.

Kaupunki ... no, kyllä se on Turku, ehdottomasti.

BFF.

Biisi ... no, ei mikään. En kuuntele musiikkia, enkä muista mitään erityistä musiikin saralta entisestä elämästäni, jolloin jotain vielä kuuntelin.  Tai ehkä Seija Simolan laulut. Upea ääni. Kukaan ei nyt sitten tietenkään tiedä kuka on Seija Simola. Googlatkaapa. Kuunnelkaapa.

Juoma ... vesi ja kahvi ja joskus satunnaisesti lakritsatee makeanhimoon. En juo muita juomia. Jos olen oikein kovassa flunssassa, mitä en tosin koskaan ole, voin juoda kuumaa mehua, mutta muutoin pysyn 99,9 %:sti vedessä ja kahvissa. 

Sarja ... brittiläiset poliisi- ja salapoliisisarjat. Myös ruotsalaiset, tanskalaiset ja norjalaiset poliisisarjat ovat todella hyviä, suomalaiset ei.

Kosmetiikkatuote ... luomiväri. Yllättäen.

Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää, vaan joskus myös luomivärejä.

Sovellus ... ööö, en osaa sanoa.... en harrasta sovelluksia.

Instragrammaaja ... jos seuraisin instagrammia, se olisi Shaaanxo. 

Jos saisin lisää tunteja vuorokauteen ... liikkuisin enemmän. Kyykkyyn ylös.

Perjantai-iltana parin lasillisen jälkeen kuuntelen Spotifyista ... siis parin vesilasinko jälkeen...en mitään.  En edes tiedä mikä on Spotifyi ja missä sellainen sijaitsee. Onko se sama kuin Sopoti? Tai Tokivain?

Pakkaan mukaan matkalle ... kolminkertaisen määrän kenkiä ja vaatteita tarpeeseen nähden ja viisinkertaisen määrän kosmetiikkaa. Jos sattuisi kuitenkin tarvitsemaan. Ei vara venettä kaada, mutta laukunkantajan voi.


Hyvä neuvo se tämäkin.

Mitä teet kotona, kun kukaan ei näe ... makaan sohvalla ihan töttöröö, kuula jumissa ja halivilivoo.

Viimeisin sisutusostokseni ... en välitä sisustamisesta, mutta ehkä jokin matto tuli viimeksi hankittua.

Paras tapa tuhlata 50 euroa ... kosmetiikkaan. Aina.

Ohjenuorani elämässäni ... elä niin, että tuntuu.

* Mänkki on yksi Tiernapojista. Mänkillä on viitta, pyörivä tähti kepin päässä ja joskus kartionmuotoinen hattu.


Kapusimme Kolille.
Ottaa pläjäytimme tupla-selfien.

16 kommenttia:

 1. Mäkin oon brittiläisten poliisi-, etsivä- ja murhamysteerisarjojen suuri fani :)

  Enkä tykkää juurikaan kuunnella musiikkia, mutta yleensä kotitöitä tehdessä tai autossa on taustalla päällä Radio Rock.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, mustakin britit on taitavia tekemään poliisi-, etsivä- yms. sarjoja.
   Musiikki ei ole vuosikausiin kiinnostanut, ja huomaan, että olen tippunut kelkasta jo aika päiviä sitten, kun suosikkinikin ovat jotain 1960-80 -lukujen tähtiä;)

   Poista
 2. Vaikka olen sitä ikäluokkaa, että minun pitäisi käyttää ahkerasti erilaisia sovelluksia, niin instagram on ainoa. Snapchätit sun muut ei kiinnosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen uuno kaikessa tekniikassa, minkä vuoksi en ole viitsinyt ottaa selvää "sovelluksista", joista en muutenkaan ole kiinnostunut, enkä koe sellaisia tarvitsevani. Instagramia voisin kuitenkin harkinta:)

   Poista
 3. Loppusijoituspaikka hauskasti sanottu. :D Aurinkoista maanantaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, se paikkakin on jo katsottuna;)
   Aurinkoista loppuviikkoa <3

   Poista
 4. Mä olen samanlainen pakkaaja, nyt olen yrittänyt vähän opetella minimalistisempaan tyyliin :D Ja hei, kyllä mä tiedän Seija Simolan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin just laukkua ja nyssäköitäni purkaessani, että hupsista jäipäs mulla taas paljon puhtaita vaatteita ja käyttämättömiä kenkiä. Laukun painokin meni rimaa hipoen läpi seulan, ja kyllä sen kanssa saikin ährätä. Pienemmät avuliaat mieshenkilöt olivat tuupertua meikäläisen laukun alle, ai kamala sentään;) Varoitin aina, että "it's heavy", mutta eivät uskoneet;)
   Voi, miten ihana, että sä tiedät Seijan<3 Hän on niin upea:)

