maanantai 19. syyskuuta 2016

Natura Siberica kasvonaamio


Ostin Natura Siberican Nourishing Facial Maskin (75 ml) taannoisella Tallinnan matkallani. Natura Siberica on venäläinen luonnonkosmetiikkamerkki. En ole ennestään käyttänyt mitään Natura Siberican tuotetta, mutta olen lukenut tuotteista hyviä arvioita, joten pakkohan oli jotain kokeilla. Tuotteiden hinnatkaan eivät päätä huimaa, ei ainakaan Tallinnan Rimissä, josta naamion ostin. Naamio maksoi noin kuusi euroa, mikä on todella vähän laatuun ja tuubin kokoon nähden.


Naamio on tarkoitettu normaalille ja  kuivalle iholle. Naamio ei sisällä parabeeneja, silikoonia, eikä mineraaliöljyjä muutaman tutumman "pahiksen" mainitakseni. Pahiksistahan voi olla montaa mieltä. Itse en karta esimerkiksi parabeeneja, mutta mineraaliöljyjä sen sijaan kyllä.

Inci-lista on pitkä
kuin nälkävuosi.

Ainesosat ovat 99 %:sti (!) luonnonantimia ja etupäässä siperialaisia yrttejä.  Calendula Marigold (kehäkukka) ja Wild Daurian Rose (villi Daurian ruusu) puhdistavat, nuorentavat ja vahvistavat ihoa.  Naamion luvataan vahvistavan  ihon  vastustuskykyä ympäristön  aiheuttamia haittavaikutuksia vastaan (eli tarkoittaa ilmansaasteita ja sen semmoista), sekä kosteuttavan ihoa ja estävän ihon kuivumista. Kovat on tulostavoitteet.  Mielestäni inci-lista on aika vaikuttava. Siellä näyttää olevan monia hyviä ainesosia, sikäli kun niitä tunnistan ja asioista jotain ymmärrän.

Naamiota pidetään noin 15 minuuttia ja huuhdellaan pois. Suositus on käyttää naamiota kaksi kertaa viikossa. Naamioaines on valkoista, ihanan paksua voidetta, joka levyttää jouheasti kasvoille. Ihotuntuma on todella  miellyttävä. Naamion tuoksu on lähes olematon, mikä sinänsä voi olla hyväkin juttu. Vähän ennakkoon pelkäsin yrttimäistä pistävää ja luotaantyöntävää tuoksua, mutta aivan suotta. 

Olen käyttänyt Natura Siberican naamiota nyt hyvän aikaa ja olen  todella tyytyväinen. Ensituntumaltaan naamio ei  ollut mitenkään erityinen,  mutta ajan myötä totesin, että naamiohan on yllättävän hyvä.  Kasvot tuntuvat ja näyttävät samettiselta ja kuulakkaalta, ainakin heti käytön jälkeen. Tulee suorastaan tyttömäinen olo.

Mielestäni Natura Siberican naamio on laadukas ja vaatimattoman ylellinen. Kuulostaa ehkä erikoiselta, mutta tässä on tuote, jossa yhdistyy koruttomuus ja loistokkuus. Naamion laatu oli ilahduttava yllätys, niinpä kokeilen oikein mielelläni muitakin Natura Siberican tuotteita.

Onko Natura Siberican tuotteet sinulle tuttuja?

13 kommenttia:

 1. Onhan toki tuttu merkki ja tekisi mieli tutustua NS:an tuotteisiin laajemminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää Natura Sibericasta tulossa piakkoin, ainakin ostospostauksen muodossa. Siellä varmaan sulle jo ennestään tuttuja tuotteita:)

   Poista
 2. Nimeltä ovat tuttuja ja mulla on pari tuotetta tuolla kaapissakin, mutta en ole ehtinyt vielä testailemaan. Naamio kuulosti kivalta. :)

  VastaaPoista
 3. Luonnonkosmetiikkatuotteiden inci-listoja on aina kiva lukea, koska ainesosat eivät ole mystisiä sanahirviöitä :). Toivottavasti NS-tuotteita löytyisi syksyn I love me-messuilta, jotta näkisin purkit livenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi tosiaan kiva nähdä NS:n tuotteita laajemminkin:) Mitä olen netistä katsonut, tuotteita on aika paljon.

   Poista
 4. NS on vain nimenä tuttu, joskus olen purkkeja luontaistuotekaupassa silitellyt :D Tämä naamio kuulostaa kyllä tutustumisen arvoiselta! Ihan kaikki tuotteet eivät ilmeisesti täytä luonnonkosmetiikan kriteereitä, muistaakseni jostain blogista näin luin? ( en vaan enää muista, mistä :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naamio on tosi hyvä. Toissa iltana, kun sitä taas laitoin, niin kyllä tuntui ja näytti kasvot paljon freesimmältä ja pehmeämmältä. Luonnonkosmetiikan kriteerit eivät ole minulla täysin hallussa, joten en tiedä kuinka pitkälle NS:n kohdalla kriteerit täyttyvät:)

   Poista
  2. Pitää paikkansa, että vain osa NS:n tuotteista on aitoa luonnonkosmetiikkaa :)

   Poista
 5. Tuttu merkki. Olen käyttänyt joskus heidän naamiotaan. Jäi hyvä vaikutelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla. Minulla on ollut varsin myönteiset ensikokemukset:)

   Poista
 6. Tykkään merkistä ja ehkä parasta on kivasti mainitsemasi "koruttomuus ja loistokkuus", sitä monesti parhaat tuotteet ovat, yllättävät iloisesti ja eivät vie lompakkoa ahtaalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Iloiset yllätykset on tietysti niitä parhaita. NS:n naamio on just sellanen. Olin vähän skeptinen, mutta kylläpä tekee naamio hyvää jälkeä vanhan nassuun;)

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!