torstai 18. toukokuuta 2017

The Ordinary - hyaluronic acid, niacinamide, matrixyl


Tilasin alkuvuoden aikana melko mojovan setin The Ordinaryn tuotteita, joista tähän mennessä olen kertonut tässä ja tässä. Retinolvoiteen kanssa olen tullut jo melko sinuiksi, mistä olen erittäin tyytyväinen. Testaan myös Advanced Retinolia jossain vaiheessa. Nyt on vuorossa hyaluronihappo, niacinamide ja Martixyl, jotka on seerumituotteita. Ne ovat hajusteettomia, alkoholittomia, silikoonittomia, eläinkokeettomia ja vegaaneille sopivia. Tuotteet on pakattu näppäriin lasisiin pipettipulloihin (30 ml).

Käytän the Ordinaryn tuotteita kaksittain eli sekä aamulla että illalla käytän kahta eri tuotetta. Tällä haavaa käytössä on aamuyhdistelmänä hyalyronihappo ja Matrixyl ja illalla retinolvoide ja hyalyronihappo. Retinolia käytän tosin vain joka toinen ilta, jolloin hyalyronihapon tilalla on Matrixyl eli sama kuin aamulla. The Ordinaryn suositus on käyttää paria  kolmea eri tuotetta samassa sessiossa. The Ordinaryn sivuilta löytyy ohjekaavio (Regimen Guide), jossa kerrotaan kattavasti eri aineiden käyttäytymisestä yksinään, keskenään ja milloin mitäkin on hyvä käyttää. On se tarkkaa!Hyaluronic Acid 2% + B5 (30 ml) eli hyalyronihapposeerumia olen the Ordinaryn tuotteista käyttänyt eniten. Tällä haavaa on jo toinen pullo menossa. Pidän tuotteen tuhdista, vesimäisestä koostumuksesta, joka muistuttaa ohutta geeliä. Seerumi imeytyy ihoon todella nopeasti ja tekee siloisen tunteen. Hyalyronihappo kosteuttaa kiitettävästi, mutta muutoin en ole huomannut mitään maailmoja mullistavia vaikutuksia. Aion kuitenkin käyttää hyaluronihappoa jatkossakin, mutta en välttämättä the Ordinaryn tuotetta.

Inci näyttää tällaiselta (the Ordinaryn sivuilta) ja ilahduttavasti vaikuttava aine löytyy heti listan alkupäästä.
Aqua (Water), Sodium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Panthenol, Ahnfeltia Concinna Extract, Glycerin, Pentylene Glycol, Propanediol, Polyacrylate Crosspolymer-6, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Citric Acid, Ethoxydiglycol, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Niacinamide 10% + Zinc 1% (30 ml)
Niacinamide (B-vitamiini) on minulle vähän vieraampi aine, mutta olin jo aiemmin lukenut jonkin verran sen suotuisista vaikutuksista ikääntyvälle iholle. Niacinamide tasoittaa ihon värisävyä ja juonteita, sekä tepsii myös laajentuneisiin ihohuokosiin. Sitä käytetään myös aknen hoitoon. The Ordinaryn tuote sisältää myös sinkkiä, joka yhdessä niacinamiden kanssa tasoittaa talin erittymistä. Näin annoin itseni ymmärtää.  Niacinamide on kuin hyaluronihapon toisinto. Se näyttää ja tuntuu ihan samanlaiselta. Hmm.

Inci-lista the Ordinaryn sivuilta:
Aqua (Water), Niacinamide, Pentylene Glycol, Zinc PCA, Tamarindus Indica Seed Gum, Xanthan Gum, Isoceteth-20, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Matrixyl 10% + HA (30 ml)
Matrixylistä en ollut aiemmin edes kuullut. Se on peptidi, joka yhdessä hyaluronihapon kanssa vähentää ryppyjä myös pintaa syvemmältä. Matrixyl (tuotemerkki) on pitkän tuotekehittelyn tulos ja siinä on kahdenlaista Matrixyl-ainesosaa yhdessä hyalyronihapon kanssa. Matrixylistä voi lukea täsmätietoa the Ordinaryn sivuilta, koska maallikkona en  pysty sen kummemmin analysoimaan tuotteiden kemiallisia vaikutusmekanismeja. Matrixyl tuntuu käyttäytyvän ihollani aivan samalla tavalla kuin niacinamide. Tuotteet ovat kuin kaksoset keskenään. Kaikki tuotteet yhteensä tekee siis kolmoset.