   Poista
 5. Spotifyi... Sopoti? Tai Tokivain? Hahah... tosi hyvä :) Eihän noissa oikeasti pysy kukaan perässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kuulin uuden sanan 'podcast', mutten kehdannut ilmaista tietämättömyyttäni keskustelukumppanilleni. Pitää varmaan googlata mikä se on... ;)

   Poista
 6. Olipa kiva ja 50e kosmeen, nooh täällä se olisi sushia. ihana kuva teistä, olet kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia<3 Mulla on se kosmetiikka, lähinnä ehkä meikit mihin mieluiten upotan ylimääräiset varat. Niistä hyvä mieli:)

   Poista
 7. Huh, aika hurjaa että joku ylipäätään onnistuu nykypäivänä elämään niin "sivussa" ettei edes _tiedä_ mikä on esim. Spotify. En itsekään ole mikään sovellushamsteri, mutta haluan kuitenkin pitää itseni ns. kartalla, etten täysin putoa kelkasta. Yhteiskunta kehityy etenkin sähköisillä osa-alueilla niin kovaa vauhtia, että mikäli ei yhtään valista itseään ko. rintamalla, saattaa tulevaisuus muodostua turhan ongelmalliseksi. Eli kannattaa tutkailla uusia juttuja vaikkeivat ne välttämättä alkuun niin "omilta" tuntuisikaan, siitä saattaa olla yllättävää(kin) hyötyä tulevaisuudessa. Peace! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna palautteesta:) Näen asiat niin, että ihmisillä on erilaisia kiinnostuksen kohteita, tarpeita, arvoja, mieltymyksiä, tapoja jne. En koe omalla kohdallani tärkeäksi omaksua kaikkea mitä tekninen kehitys tuo tullessaan, koska en koe sellaisia tuotoksia tarpeellisiksi, enkä kiinnostaviksi.

   Olisi mielenkiintoista tietää millä tavalla tulevaisuus saattaa muodostua "turhan ongelmalliseksi", jollei käytä (eikä tiedä) esim. Spotifyita? Tähän päivään mennessä eteeni ei ole tullut tilannetta, että siihen olisi tarvittu "Spotifyita". Sellaista ei osaa edes haluta, josta ei mitään tiedä. Onko jokaisen ihmisen tarpeen mennä kaikessa virran mukana? Peace:)

   Poista
 8. Kuten kirjoitin; _ESIM_ Spotify'a. Otin tämän esimerkiksi, koska se tuli omassa kirjoituksessasi esiin. Eli _esimerkiksi_, u know? Tällä _esimerkillä_ viittasin siis ylipäätään sähköisiin järjestelmiin & sovelluksiin, jotka, kuten jo kirjoitin, lisääntyvät jatkuvasti korvaten ns. manuaalisia edeltäjiään. Kuten varmasti kaikki (?) tietävät, suuri osa "ennenvanhaan" ns. manuaalisista palveluista on muuttunut sähköisiksi, ja monet toimivat juurikin sovellusten kautta. Tämä kehityssuunta tuskin on hidastumassa, eikä varmasti ainakaan kääntymässä, ja SIKSI näen järkeväksi opiskella näitä juttuja edes jossakin määrin, vaikkei aina välttämättä hirveästi kiinnostaisikaan. Ettei siitä tulevaisuudesta tulisi turhan ongelmallista pelkästään siksi, ettei ole _kiinnostanut_ opetella muuttuvia asioita. Tiedät varmasti vanhukset, jotka pääsääntöisesti ovat aivan pihalla nykymenosta, koska "minulla on aina ollut pankkikirja/minä mitään Internettiä tarvitse/höpöhöpöä tuollaiset kännykät" jne., listaa voisi jatkaa loputtomiin. Itse ainakaan en haluaisi päätyä samanlaiseksi pelkästään siksi ettei ole kiinnostanut opetella. Selitinkö nyt ymmärrettävästi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi olen pärjännyt vallan mainiosti ilman Spotifyita, joka on ilmeisesti jokin musiikinkuuntelusysteemi, koska en kuuntele musiikkia. Jos olet lukenut aiempia postauksiani, niin musiikin kuuntelemattomuuteni on varmaan tullut vastaan. En koe musiikkin kuuntelemista sellaiseksi "kansalaistaidoksi", jonka poisjääminen aiheuttaisi mitään ongelmia elämääni.
   Työelämässä olen ollut yli 35 vuotta ja olen nähnyt mitä kehitys tarkoittaa. Olen siis melko "vanhus" jo. Kaiken tarpeellisen olen omaksunut ja ne mitä en tarvitse, niistä en piittaa, vaikka kaikki muut niitä tarvitsisivat ja käyttäisivät. Elämässä on paljon tärkeämpiä asioita kuin "sovellukset" ja liki kaiken voi nykymaailmassa hankkia ostopalveluina ja työllistää siten muita ihmisiä. Live and let live:)

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!