torstai 22. joulukuuta 2016

Jouluhaastetta kehiin!

Smoky Eye Candyn Sannalta kopsattu jouluhaaste. Haasteet on ihania. Pakko tehdä tämäkin.

1. Parasta joulussa?
Vapaa-aika. Voi vaan olla, katsella leffoja, töllöttää YouTubesta meikkausvideoita, nukkua tursottaa ja syödä koko ajan jotain hyvää. Mutta, siis... noinhan minä teen muutenkin... Uups.

2. Joulumusiikkisi?
En kuuntele musiikkia. Lapsuudessa suosikkijoulumusiikkini oli se joululaulu, jossa lauletaan "hiiri se kissalle takkia ompeli...". Se oli sitten hassunhauska laulu. Aina jaksoi kikatuttaa.

3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia?
Frank Capran 'Ihmeellinen on elämä' (It's a Wonderful Life) on must-joululeffa. Kyyneleet valuvat vuolaana pitkin poskia aina loppua kohden ja varsinkin Zuzu's Petals -kohdassa ihan sattuneesta syystä.

4. Jouluherkkusi?
Lanttulaatikko. Punajuuret. Muutama vuosi sitten, kun elin sinkkuna hetken aikaa, olin yhden joulun aivan ypöyksin omasta tahdosta. Sinä jouluna en ostanut mitään muuta ruokaa kuin ison purkin punajuuria. Aaah. Siitähän sitten tulikin aikamoinen "punajuurikrapula", mutta kun siitä selvisin, niin heti uutta purkkia kitusiin niin kuin pätevän holistin toimenkuvaan kuuluukin.

5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla?
Lanttulaatikkoa. Ei tule joulu ilman räätikkälooraa.Joulupossu vohvelilla. Maistuisko?
6. Koska joulukoristeet pääsevät kotiasi koristamaan?
Ukkeli hoitaa meillä koristeluhommelit ja marraskuun loppupuolella hän ne aloittaa. Meitsi hoitaa käskyttämisen eli ohjeistamisen.

7. Joulu kotona vai jossain muualla?
Jossain muualla nykyään. Viime joulu hotellissa, tänä jouluna risteilyllä. En halua kotijoulua.

8. Itse tehdyt lahjat, kaupasta ostetut vai molemmat?
Nykyisin ehdottomasti kaupasta ostetut.  Olen niin ronkeli, että minulle kelpaa vain kaupan jutut, mielellään kosmetiikkaa tai lahjakortti, jolla voin ostaa kosmetiikkaa. En tosin odota saavani lahjoja ollenkaan. Ehkä ukkelilta jotain.

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan?
Ukkeli laittaa valoja pihaan ja joka ikkunaan ja vähän joka puolelle huushollia. En kestäisi talven pimeyttä muuten. Jouluvaloja pitää olla ja paljon.

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla?
Kahdestaan ukkelin kanssa. Lapsiani näen joulun aikaan, mutta en joulunpyhinä. Haluan jouluna ehdottomasti valmiiseen pöytään. En kokkaa muutenkaan, joten en halua senkään vuoksi kutsua ketään kotiini, enkä muutamasta muustakaan syystä. Jos joutuisin kutsumaan jonkun porukan meille, pitäisi hommata catering paikalle.

11. Onko sinulla joku joululahjatoive?
World Peace.

Äiti-ihmisen aarreaitasta.

12. Paras saamasi joululahja?
Lapsena varmaan joku nukke. Myöhemmin ehdottomasti jotkin lasten koulussa tekemät käsityöjutut. Nehän sykähdyttävät vieläkin.

13. Kamalin saamasi joululahja?
Lapsena ne pehmeät paketit.  Mieletön pettymys. Jotkut villasukat, voi yäk. Aikuisiältä en muista mitään kamalaa. Villasukat kelpaisivat nyt mainiosti muutenkin. Niin se muuttuu maailma, Eskoseni.

14. Kuvaile unelmien joulusi.
Kaukomatka jonnekin huitsin nevadaan. Toteutamme sen ehkä ensi jouluna. Perinteiset kotijoulut eivät kiinnosta pätkän vertaa. Haluan tehdä uusia ja ennen kokemattomia juttuja mahdollisimman paljon loppuelämäni ajan ja joulukin on otollista aikaa uusille elämyksille.

Lähtiskö huitsin tahitille vai huitsin honoluluun
rämpyttään ukulelea?


15. Mikä on ärsyttävin joululaulu?
En kuuntele musiikkia, mutta lapsuudessa 'Jouluyö, juhlayö' oli laahaavuutensa vuoksi inhokkilistan ykköspallilla.

16. Oletko jo tehnyt pikkujouluvalmisteluja tälle vuodelle? Millaisia?
En yhtikäs mitään. En vietä pikkujouluja ollenkaan.

17. Paras joulujuoma?
Glögi. Sitä juon jo ennen joulua tonkkakaupalla, ilman alkoholia. Höysteenä tietysti runsaasti manteleita ja rusinoita. Noin kourallinen kumpaakin. Kerralla.

