maanantai 8. toukokuuta 2017

Anaïs Anaïs - nostalgiatuoksu

Minähän en ole sitten yhtään hajuvesi-ihminen. En ole koskaan erityisemmin panostanut hajuvesiin, en ainakaan rahallisesti. Tylsä minäni on sitä mieltä, että tuoksu on vain tuoksu, ei sen kummempaa. En raaskisi ikinä maksaa hajuvedestä esimerkiksi 100 euroa, enkä edes 50 euroa. Ei kuuna päivänä. Hyvä tuoksu on tietysti toivottava asia verrattuna pahaa hajuun tai lemuun. Sehän on selvä.

Cacharel Eau de Toilette Anaïs Anaïs on minulle nostalginen tuoksu. Se tuli markkinoille vuonna 1978 ja pitää edelleenkin pintansa. 1970-luvun loppu oli minulle nuoruuden ja aikuisuuden taitekohta. Anaïs Anaïsiin tutustuin vanhemman sisareni kautta. Hän oli opiskeluaikoinaan kesätöissä tukholmalaisessa sairaalassa. Ruotsista hän toi usein  myös vähän hintavampaa kosmetiikkaa, johon muuten ei missään nimessä olisi ollut rahkeita.  Myös Lancôme oli yksi merkeistä, joihin noihin aikoihin tutustuin. Sain kuitenkin merkin tuotteista (sekä ihonhoitotuotteista että meikeistä) aina jonkin kivuliaan allergisen reaktion, mikä oli aikamoinen tyrmäysisku. Kyllä harmitti niin perusteellisesti. Sen koomin en ole Lancômeen koskenut, mutta se on sitten aivan toisen messun aihe.
Sisareni osti kerran myös Anaïs Anaïs Eau de Toiletten, mihin ihastuin täysillä. Elimme lapsuudenkodissamme likipitäen kaikki tavarat jakaen, niin tietysti käytin myös sisareni ostamaa Anaïs Anaïsia, vaikka teknisesti se olikin hänen.

Olen legendaarisen huono kuvailemaan mitään tuoksuja, enkä takuulla osaa erottaa tuoksun vaiheita tai mitä ne sitten ovatkaan (alku, sydän, loppu ja oliko vielä joku latvakin?). Niinpä kaivoin jostain  luonnehdinnan Anaïs Anaïs'n tuoksumaailmasta. Anaïs Anaïs on klassinen kukkaistuoksu, jossa on jasmiinia, appelsiininkukkaa, gardeniaa, kieloa, iiristä ja setripuuta. Myös kielon tuoksun yhdistän lapsuuteeni; mummuni käytti usein kielontuoksuista hajuvettä. Lisäksi keräsimme kieloja mummun kesämökin lähimetsästä, ja teimme niistä ja niittyleinikeistä kukkakimppuja.Nostalgian kaipuu ja paluu nuoruuden tuoksusuosikkiin sai minut ostamaan Anaïs Anaïs Eau de Toiletten Emotionista, jossa se maksoi  hieman alle 30 euroa. Pullo on viehättävän näköinen ja siinä on  vanhan ajan henkeä. Sen innoittamana on mukava fiilistellä ja muistella joitakin hyviä asioita lapsuudestani ja nuoruudestani.  Anaïs Anaïs on mitä mainioin kevät- ja kesätuoksu!Olen työreissussa maailman äärissä tästä eteenpäin puolitoista viikkoa. Postaukset tulevat sinä aikana ajastuksella.
Yritän vastata mahdollisiin kommentteihin, mikäli pystyn ja tietoliikenneyhteydet toimivat. 
Palaan blogin pariin viimeistään kotimaan kamaralle palattuani. Voikaa hyvin!

6 kommenttia:

 1. Anaïs Anaïs (tuurilla sain nuo pisteet iin päälle!:O) on minulle itseasiassa melko vieras tuoksu, vaikka suuren osan klassikoista olen ainakin kerran nuuhkinut läpi. Jos oikein muistan, äitini kertoo käyttäneensä tuoksua kun odotti minua. Pahoinvointi alkuraskauden aikana synnytti inhon tuoksua kohtaan. Ehkä senkin takia olen vältellyt tuoksua, mikä on kyllä erikoisen kummallinen syy. :D

  Itsehän voin hyvinkin maksaa tuoksusta sen 80 euroa. En toki kovin usein, mutta sitten kun on rahaa ja "tarve" iskee, ei silmäkään rävähdä. Olen toki ollut siitä onnekkaassa asemassa viime vuosina, että kun se tarve on tullut, on käytössä ollut jokin lahjakortti tai alekuponki. Ajattelin pyytää itselleni valmistujaislahjaksi (sitten kun joskus valmistun) jonkun oikeasti kalliin tuoksun. Tuoksut vaan on parhaita.

  Kivaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Fanni:)
   Hih, alkuraskauden aikana voi moni tuoksu etoa, vaikka olisi muutoin miellyttävä, miksei sitten AnaisAnais:) :D
   Mulla taas hajuvedet on siellä häntäpäässä omaa hankintalistaa, mutta useinhan niitä saa lahjaksi, joten harvemmin ostan itse.
   Kivaa viikkoa:)

   Poista
 2. Mulle tulee tästä tuoksusta mun serkku ysärillä mieleen, kylpi aina tässä tuoksussa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin taisi kylpeä tässä 80-luvulla, ja nyt kylpysessiot uusiksi:)

   Poista
 3. Anais anais on ihana!<3 Rakastan kielon tuoksua, mulla on tästä ollut sellainen tosi hieno, kukan vartta imitoiva pullo. Korkkina on kukan nuppu ^_^ En tiedä, onko se enää lapsuudenkodissani tallessa. Täytyy ens kerralla napata mukaan, jos se vielä siellä on :D Muistaakseni siitä taisi mennä se sumutin rikki :( Mutta sain sen aikoinaan mummultani ja papaltani joululahjaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin rakastan kielon tuoksua. Mulle se on nostalginen klassikkotuoksu, eikä haittaa yhtään vaikka se mielletään vähän mummomaiseksi. Sehän on vaan plussaa;)

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!