maanantai 22. elokuuta 2016

Klassikkosuosikkini Bellavita

Muistan lapsuudestani, että äitini käytti Bellavita -voidetta kasvoihinsa. Bellavitan tuoksu on tallentunut syvälle tuoksumuistiini. Tiedättehän sen, kun jokin tuoksu aktivoi heti jonkin tunteen, muiston, mielleyhtymän, hyvän tai ikävän. Bellavita tuo mieleeni lapsuuden ja herättää minussa pienen tytön, joka katsoo ja tarkkailee ihaillen, kun äiti levittää voidetta kasvoilleen. Olin jo melko varhain kiinnostunut kosmetiikasta, vaikken tiennyt mistä siinä on edes kyse, enkä tietenkään ymmärtänyt kosmetiikan päälle mitään. Itsensä laittaminen, hoitaminen ja kaunistautuminen tuntuivat kiehtovilta jo varhain. Ensimmäinen "meikkini" oli Mirame huulirasva, jonka sain ehkä kansakoulun alaluokilla. Muistan kuinka tunsin olevani nätti, kun huulet oli rasvattu!

Bellavitassa yhdistyy lämmin yksittäinen äitiin liittyvä muisto ja itsensä hoitaminen ja hyvänä pitäminen, kauneus. Bellavita - hyvä, lämmin, hellä!


Otin Bellavitan uudelleen käyttöön joitakin vuosia sitten, kun huomasin, että Bellavitaa on saatavissa erikseen päivä- ja yövoiteena. Ennen vanhaa oli vain yhtä perus-Bellavitaa. Bellavita -tuoteperheeseen kuuluu nykyisin myös muita voiteita. Käytän kerrallaan kahta eri päivävoidetta, joita vuorottelen, joka toinen päivä yhtä ja joka toinen päivä toista. Kahden päivävoiteen taktiikallani käytän Bellavitan päivävoidetta toisena päivävoiteena yleensä talviaikaan, koska siinä ei ole suojakerrointa. Bellavitaa on sekä miedosti hajustettuna että hajusteettomana.  Hajustettu versio on minulle se ainoa oikea Bellavita. Bellavitan tuoksu on yksi parhaista tuoksuista mitä eteeni on tullut kosmetiikkatuotteessa. Toivottavasti en koskaan kyllästy siihen. Tuoksun ohella olen kiintynyt Bellavitaan muutoinkin. Koostumus on ihanan täyteläinen. Voide levittyyy kasvoille kuin unelma, imeytyy melkein hetkessä ja saa ihon tuntumaan pehmeältä ja hoidetulta.

Bellavitan erityisyys on sen sisältämä A-vitamiini, joka on tärkeää ihon kimmoisuudelle ja joustavuudelle. Sen sanotaan olevan ihon tärkein vitamiini. A-vitamiinin puute voi aiheuttaa ihon kuivumista, haurastumista ja ennenaikaista vanhenemista. Äidilläni ei juurikaan ollut ryppyjä kasvoissaan vielä liki kahdeksankymppisenäkään. Uskon, että Bellavitalla oli osuutta asiaan:) Samaan tähtään minäkin!

Bellavita on kotimainen tuote ja sitä myydään apteekeissa. Orion on valmistanut sitä jo yli 50 vuotta.  Bellavitan päivä- ja yövoide on pakattu riittoisiin 75 gramman tuubeihin.Kuulemma incissä mainittu retinyl palmitate
 ei ole sitä tehokkaampaa retinolia.


Onko sinulla kosmetiikkaan liittyviä tuoksumuistoja? Entä onko Bellavita tuttu vai pidätkö sitä vanhanaikaisena ja tylsänä apteekkituotteena?

6 kommenttia:

 1. Onhan mulla, Eriol ja Bellavita, niistä tulee aina mieleen edesmennyt mummoni, joten ei suinkaan huono tuoksumuisto. Silti en jotenkin kumpaakaan merkeistä osaa itse käyttää, koska tuo tuoksumuisto mummoon on niin vahva, etten oikein tunne sitten tuotetta omakseni. Mutta tää Bellavitan voidehan on ihan klassikko. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bellavitan ohella myös Tokaloniin liittyy hyviä lapsuuden muistoja, mutta Tokalonia en ole kuitenkaan innostunut etsimään käsiini;) Jossain nettikaupassa olin sitä näkevinäni.

   Poista
 2. Nimenä tämä on ehkä hatarasti tuttu, mutta voide kuulostaa klassikkotuotteelta ja eihän tätä muuten olisikaan valmistettu jo näin kauan. Mulle Nivean voide on se tuoksu, joka vie lapsuuteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Nivea on myös unohtumaton tuoksunsa puolesta ja muutenkin. Sitäkin on tullut käytettyä jo vuosikymmeniä, enemmän tai vähemmän;)

   Poista
 3. Erioilia oli myös mun mummolassa. Ilmeisestikin luottotuote, sillä en muista, että Erioilin paikalla olisi koskaan mikään muu purnukka seisonut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erioiliin törmäsin itse vasta aikuisiällä jossain työpaikassa. Siellä oli Erioilin käsivoidetta (onkohan Erioilia mitään mitään muuta käsivoidetta?) tarjolla, kun työ oli sen luonteista, että kädet kuivui helposti. Sen koomin en ole mokomaa kaivannut, kun ei ollut mikään lemppari silloinkaan;)

   Poista

Kiitos palautteesta ja kommenteista!