maanantai 6. maaliskuuta 2017

Blogger Recognition Award

Jippii! Blogger Recognition Award blogilleni! Ilon päivä!

Mennään suoraan asiaan!


1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen

Olen todella otettu ja iloisesti yllättynyt, että Smoky Eye Candy -blogin Sanna (postaus)  antoi tunnustusta Blogger Recognition Award'in muodossa blogilleni. Oma bloginihan on hyvin kotikutoinen ja kaikin puolin vaatimaton ja erityisesti ulkoisesti. On hienoa saada tunnustusta monen paljon tasokkaamman blogin joukossa. On upeaa saada olla mukana niin mahtavassa porukassa.


2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen

Aloitin bloggaamisen viime kesänä (2016), joten bloggaamistani ei ole kestänyt vielä edes vuottakaan. Aloin seurata kosmetiikkablogeja vasta muutama vuosi sitten samoihin aikoihin, kun sain herätyksen kosmetiikkaan ylipäätään. Kosmetiikkaa olen käyttänyt koko ikäni, mutta intohimo siitä tosiaankin tuli vasta joitakin vuosia sitten. 


Välivarastossa matkalla Malmiin.
Huom. ihmesieni! Disclaimer: do not use on your face!


Syventääkseni harrastustani päätin ryhtyä itsekin pitämään blogia, mikä alkuun tuntui aika suureelliselta. Pelkäsin vähän miten "menestyn" eli lukeekohan blogiani kukaan ja kiinnostaako juttuni ketään. Yllättävän hyvin on kuitenkin lähtenyt liikkeelle, mistä olen kiitollinen myös bloggaajakollegoilleni, koska vastaanotto on ollut todella hyvä. Keskinäinen kannustaminen on hieno asia.


3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille

Minusta tärkeintä on olla oma itsensä, kuten moni muukin bloggaaja on kehottanut. En itse osaakaan olla muuta kuin itseni. Näillä ikävuosilla on oppinut ainakin sen, ettei tarvitse olla yhtään enempää tai vähempää kuin mitä on. Aitous ja luontevuus on tärkeää muutenkin. Joskus aiemmin yritin olla "niin kuin muut", mutta siitä ei hyvää seurannut. Ihminen ei voi kovin pitkään toimia omaa luonnettaan vastaan, vaan siitä saa helposti sielulleen vamman.

Kirjoitan juuri niistä aiheista, jotka ovat lähellä sydäntäni eli edullinen kosmetiikka ja ikääntyvän naisen ihonhoito.  Kirjoitustyylini on ukkelini sanoin "kansanomainen" eli kirjoitan aika puhekielenomaisesti kuitenkin kieliopillisesti (kuta kuinkin) hyvää suomea. Yritän parhaan kykyni ja taitoni mukaan kirjoittaa myös huumoria viljellen. Itseironia on myös tärkeää, koska yritän olla ottamatta bloggaamistakaan turhan ryppyotsaisesti, koska hauskaahan tämän pitää olla. Ja onkin.

Blogin ulkoasu ei ole ominta aluettani. Bloggaamisen aloittaminen on vaatinut paljolti opettelua teknisen toteutuksen kanssa, koska tietotekniikka ei ole minun ihan ykkösvahvuusaluettani. Olen aika hitaasti lämpeävä, joten toivon mukaan saan luotua vähän paremman ja itselleni luontuvan ulkoasun lähitulevaisuudessa. 


Ihan ite mestarikuvaaja sihtaamassa pikkuräpsyllään. Räps räps!*


Ulkoasuun kannattaa siis satsata, koska sillä blogia pitkälti "myydään". Itselleni teksti on aina ollut tärkeämpi kuin kuvat, mutta olen sittemmin havahtunut siihen, että kuvat ovat nykymaailmassa todella tärkeitä. Ihminen katselee mieluiten kuvia kuin lukee pitkiä tekstejä, vaikka teksti olisi kuinka briljantti.

