maanantai 1. elokuuta 2016

Luomivärin pohjustaminen

Olen keski-iän ylittänyt nainen.  Silmäluomeni ovat vielä toistaiseksi vain hieman ryppyiset, mutta pikkuhiljaa alkaa maan vetovoima kutsua entistä enemmän. Silmäluomeni eivät onneksi ole vielä kovin roikkuvat, mutta jonkin asteinen lurpsahtaminen on vääjäämätöntä. Juonteita toki löytyy.  En tässä jutussa kirjoita ihonhoidosta ryppyjen ehkäisemiseksi tai hoitamiseksi. Aihepiiri tulee muutenkin selvästi esille blogissani.

Silmämeikin tekeminen ryppyisiin luomiin voi olla haastava homma varsinkin, kun tavoitteena on saada meikki näyttämään hyvältä koko päivän. Olen vastikään löytänyt toimivan tavan pohjustaa silmäluomeni, jonka avulla luomiväri pysyy paikoillaan koko päivän menemättä luomivakoon ja juonteisiin.

Kokeiltuani kaikenlaisia luomivärin pohjustusvoiteita, totesin, ettei pelkkä pohjustusvoide riitä. Löysin kokeilemalla seuraavan yhdistelmä: 1) pohjustusvoide, 2) vaalea luomiväri, 3) vaalea vedenkestävä luomivärikynä ja 4)  päällimmäiseksi varsinainen luomiväri(t). Voilà!

Pohjustusvoiteena käytän tällä hetkellä vuorotellen joko vanhaa tuttua ja hyväksi havaittua (ja edullista) Essencen I love Stage Eyeshadow Baseä tai uutta tuttavuutta Misshan Eyeprime Boomeria. Wet n Wildin luomiväri sävyssä Crème Brûlée toimittaa vaalean luomivärin tehtävää erinomaisesti. Luin jostain, että vaalea neutraali alusväri saa muut värit paremmin esille. Artdecon High Performance Eyeshadow Stylo sävyssä 22 (shimmerinen vaaleahko kupariin vivahtava sävy) on vedenkestävä luomivärikynä. Huomasin, että sitä voi käyttää myös liimana kiinnittämään puuterimainen luomiväri. Töpöttelen sitä kevyesti luomille. Vedenkestävyys on tässä se liimajippo. Shimmerisyys ei haittaa, vaan sen saa "varsinaisella" luomivärillä peitettyä.

En yleensä käytä voidemaisia luomivärejä, mutta tulin ostaneeksi kokeeksi H&M voidemaisen (hieman ehkä moussemaisen) luomivärin sävyssä Countess, jota käytän joskus Artdecon luomivärikynän sijasta.  Hyvin toimii niinkin. Käytän siis kerrallaan kolmea tuotetta pohjustamaan luomivärin. (Mennen tullen -blogin Fanni on kertonut omat kokemuksensa H&M:n Countess -luomiväristä tässä.)

Misshan pohjustaja asustaa Kikon sinkkupaletissa (toinen vasemmalta).
Wet n Wild'n luomiväristä näkyy jo pannu! Praise the Lord!

Luomiväri pysyy paikoillaan koko päivän. Olen erittäin tyytyväinen. Ehkä tästä vinkistä on iloa myös sinulle!

4 kommenttia:

 1. Mulla ei vielä varsinaisesti ryppyiset luomet ole, mutta raskaat luomet kylläkin ja silmät on arat ja herkästi vuotavat.
  Essencen pohjustaja on mullakin käytössä Avonin vastaavan kanssa ja molemmat on hyvinkin päteviä hommassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut kehuja Avonin pohjustajasta. Pitäisi varmaan tutustua tarkemmin. Kaikki pätevät pohjustajat kiinnostavat aina:)

   Poista
 2. Essenceä voisin kokeilla, vaikka yleensä luotan Urban Decayn pohjustajaan. Kivaa, että Essenceä saa nykyään Suomestakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni pohjustaja on yksi Essencen hiteistä.
   Kiva, että tänne pohjan perukoillekin alkaa tulla uusia kosmetiikkamerkkejä:)

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!