maanantai 8. elokuuta 2016

Luomiväriahmatti asialla

Olen suorastaan hulluna edullisiin luomiväreihin. Jos näen vilauksenkin luomiväreistä jossain ale- tai poistolaarissa tai on muuten vain edullista tai ostohetkellä vastustamatonta, minun on pakko käydä anti läpi. Ikävä kyllä usein tulee sitten ostettua jotakin tää-on-tosi-kiva-ja- kyllä-mä-tätä-käytän-vaikka-ei-ole-ihan-mun-väri-mutku-on-niin-halpa-ja-jos-en-nyt-tätä-osta-kadun-varmasti-suurin-piirtein-koko-loppuikäni. 

Kerron tässä niistä ei niin nappiin menneistä luomiväriostoksistani. Mielipiteet ovat tietysti täysin subjektiivisia.


Siinä he nyt loikoilevat!

 • H&M:n iso paletti sävy Twilight and Roses
 • Lumene Natural Code luomivärikyniä sävyt 1 Pearl Ivory, 3 Pearl Blue ja 6 Pearl Taupe
 • Make Up Store luomiväri sävy Mountain
 • Isadoran nelikko Smoky Eyes sävyssä 93 Pink
 • Cienin luomivärit sävyt 01 Rose Garden, 12 Royal Velvet ja 14 Ice Blue
 • Essencen luomivärit sävvyt 10 Dance Mauve ja 13 Ocean Drive
 • Maybellinen Eye Studio neutraalipaletti (ei tarkempaa tietoa sävystä)
 • Max Factor Smoky Eyes Effect luomivärikynä sävyssä Blue Tempest

H&M:n paletti on ehkä turhin ostokseni miesmuistiin ja se muisti on lyhyt. En ymmärrä miksi valitsin juuri paletin  ja miksi juuri nuo värit. Argh. Laatukin on aivan toista kuin H&M:n kerrassaan upeissa sinkkuluomiväreissä, joista kirjoitin tässä suosikit -postauksessa.

Lumenen Natural Coden luomivärikynät... mitenkä tämän nyt selittäisi...ei kai mitenkään. Kaiketi kuvittelin käyttäväni niitä, mutta toisin on käynyt.

MUS:n luomivärin ostin ihan vaan siksi, että se on MUS. Väri on matta, mikä myös joudutti entisestään salamannopeaa ostopäätöstä. Armeijanvihreä sävy on mieleeni, mutta ei vaan tule tätäkään nappia käytettyä niin paljon kuin se ansaitsisi.

Isadoran nelikko on ainoa Isadoran tuote, jonka olen koskaan ostanut. Osto tapahtui aivan summan mutikassa jostain Bernerin ystävämyynnistä. Tekstuuri on hirveän jauhoinen, eikä shimmerinen pigmentti houkuttele käyttämään. Näkemiin vaan, muru!

Ciensin luomiväreissä on melko heikko pigmentti ja kuiva koostumus. Muistaakseni näitä luomivärejä oli aikoinaan myynnissä vain erä (hienosti sanottuna Limited Edition, eikö?), niin olihan ne sitten ostettava,  ei mahtanut mitään. Vähiin on jäänyt käyttö näilläkin reppanoilla.

Entäs Essencen luomivärisinkut? Surkea pigmentti, ainakin tuossa "valtamerellisesti" vihertävässä. Nämäkään eivät järin usein ole päässeet ihmisten ilmoille. Itseasiassa ei koskaan.

Maybellinen neutraalin sävyinen nelikko on jäänyt parempien jalkoihin. Sävyt ovat aivan liian samanlaisia keskenään, joten senkin puoleen vikatikki. Vaaleinta sävyä olen joskus käyttänyt kulmaluulla.

Max Factorin kaksipäinen sinisävyinen luomivärikynä on aika kamala. Ostin sen puoli-ilmaiseksi en-muista-mistä-laarista.  Luomivärikynässä on jotain Sakura-liitumaista.


Tässä ei tosiaankaan ole kaikki pähkähullut turhat luomiväriostokseni. En vaan kehdannut kaikkia heti kerralla postata. Ette kai te ole samanlaisia rohmuja?

6 kommenttia:

 1. Mä ostin ennen tosi paljon halpisluomivärejä, mutta nykyään googlailen aina ennen ostopäätöstä, ettei hutiostoksia tule liikaa. Wet n Wild on yksi suosikkini edullisista luomivärimerkeistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asioihin (=luomiväreihin) perehtyminen ennen kuin tekee ostopäätöksen karsii kummasti niitä hutiostoksia;)Tämän kun pystyisin aina pitämään mielessä, niin hyvin menisi;)

   Poista
 2. Ihan olen samanlainen rohmu koska luomivärit on minunkin heikkouteni kosmetiikan saralla.
  Tuskinpa olen montaakaan luomivärinappia saanut kulutettua elämäni aikana loppuun, vaan ennen pitkää niillä on ollut kohtalona joutua roskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä. Luomivärit on niin houkuttelevia. Tällä hetkellä yhdestä luomivärinapista pilkottaa pannu lupaavasti, joten hieman on edistystä tapahtunut. En muista milloin viimeksi näin olisi käynyt;)

   Poista
 3. Mun heikkous oli myös vielä kymmenisen vuotta sitten nimenomaan luomivärit, joita ostelin ihan liikaa :) Tosin silloin niitä käytinkin enemmän ja vaihtelin päivittäin eri palettiin. Kaikkea "miljoonaa" palettia en kuitenkaan tietystikään ehtinyt käyttää! Nauratti tuo kirjoittamasi "MUS:n luomivärin ostin ihan vaan siksi, että se on MUS", koska mä olen myös pari MUSin luomiväriä ostanut aikoinaan aivan samasta syystä ;) Tietty myös Dioria ja muita kalliimpia paletteja tuli silloin välillä ostettua ihan vain merkin vuoksi, vaikka sävyjä en olisikaan kokenut niin omakseni. Hah! Nykyään kuitenkin osaan arvioida tarkemmin, tuleeko palettia käytettyä vai ei. Jos vähääkään epäröin, jätän hyllyyn. Mutta toki kaikissa ostoksissa en osaa olla yhtä järkevä... niinkuin esim. highlighterien ja poskipunien kohdalla, jotka vetää mua kummasti puoleensa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luomivärit varmaan pysyy ykkösenä mun meikkiheikkouslistalla, mutta highlighterit alkaa kohta olla kintereillä; Nytkin pyörii yksi uusi highlighter mielessä, jota ehdottomasti tarvitsen, enkä voi ilman elää;)

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!