4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi

Minut nimesi Smoky Eye Candyn Sanna. Olen vieläkin aivan häkellyksissä iloisesta yllätyksestä. Sannan blogia luen aina suurella mielenkiinnolla. Hän kirjoittaa luontevasti ja asiantuntevasti. Sannan ostospostauksia (matkaostokset) luen silmät kiiluen. Meikkikuvat ovat upeita ja mm. Halloween -postaus aivan mielettömän upea. Ihailen heitä,  jotka rohkenevat näyttää kasvonsa blogisssaan meikkikuvien tms. muodossa. Itselläni ei siihen ainakaan vielä ole ollut rohkeutta. Minä, kun olen niin vanhakin jo!


5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi 

Annan tunnustukseni seuraaville erinomaisille blogeille, joita luen aina innoissani ja uutta oppien:
Tuubitoleranssi
Purkit ja purnukat
Dzinnin ajatuksia
Funky and Fifty
MaittaLy
High & Light
Ine goes cosmetics
Kivipuuteri
Keyword Love
In this Light

Maijan Kivipuuteri, Jonnan Keyword Love ja Salkan In this Light saivat myös Sannan Blogger Recognition Awards -tunnustuksen, mutta halusin nostaa heidätkin omaan tunnustuspalkinnon saajien kunniakkaaseen joukkoon, koska ko. blogipostaukset ovat todella kiinnostavia ja taidolla luotuja.Miten niin ehkä...? **

* Kuva otettu noin kolme vuotta sitten. Tukkakuosini oli hieman erilainen silloin.
** Tällainen vaatekauppa löytyi Tokiosta, jossa kävin muutama vuosi sitten.

17 kommenttia:

 1. Voi kiitos Sari tunnustuksesta 😍 Mä olen niin iloinen, että löysin sun blogin. Tykkään sun ironiasta, ja ihonhoitoasioiden anti-age -näkökulma kiinnostaa. Tänne tulen aina hyvillä fiiliksellä, enkä halua jättää yhtäkään postausta lukematta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito, Salka, ihan samat fiilikset täällä:) Sinun blogissasi on aina seikkaperäiset ja asiantuntevat tuotearvioinnit, että niitä on ilo lukea ja niistä saa selkeän käsityksen tuotteista ja miten ne mahdollisesti sopivat itselle. Muutoinkin hyvin kirjoitetut jutut ja tyylikkäät kuvat<3 Luen aina ahmien kaikki postauksesi:)

   Poista
 2. Kiitos Sari myös siitä, että olet minun blogiin kommentoinut heti alusta lähtien! :) minä muistan kommentoida liian harvoin, mutta yritän siinä parantua. Jokaisen sinun postauksesi kuitenkin luen alusta loppuun!
  Blogin pitäminen on ihanaa, ainakin minulle sellaista paljonkaivattua "omaa aikaa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Idsu, samoin sinulle:) Kommentoin mielelläni blogeihin, koska kosmetiikasta on hauska kirjoittaa ja nautin myös muiden tekstien lukemisesta ja kommentoimisesta. Sinulla on erittäin sisältörikas ja hyvin kirjoitettu blogi, jota luen mielelläni nyt ja jatkossa:)
   Blogin pitäminen on minulle henkireikä ja rakas harrastus:)

   Poista
 3. Kiitos ja onnittelut ansaitusta tunnustuksesta! Aitous on se paras juttu mitä bloggaaja voi tehdä. Ihastelen esimerkiksi meikkibloggaajien hienoja taiteluja kasvoilla, mutta itse kun en ole hyvä meikkaaja, niin pysyn lähinnä ihonhoitoon perehtymisessä :)

  VastaaPoista
 4. Kommenttini oli vähän huonosti muotoiltu, mutta tarkoitin aitoudella sitä että keskittyy siihen mikä tuntuu itsestä omimmalta jutulta. Ja toki itsekin teen meikkijuttuja, vaikken niin paljon ja samalla taidolla kuin jotkut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsin pointin:) Minustakin on parempi tehdä sitä, mikä tuntuu itsestä omimmalta, eikä väkisin väännä jotain mitä ei ehkä hallitse yhtä hyvin. Aitouden kyllä huomaa lukijakin helposti ja varmasti arvostaa sitä:) Minäkin ihailen meikkikuvia todella paljon<3

   Poista
 5. Kiitokset Sari, tunnustus on otettu ilolla vastaan :)