18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan?
Tekokuusi. Ei puhettakaan mistään havunneulasista. Ei kuuna kullan valkiana.

19. Käykö teillä joulupukki?
Ei käy.

20. Paras joulumuistosi lapsuudesta?
Ei ole sellaista. Muistot lapsuudesta ovat muutenkin enimmäkseen ikäviä.

21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa?
Sekä että. Hotellissa ja laivalla tietysti pyrimme olemaan  ihmisten ilmoilla vähän paremmissa vermeissä, mutta sitten omassa tilassa jossain tarpeeksi väljissä, ettei vatsasta kiristä ja samoin tietysti  kotona.

22. Peruna-, porkkana-, bataatti- vai lanttulaatikko?
Lanttulaatikko.

23. Paras joulusuklaa?
Fazerin iso konvehtiloota ja ne kaikki yksilöt siinä.

24. Joulutortut vai piparit?
Piparit. Minähän en mitään rasvapaukeroita (joulutortut) syö, vaikka peilikuva antaisi olettaa ihan toisin.  Pipareita syön tonnin. No, siinähän se, peilikuvan selitys. Annas Pepparkakorit ovat lemppareitani. Ne ovat kivan ohuita ja sulavat suussa ihanasti. Suu täynnä sulaa makeaa piparimassaa. Voiko autuaampaa olotilaa olla?


Karhu kuuntelee tarkkaan lumet niskassa
mitä tontut höpöttää,
mutta ne taitavatkin olla tuppisuina.


Ihanaa Joulumieltä Kaikille!

10 kommenttia:

 1. Ihanaa ja omannäköistä joulua sinulle ja ukkelille ^_^ Meillä on miehen kanssa alusta asti ollut selkeänä, että vuorotellaan joulut vanhempien kanssa. En tiedä, osaisinko mennä jouluna matkalle, jotenkin se perhejoulu on iskostunut niin sieluuni. Mulla ja miehellä on lämpimiä lapsuusmuistoja, ehkä sen takia sellaista perhejoulua sitten mielellään vaaliikin. Ikävä kuulla, jos lapsuutesi ei ole ollut kovin kiva :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Salka, samoin teille mitä ihaninta ja sydänlämpöisintä joulua<3

   Minua ahdistaa kaikki normiperinteet, niinpä en vietä esim. joulua, enkä muitakaan juhlapäiviä niin kuin yleensä on tapana. Perhejoulu ovat monelle se ainoa oikea joulu, minulle taas kauhistus.

   Tiedän, että monilla on etupäässä valoisia muistoja lapsuuden jouluista. Minulla ei sellaisia juurikaan ole. Minulla on ollut vastoinkäymisten ja monien rankkojen vaiheiden sävyttämä elämänkaari (niin kuin varmaan monella muullakin); ei ole aina mennyt ihan putkeen ja monet asiat kumpuavat, ikävä kyllä, elämän alkutaipaleelta. Menneet on menneitä, enimmäkseen, nyt elän ehkä elämäni parasta aikaa. Hyvä, että se tuli edes nyt, kun en ole ihan vielä ikäloppu;)

   Poista
 2. Jee, joku muukin rakastaa lanttulaatikkoa, tän asian kanssa on aina vähemmistössä. :D Oli muutenkin paljon samaa, tosiaan joulu kahdestaan miehen kanssa, toi on kanssa haave, että haluaisin olla joskus joulun Karibialla, miehen töiden vuoksi se ei ole mahdollista, toki se on myös kallis paukku, koska siellä on high season silloin ja hinnat sen mukaiset, kesällä pääsee melkein puolet halvemmalla... Jouluyö ja juhlayö ei ollut mikään omakaan ykkössuosikki, mutta Kulkuset silti oli vielä enemmän inhokki. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jonna! Mikäköhän siinä lanttulaatikossa tökkii niin monella ihmisellä? Musta siinä on kerta kaikkiaan ainutlaatuinen ja todella herkullinen maku. Parasta joulussa on olla rauhassa, vapaasti vaan olla ja laiskotella hyvillä mielin. Mulle se on kesäloman talvinen vastine. Vapaus. Olen suunnitellut/miettinyt kaukomatkaa joulun tienoilla varmaan iäisyyden, mutta kustannustekijät ovat toistaiseksi estäneet toteuttamisen. Joku valoisa paikka sen pitää olla, ehdottomasti:D Kulkuset on mulla inhokkilistan Top5:ssa, mutta toi Jouluyö, juhlayö menee heittämällä kärkeen;)

   Poista
 3. Ihmeellinen elämä ja voi äiti ihmisen aarreaitta, tuhat sydäntä. <3 Tunnelmallista joulua teidän perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia<3 Ihanaa joulua koko teidän poppoolle<3

   Poista
 4. Uih, mun täytyy tämä haaste kopsia sulta ^_^ Mukavaa Joulua sinulle <3

  VastaaPoista
 5. Uih, mun pitää kopsia tämä sulta ^_^ Oikein hyvää joulua sulle <3 (netti pätkii ja saatta olla, että edellinenkin kommentti tuli? :D)

  VastaaPoista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!