Inci-lista:
Aqua (Water), Glycerin, Butylene Glycol, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide-38, Sodium Hyaluronate, Hydroxypropyl Cyclodextrin, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polyacrylate Crosspolymer-6, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Carbomer, Polysorbate 20, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Hyalyronihappo, niacinamide ja Matrixyl näyttävät ja tuntuvat lähes identtisiltä keskenään. Voisi melkein luulla, että pulloissa on samaa ainetta. Ne myös käyttäytyvät hyvin samalla tavalla. Otan niitä pipettipullosta sormenpäihin muutaman tipan ja levitän kasvoille ja kaulalle. Aineet humahtavat iholle todella nopeasti, eikä niistä jää juuri  minkäänlaista jälkituntua, vaan tuntuu, että jotain tapahtuu, muttei oikein tiedä mitä.
 

Käsi sydämellä: minun täytyy kyllä sanoa, etten ole havainnut niacinamidella enkä Matrixylilla minkäänmoisia vaikutuksia tai saavutuksia nassussani. Ne kyllä "tuntuvat", mutta en huomaa niiden vaikuttaneen toistaiseksi mitenkään ratkaisevasti puoleen enkä toiseen (ainakaan silmämääräisesti) ikääntymisen merkkejä vastaan. Tosin en ole niitä kovin kauaa käyttänyt. Mietin kuitenkin vielä viitsinkö kaikkia nyt hamsteroimiani tuotteita enää uudestaan tilata, vaikka ne ovatkin mahdottoman edullisia. Kyllähän sitä toivoisi jotain aikaansaannoksiakin ilmaantuvan ja mielellään tietysti pysyviä, kun tuotteisiin kuitenkin panostaa paljon aikaa ja vaivaa. Sen sijaan hyaluronihapon olen jo aiemmin hyväksi ja tehokkaaksi kosteuttajaksi havainnut, niinpä aion jatkossakin käyttää hyaluronihappotuotteita. 

Hyaluronihappo maksoi 6,80 euroa, niacinamide 5,90 euroa ja Matrixyl 11,50 euroa.


Onko sinulla kokemuksia näistä the Ordinaryn tuotteista?

Edit. Olen jatkanut niacinamicen, matrixylin ja hyaluronihapon käyttöä, ja olen sittemmin alkanut huomata niiden hyvät vaikutukset paljon paremmin, varsinkin niacinamiden ja matrixylin. Kuten kommentoijatkin toteavat tehon huomaa vasta ajan kuluessa. Pitkäjänteisyys on yksin ihonhoidon kulmakiviä.

18 kommenttia:

 1. Mä olen käsittänyt, että peptidiyhdisteet ennaltaehkäisevät ikääntymisen merkkejä. Eli tavallaan sen tuloksen pitäisi vaikkapa 10 vuoden näkyä iholla napakampana olemuksena, verrattuna siihen kuin jos niitä ei olisi käyttänyt. Suosin itsekin peptidejä kaikin puolin ihonhoidossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elikäs pitäisi malttaa käyttää kauemmin? Niinpä, toivottavasti voin sitten 10 vuoden päästä jäädä eläkkeelle freessinä ja nuorekkaana pitkäjänteisen ja huolellisen valmistautumisen ansiosta :) Peptidi-tuotteissa tykkään eniten Mario Badescun peptidiseerumista, mutta vaikea sanoa mikä vaikuttaa mihinkin, ehkä ei tarvikaan, kun käyttää vaan:)