  VastaaPoista
 6. Kosmetiikasta bloggaavat ovat kyllä ihan oma lajinta, meillä on aina ollut tiivis yhteisö, johtuen varmaan siitä, että aihe on sellainen mistä riittää keskuteltavaa. Yhteisöllisyyttä varmasti lisää se, että kosmetiikkablogit eivät nyt vaan lukijamääriltään muutamia poikkeuksia lukuunottamatta ole isojen lifestyleblogien tasolla, joten ryhmittäytyminen on se juttu, millä saadaan äänemme kuuluville. Itsestä on ainakin hauska huomata, kun uusi kosmeblogi putkahtaa, kivointa on se, että ihminen käy kommentoimassa, koska muuten en varmaan tännekään alunperin olisi koskaan löytänyt. :)

  Kiitos tunnustuksesta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen iloinnut kosmetiikkabloggaajien yhteisöllisyydestä ja keskinäisestä kannustamisesta:) Se on todella hieno asia. Itse tykkään kommentoida, koska se on yksi tapa luoda hyvää henkeä, oppia uutta ja tutustua ainakin virtuaalisesti toisiin bloggaajiin. Sinä, jos kuka olet kannustava muita kohtaan, koska taidat olla eniten kommentoiva. Se on upea juttu. Kiitos<3

   Poista
 7. <3 Vaikka siinä mun omassa postauksessa painotin kuvien tärkeyttä, niin sun blogista huomaa, ettei se ole kuitenkaan se tärkein juttu. Äläkä ota tuota loukkauksena! Sun blogi on mahtava! Tarkoitan sitä, että loppujen lopuksi tekstillä on enemmän painoarvoa. Tykkään sun tyylistä kirjoittaa, sun huumorista ja mielenkiintoisista aiheista. :)

  Alussa mua ahdisti meikkikuvien laittaminen blogiin, koska niitä tuli verrattua 25-vuotiaiden ammattimeikkaaja-bloggaajien meikkikuviin. Arvaapa tunsinko itseni vanhaksi haahkaksi, joka ei osaa meikata. :D Päätin olla vertailematta ja antaa vaan mennä. Musta on kivaa katsella ammattimeikkaajien meikkejä, mutta myös ihan tavallisten pulliaisten aikaansaannoksia. Ehkä sunkin blogissa tullaan jossain vaiheessa näkemään meikkikuvia...? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, en minä todellakaan loukkaantunut mistään<3 Oma havaintoni on myös se, että kuvat ovat erittäin olennainen osa blogipostausta, ja samaa olen lukenut monista blogioppaistakin. Sen olen nyt sisäistänyt ajan myötä, mikä on tietysti vain hyvä asia. Eniten itseäni haittaa se, että olen teknisesti aika tumpula, mutta ehkä pikkuhilja tumpulointi alkaa vähetä, let's hope so, ainaskin:)

   Kiitos ystävällisistä sanoistasi:) Meikkikuvasi ovat hienoja ja hyvällä värisilmällä tehtyjä. Ihailen tosiaankin sitä, että nk. tavalliset pulliaisetkin laittavat meikkikuviaan esille. Monesti ne ovat paljon parempiakin kuin jonkun gurun aikaansaannokset:) Omiani en ehkä ihan lähitulevaisuudessa taida kehdata esitellä;)

   Poista
 8. Oi kun sinulla on jumalaiset hiukset. <3 Kansanomainen on juuri hyvä, liian vaikea teksti menee itsellä yli hilseen. <3 Sama muuten täällä, kosmetiikkaan heräsi intohimo muutamia vuosia sitten, aina mietin onko se ollut ikäkriisiä. :)

  Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia<3 Hiukseni ovat nykyisin paljon lyhyemmät. Tuo pitkä tukka minulla oli noin parikymmentä vuotta, kunnes pätkäisin sen kolmisen vuotta sitten. Aikansa kutakin;)
   Sama juttu vähän ikäkriisin kanssa; välillä tuntuu, että melkein kaiken voisi laittaa sen piikkiin, mutta toisaalta ihan luonnollista elämän kehityskulkua, enkä vaihtaisi tätä kosmetiikkarakkautta mihinkään. On se niin mieltä virkistävää ja antoisaa:)
   Upeata viikkoa:)

   Poista
 9. Hei kiitos paljon! Oon todella otettu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä<3 Olet yksi mun lempparibloggaajista:) Olin itse kans todella otettu, kun minut huomioitiin:) Ihmeellistä!

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!