torstai 17. marraskuuta 2016

Burt's Bees Intense Hydration Night Cream - vähän erilainen yömyssy

Halusin kokeilla jotain tottumuksistani poikkeavaa yövoidetta. Burt's Bees on minulle aika vieras kosmetiikkamerkki. Muistan etäisesti jonkun huulirasvan  joskus käyttäneeni. En ole kuitenkaan aivan varma asiasta. Eikä hataran muistikuvani vuoksi ole mitään hajuakaan tykkäsinkö siitä oletetusta huulirasvasta vai en. Todennäköisesti kokemus ei ollut ainakaan huonoimmasta päästä, koska norsun muistin omaavana olisi huono kokemus syöpynyt aivolumpiooni pysyvästi.

Pakkauskuosi on raikas ja pirtsakka.

Olen testaillut Burt's Bees'in Intense Hydration Night Creamiä  joitakin viikkoja. Niinpä pläjäytän painavan sanani nyt. Voide on vitivalkoista ja suhteellisen paksua ja tiivistä, sellaista semisti jankkimaista. Kuten purkin kyljessä lukee voide sisältää myskisalviaa (clary sage). En tunne yrttejä sitten laisinkaan,  niinpä jätän valistustehtävän asioista paremmin perillä olevien tahojen kontolle, enkä ryhdy edes arvuuttelemaan kyseisen yrtin ominaisuuksia ihonhoidossa. Varmaan myskisalviassa on jokin pointti, kun sitä voiteeseen on laitettu. Ja arvaapa mitä? Voiteen luvataan häivyttävän ikääntymisen merkkejä. Sepä sattuikin sopivasti.

Voidekökäle ja melko vanhan naisen käsivarsi.
Voide ei tuoksu juuri miltään, mutta jos työntää nenänsä ihan kiinni purkin reunaan, tuntee vienon vahamaisen tuoksun. Tuoksu ei tunnu yhtään kosmetiikkatuotemaiselta, eikä kyllä yrttiseltäkään.   Vaikken ole hirveästi tuoksujen perään, itse asiassa hajuaistini* on melko huono, niin olisihan se ihan toivottavaa, että voiteessa olisi hieman sulokasta tuoksua tai edes jotain sinnepäin. Mutta nietu.

Voiteen levittäminen kasvoille vaatii tavallista enemmän vaivaamista ja veivaamista. Uutterasta työstämisestä huolimatta iholle jää olla öllöttämään  eloton valkoinen vaippa. Todella friikki tuntemus. Ehkä ainesosissa on jotain sellaista, mikä saa aikaan pysähtyneisyyden tuntemuksen. Laitan yövoiteen päälle kasvoöljyä, jolla saan normaalimman olotilan.

Tuosta voipi tihrustaa mitä purkki on syönyt.

Burt's Bees'in yövoide ei kuitenkaan kummallisesta käyttäytymisestään huolimatta  ole tehnyt iholleni mitään huonoa, päinvastoin ihan moiteettomastihan tuo on asiansa hoitanut tai sanotaanko näin: ei paha. Voide onkin salakavalasti parempi, mitä antaa ymmärtää. Aika epeli.

Tilasin voiteen Eleven.fi -verkkokaupasta, jossa se maksoi 20,70 euroa.

Onko Burt's Bees sinulle tuttu?

*Tapahtui eräänä iltapäivänä:
Ukkeli: onpa hyvän hajuista se sun voide
Akkeli: ai, mikä voide?
Ukkeli: no, se yksi jota laitoit aamulla
Akkeli: mitä hittiä? Eihän se ole tuoksunut koko aikana miltään 
Ukkeli: kyllä, ihan selvästi. Kyllä minä haistan
Akkeli: siis, se mitä laitoin aamulla?
Ukkeli: se juuri, tosi hyvä haju, käytä sitä
Akkeli: ??? [HooMoilasena]
(haju = tuoksu. Voi sitä ukkelia)

4 kommenttia:

 1. Mä olen juuri testaillut Burtin tuotteita, kuinkas sattuikaan :D Hyviäkin löytöjä tuli tehtyä. Katsoin, että tämän voiteen incissä on aika paljon erilaisia voita ja megapaksu risiiniöljykin siellä komeilee. En yhtään ihmettele jos tätä saa vaivata iholle tovin :D

  VastaaPoista
 2. Tiesin, että sun laajaan tietämykseen ainesosista voi aina luottaa:) Arvelinkin, että jotain ihan spessua paksuntamisainetta tossa yövoiteessa on pakko olla, kun en ole samanmoiseen ennen törmännyt;)
  Sulta on varmaan tulossa postausta Burt's Beesin tuotteista laajemminkin? Kiva, tulee sitten tämäkin BB tutummaksi.

  VastaaPoista
 3. Tuollaiset, valkeana vaippana levittyvät voiteet ovat muuten friikkejä! Mulle on käynyt muutamien vartalovoiteiden kanssa niin, että olen joutunut voidetta työstämään ja työstämään, lopulta se on sitten vaan ihoon humahtanut. Mutta töitä on kyllä saanut tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Jep, sama juttu mullakin joidenkin vartalovoiteiden kanssa. En tykkää, jos voiteen levittely vaatii liikaa ponnisteluja. Kyllähän sen pitää asettua paikoilleen ilman, että pitää hiki päässä huhkia;)

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!