   Poista
 2. Mulla on vähän jäänyt The Ordinary testailut kesken, vaikka tosiaan retinolinkin kanssa pitäisi olla malttia, koska vaikutuksia saa ilmeisesti odotella kuukausia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retinol vaatii kyllä paneutumista. Ne alkuvaiheet kärvistelyt ihon kuivumisen kanssa oli ikäviä, mutta kyllä se siitä, kunhan vaan jatkaa käyttöä ja tarkkailee tilannetta:)

   Poista
 3. En ole kokeillut, mutta merkin hyaluronihappo löytyy ostoslistaltani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla vähän lähti mopo käsistä Ordinaryn kanssa, mutta haluan ottaa mittaa kaikista mahdollisista omaan tilanteeseeni sopivista tuotteista, jos vaikka löytyisi jokin loppuelämän rakkaustuote/-tuotteita ;) :D

   Poista
 4. Mulla on ollut myös muutamia tuotteita, joista kirjoittelen jossain kohtaa blogiin :) Mullakin on pääsääntöisesti ollut sellainen tuntuma tuotteista, että tuntuvat iholla kivalta, mutta erityisiä vaikutuksia en ole huomannut. Edullisiahan ne toki ovat, joten mielelläni käytän ja varsinkin kun vaikutukset huomaa yleensä vasta vuosien päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä viisautta, että sisäistää vaikutusten tulevan vuosien päästä, jolloin se on erityisen palkitsevaa. Ehkä odotan ja odotin itse välittömiä vaikutuksia, koska harmittaa, kun ei tällaisia tuotteita ollut markkinoilla silloin, kun olin nuori...siis hyvin kauan sitten;)

   Poista
 5. Mulla on näistä tuo Niacinamide ja tein alkuun sen virheen, että käytin sitä aamulla, koska niin sitä suositeltiin käytettävän The Ordinaryn mukaan pigmenttiongelmiin. Se ei toiminut meikin alla kovinkaan hyvin ja alkoikin rullaantumaan ikävästi. Mutta kun aloinkin käyttämään sitä iltaisin, niin huomasin aamuisin ihon näyttävän tasaisemmalta kuin aiemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aha, mä en ole huomannut niacinamiden aiheuttavan rullaantumista, vaikka käytän sitä aamuisin ja meikki tulee jossain vaiheessa siihen mukaan. Mun pitäisi varmaa kokeilla käyttää sitä kans vain iltaisin. Ehkä mulla on ollut väärä taktiikka;)

   Poista
 6. Mä haluaisin sen glykolihappo kasvoveden. Ihan ehdoton hankinta seuraavaksi, olen niin koukussa tuohon glykolihappoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Glykolihappoa en ole vielä itse kokeillut, mutta pitää sekin testata, jos siitä olisi hyötyä meitsillekin. Näyttää toimivan monella, kuten sulla:)

   Poista
 7. Mun pitäisi ihan ajan kanssa paneutua merkin sivuihin, nyt olen vähän vältellyt sitä kun on ollut aika kiireinen kevät :D Mutta jossain vaiheessa täytyy jotain hankkia ko. merkiltä! Luulen, että hankin jonkun retinolituotteen, jonkun glykolihappotuotteen ja kenties ruusunmarjaöljyn. Siis sellaisia, mistä on muiden firmojen tuotteista jo hyviä kokemuksia :D Ja nyt Jusun kommentin jälkeen täytyykin äkkiä miettiä myös lisää peptidejä ihonhoitorutiineihin ^_^ Kiva kuulla, että retinoli on alkanut toimimaan paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin testata jos vaikka löytyisi jokin itselle täydellinen "hittituote" :D Aion itse ainakin käydä kaikki "ikäihmisen" tuotteet läpi:) Juu, peptidejä kannattaa kokeilla, ehdottomasti!

   Poista
 8. Hello there, just became alert to your blog
  through Google, and found that it is truly informative.

  I am going to watch out for brussels. I'll appreciate if you continue this in future.
  Lots of people will be benefited from your writing.
  Cheers!

  VastaaPoista
 9. It's actually a nice and helpful piece of info. I am satisfied that you
  shared this useful information with us. Please keep us informed like this.
  Thank you for sharing.

  VastaaPoista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!